• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • AnneSophie
    ceciliaa skrev 2007-02-12 13:09:42 följande:
    vår flicka är en flick-flicka...riktigt flickiga kläder därmed INTE sagt att andras flickor är hundvalpar. Extremt omoget skrivet.

    Poängen var att er dotter inte är mindre flicka för att hon har en tröja med en traktor på.


    Hon förvandlas inte till pojke pga av en tröja.


    Högre upp så skrev någon om att det för inte allt för länge sedan ansågs HELT opassande att kvinnor/flickor skulle ha byxor. Det förekom inte.
    Sedan började flickor/kvinnor använda byxor.
    Sedan kom diskussionen om jeans. Kunde kvinnor verkligen ha ett par *rys rys* jeans på sig? Synnerligen olämpligt.
    Idag är jeans del av de flestas garderob, män som kvinnor och flickor som pojkar, gamla som unga och små som stora.

    Jag trodde i min enfald att sådana här extremt mossiga åsikter inte fanns längre men jag hade uppenbarligen fel. Jag anser att det är skrämmande att du TS tycker att din dotter inte ska få ha en tröja med en traktor på, även fastän hon kanske bara önskar sig den och inget annat, endast för att hon råkar vara en flicka och för att du anser att hon då ska ha "flickiga" kläder.
    Snacka om begränsning.


    Om man väntar tillräckligt länge så får allt en mening.
  • Corpset

    xax:
    För att vuxna män och kvinnor har olika kroppsformer, och det har inte småbarn? Män har oftast inte bröst, alltså är det onödigt med tröjor med plats för bröst för män. Kvinnor har inte penisar, alltså behöver inte kvinnors underkläder lämna plats för det.

  • Endag

    Har själv inga barn, så jag missupfattade väl allt.
    Men efter mkt en del tänkande nu och att det här med kjol på pojkar fått smälta in lite har jag kommit underfund med att dom såklart ska få ha på sig det dom trivs i!!
    Mina framtida barn ska få ha på sig vad dom vill, nja nästan ialf


    Ett, tu tre,,,,,,Hopp!!
  • Sencha

    xax: Ja, och jag handlar ibland kläder till mig själv på herravdelningen. Ibland blir jag trött på att t.ex. inte kunna hitta varma tröjor som faktiskt går ner om magen. (Varför ha en varm ylletröja till vintern, som är så kort att magen blir bar?)

  • Wilowa

    Vill min dotter ha en traktortröja så får hon det. Fast jag väljer den inte åt henne om hon inte gärna vill ha den! Fast jag tänker lämna den här barnklädesdiskussionen en stund.

    Hur går ni själva klädda? Sminkar ni er? Har ni kort pojkfrisyr? Har ni kostym, skjorta och slips på er till jobbet? Har era män kjol på sig? Som förälder måste man föregå med gott exempel, så jag tycker inte att man ska kräva saker av sina barn som man inte gör själv! Könsneutrala kläder till barn är en sak. Flickkläder på pojkar och pojkkläder på flickor är en annan sak! Barn är så pass observanta att de märker vad som gäller för omgivningen. Det är lika obehagligt för en pojke att gå i kjol, som för en vuxen man!

    Jag kan ta ett exempel från pulkabacken härom dagen. Mina barn var de enda som hade hjälm på sig och jag märkte direkt på min son att han tyckte att det var konstigt och obehagligt! De flesta barn vill passa in och inte vara utmärkande och annorlunda! Visst det är för könsindelat nu, men det går inte att ändra på det i en handvändning! jag ratar t ex alla extrema kläder i båda riktningarna. Min son får inte ha döskallar och Spiderman på sina kläder och dottern får inte de allra puttinuttigasste. Pojken har mycket röda pojktröjor och dottern har mycket brunt (Det har även sonen).


    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • ceciliaa

    använder aldrig ordet sjukt till henne för de första. Säger bara att det är en pojktröja!
    Din egentliga syn på flickkläder har ju härmed genomskådats duktigt mkt. Då kunde du ju hellre valt blå traktorklänning!

  • hillson

    Barn ska få ha vilka kläder eller leksaker dom vill oavsett färg eller form..Om min son vill ha klänning så får han ha det ,vill min dotter ha spindelmannenkläder så får hon det..
    Om hon vill leka prinsessa så är det ok också eller om sonen vill ha en docka eller bil,spelar ingen roll för det är dom som väljer inte jag.
    Aldrig att jag tänker begränsa mina barn..


    walk for freedom.
  • Corpset

    Einstein:
    Varför är det obehagligt att gå i kjol/klänning för småpojkar/vuxna män? Är det plagget i sig, eller är det attityden att det är fel/omanligt?

    För övrigt så hade pojkar och flickor barnklänningar/koltar för inte alls längesen.

  • Bonanza
    ceciliaa skrev 2007-02-12 13:20:41 följande:
    använder aldrig ordet sjukt till henne för de första. Säger bara att det är en pojktröja!Din egentliga syn på flickkläder har ju härmed genomskådats duktigt mkt. Då kunde du ju hellre valt blå traktorklänning!
    Poängen är ju att ALLA barn ska få ha ALLA kläder och ALLA färger. Inte bara det ena!

    Och återigen: du förvägrar alltså din dotter en "pojktröja" bara för att du tycker att det ska vara så? Jag vet inte vad jag ska säga.
Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...