Publicerad 7 January 2019

Fotograf:

9 saker alla som varit föräldralediga vet är sant

Föräldraledighet kan vara dötrist, tråkigt och alldeles, alldeles underbart. Här är nio saker som alla som varit föräldralediga kommer känna igen sig i.
1. Att ta hand om barn är inte att vara ledig
Det kanske heter föräldraledighet, men att ta hand om småttingar är i allra högsta grad tungt arbete.

2. Lite skit i hörnen har aldrig dödat någon
Du kanske går in i ledigheten med ambitionen att ha ett helt fläckfritt hem, men du inser snart att det finns viktigare saker i världen än att diskbänken ständigt är helt tom.

3. Det är viktigt att ta hand om sig själv
Som föräldraledig är det lätt att lägga all energi på att ta hand om alla andra än dig själv, men du blir faktiskt en bättre förälder om du även ser till att du själv mår bra. Små saker som att prioritera ett långt bad på helgen, lyssna på favoritpodden på barnvagnspromenaden eller njuta av lite extra gott fika med en kompis kommer du långt med.

4. Kontakt med vuxna är så viktigt
Barn är härliga, och dina barn är såklart bäst av alla. Men det är väldigt lätt att bli isolerad som föräldraledig och aldrig ha en riktig konversation med en annan vuxen.

LÄS MER: 12 saker bara du som var tonåring vid millennieskiftet känner igen

5. Lekparker är kanske det tråkigaste i världen
Du har kanske tidigare tittat lite dömande på föräldrar som ser superuttråkade ut i lekparken, men det var innan du insåg hur själsdödande tråkigt det kan vara.

6. Du kommer knappt hinna äta
...men i slutet av dagen kan du inte komma på en enda grej som du gjort. Att vara föräldraledig är verkligen som att leva i ett parallellt universum.

7. Ditt barn kommer bara att bli mer och mer fantastiskt
Du trodde kanske att ditt barn redan var perfekt, men ju äldre hen blir och ju mer ni umgås desto mer underbart kommer ditt barn att bli.

8. Men du kommer ändå att sakna ditt jobb
Nästan oavsett vilket jobb du har kommer det kännas skönt att komma tillbaka till jobbet och rutinerna kring det. Tänk att faktiskt få dricka upp hela koppen kaffe, och inte bara ha samtal som handlar om blöjbyten. Härligt!

9. Du kommer att sakna föräldraledigheten när den är över
Föräldraledighet är en väldigt speciell tid i livet, och oftast en verkligt härlig upplevelse för alla föräldrar. Om du känner dig helt slut, och som att du skulle kunna betala stora pengar för att bara få ha på dig lite mascara och känna dig fin i en tröja utan kräkfläckar, kan det vara bra att minnas att du antagligen kommer att sakna föräldraledigheten när den är över.

LÄS ÄVEN: 9 nyårslöften du som förälder borde följa 2020

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 5 tips på saker att göra med barn när du vabbar
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 9 saker alla som varit föräldralediga vet är sant
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll