Publicerad 17 January 2019

Fotograf:

Missfall – symtom och orsaker

Missfall kallas det när en graviditet avbryts av sig själv. Det kan vara ett allvarligt tillstånd och kan även kännas väldigt ledsamt. Här är symptomen och orsakerna till varför det kan ske. 
Ett missfall är när kroppen plötsligt avbryter en graviditet. De allra flesta missfall sker tidigt i graviditeten och i många fall beror det på att fostret av olika anledningar inte är livskraftigt. 

Ett missfall betyder oftast inte att det är något fel på din kropp. Det är heller inte så att missfall gör det svårare att bli gravid i framtiden.

Ett missfall ger oftast symtom som en mensvärksliknande värk i magen och en blödning. Blödningen är ofta uppblandad med slem eller tunn vätska.

Att få ett missfall kan vara väldigt jobbigt för vissa, medan det för andra knappt märks. Det är ett laddat ämne, med det finns ingen reaktion som är fel.

Om du är gravid och drabbas av blödningar är det oftast inte ett missfall. Om du är osäker är det bra att kontakta din barnmorska. Om du är gravid i vecka 22 eller senare ska du alltid uppsöka vård vid blödningar.

Källa: 1177.se

Foto: Leszek Glasner/Shutterstock.com

LÄS ÄVEN: Så lindrar du gravidillamåendet

Influencern och entreprenören Petra Tungården blir mamma senare i vår. I ett ärligt inlägg på Instagram berättar hon nu om sina känslor kring förlossningen och om sin kropp under graviditeten. Se mer i videon nedan.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Missfall – symtom och orsaker
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll