Publicerad 28 January 2019

Fotograf:

Kvinna tappade son på blod – hävdar att hon lider av sjukdom

En dansk kvinna erkänner att hon sedan flera år tappat sin lilla son på blod. Men hon hävdar att det beror på att hon lider av en ovanlig sjukdom.
En mycket bisarr och sorglig historia rullas nu upp i Danmark. En 38-årig kvinna erkänner att hon under flera år har tappat sin som på blod, skriver Aftonbladet. Övergreppen ska ha börjat när sonen bara var ett år gammal och hon ska ha tappat honom på runt en halvliter varannan vecka.

Som en konsekvens av moderns beteende, som helt saknar medicinsk grund, har sonen fått flera hälsoproblem. Bland annat trodde läkare att han led av en ovanlig benmärgssjukdom.

LÄS MER: Så skyddar du dig bäst mot kylan

Mamman hävdar att hon lider av den psykologiska sjukdomen Münchhausen by proxy. Diagnosen går ut på att en person söker uppmärksamhet och medlidande genom att ha en nära anhörig som är svårt sjuk. Sjukdomen är dock orsakad av den som lider av Münchhausens.Tillståndet är mycket ovanligt, och i Sverige upptäcks under tio fall årligen.

Kvinnan, vars rättegång nu inleds, erkänner inte att hon begått något våldsbrott. Åklagaren yrkar på att hon ska dömas till fyra års fängelse.

LÄS MER: Vaccin kan ge en oväntad sidoeffekt
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Kvinna tappade son på blod – hävdar att hon lider av sjukdom
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll