• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Sencha

    Endag: Nope. Det finns vanliga heterosexuella män som tar på sig kjol till fest etc. Alltså för att de tycker det är ett skönt plagg.

    Om alla män som trivs i klänning är transvestiter, så är ju alla kvinnor som trivs i byxor också transvestiter, eller hur? D.v.s. jag skulle vara transvestit. Men det anser jag mig inte vara.

  • listo

    TS: "att se pojkprogram om man e flicka gör väl de flesta eller? Men ingen spindelmannenjacka här inte"

    Så vad är skillnaden? Varför är "pojkkläder" så fel på en flicka (eller tvärtom). Vad gör de för skada? Och varför skulle inte pojkprogram på TV kunna göra samma skada... tänk om din dotter ser t.ex. Byggare Bob och kommer på att hon mer än allt annat på jorden vill ha en sån tröja, med Bob på... vad svarar du henne då?

  • Bonanza
    ceciliaa skrev 2007-02-12 13:13:23 följande:
    att se pojkprogram om man e flicka gör väl de flesta eller? Men ingen spindelmannenjacka här inte.
    Så om hon vill ha en spindelmannenjacka, så får hon inte?! Bara för att hon är tjej?! Och om en ev. son inte vill ha spindelmannen, utan en rosablommig jacka, då får han inte det? Bara för att han är pojke?!
  • Leeloo
    Myran H skrev 2007-02-12 13:14:11 följande:
    Fruntimmer ska inte köra bil.Karlar ska hålla sig utanför köket.Visst är det härligt med klara regler för vad man får och inte får göra, beroende på kön? Tycker kanske vi borde lagstadga om sådant lite mer. FÖRBJUD korthåriga kvinnor och långhåriga män! Man ser fel bakifrån! Och för guds skull, få mänskorna att hålla sig till normala proportioner: man: breda axlar, kvinna: smal midja. Något annat passar sig inte, det är okvinnligt respektive omanligt!
    ****Qui tacet consentire videtur****
  • Endag
    Bonanza skrev 2007-02-12 13:13:43 följande:
    Endag skrev 2007-02-12 13:11:21 följande: Och DET FINNS killar/vuxna män som, frivilligt och med glädje, går klädda i kjol/klänning. Utan att på något vis vara "konstiga" i övrigt. Det kan du ju inte jämföra med här, då handlar det ju om att dom  dras till det,dvs är transesviter! Ett, tu tre,,,,,,Hopp!!Jaså? Hantverkarna på stora melodifestivalen som hade kjol med fickor till sina verktyg - är alla dessa transvestiter? Alla skottar i kilt - är de transvestiter? David Beckham - är han transvestit?Herregud, stackars barn som blir ipressade en roll redan när de föds. Varför vill man göra något sånt, varför? En öppen fråga till alla som tycker att det är så hemskt att låta sina barn växa fritt ifrån könsroller. Ny fejkmamman: www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b4106p494146.h...
    Nej nej nej ...
    Menade ju inte så.
    Ett, tu tre,,,,,,Hopp!!
  • Corpset

    bustjejen:
    "fel kön" kan lika gärna handla om att de inte passar in i könsrollen. En pojke som älskar rosa, balettklänningar, dockor osv som alltid får höra att han är fel lär ju börja undra. Precis som en flicka som gillar sånt som är "typiskt pojkar" kan få höra att hon är fel.

    En kvinna som gillar att meka med bilar/programmera anses ju vara mindre kvinnlig än en kvinna som gillar mode/smink. Den första kvinnan anses vara "mindre" kvinna. Underförstått: Inte lika bra.

  • Myran H

    För övrigt tycker jag nog också att det är barnplågeri och sjuk skandal att sätta på sina barn billiga kläder som inte är riktiga ordentliga märkeskläder. Barn är det viktigaste vi har, man kan inte spara in på deras garderob!

  • Tussetösen

    hmm... jag tycker att barnen ska få lov att ha på sig dom kläder dom trivs bäst i... om det nu e en prinsessekjol till min son så visst ska han få ha det...
    men HATAR dom föräldrar som låter barnen bära föräldrarnas åsikter..!!!

  • hillson

    Flickor ska ha rosa och se söta ut
    Pojkar ska ha blått och vara tuffa..

    Riktiga män gråter inte..


    walk for freedom.
Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...