• Ina 67

    Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2

    Här kommer en fortsättning på vi som fått syskon till våra älskade änglar där vi kan fortsätta att skriva.

    Här pratar vi bla om:
    Hur det känns?
    Hur vi mår?
    Hur går våra tankar?
    Barnprat mm.

    Fortsättning från tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m23544400.html

    (Om någon redan har lagt upp en ny tråd som jag missat får ni gärna hänvisa till den).
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2
  • Love you forever

    Hejsan alla!
    Går gärna med i denna tråden, fick en lillasyster till "Gabriel" den 5/11.
    10 månader och 3 dagar efter att vi förlorat honom födds Moa. Här går dagarna i en rasande fart och jag förstår inte vart tiden tar vägen. Saknaden efter Gabriel är stor och tårar faller här för honom nästan varje dag. Är så fruktansvärt glad och stolt över Lilla Moa, ett redigt litet underverk men saknaden efter det som aldrig blev med Gabriel är stor.

    Kollade på plus om andningslarm, tycker absolut man ska skaffa det om man tycker att det minskar den oron man har, tycker inte det kom fram i tv om varför man som förälder skaffar dessa larm tyvärr, utan mer som det vore onödiga grejer. Har själv inte andningslarm men vi har pratat om det ett par gånger, Moa är väldigt lik Gabriel när hon sover och det är vid ett flertal tillfällen som mitt hjärtat har hållt på att stanna och man har gått fram och kännt på henne så hon andas.


    Många kramar till er alla


    Med Gabriel i Hjärtat...
  • Eva S

    LYF: Välkommen! Det kanske inte är den mest aktiva tråden på Fl men visst har vi väl lite att prata om ändå.

  • fennon

    Ina: hoppas att du kan fortsätta med amningen men det är verkligen inte roligt om det gör ont. Ngra gånger nu så har Evelina sugit tag ordentligt och typ 'bitit' eller nåt, jag var tvungen att kolla ifall hon hade fått en tand, för så kändes det nästan. Inte skönt alls. Jag fick använda amningsnapp ibörjan för att få till amningen och om du inte använder sån kan du ju testa med det?


    Eva S: hoppas det har gått bra hos läkaren och att allt r bra.


    Malachis mamma: det låter ju kanon, ska kanske testa det ifall hon faller tillbaka till 'dåliga' sovvanor. Nu sover lilla E rätt bra men tidigare var det mat var 3-4 timme som gällde. Vi håller oss borta från alltför stora folk samlingar men har faktiskt tänkt oss till Täby C imorgon för att shoppa lite. Lika bra att försöka passa på innan den värsta julhysterien sätter in.

    LYF: välkommen, kul att se dig här!

  • Eva S

    fennon: Det gick bra hos läkaren. Han bara log när jag kastade fram mina hjärnteorier. Isåfall skulle det finnas andra symptom tyckte han. Han kollade så att ögonen reagerade som de skulle. Och hon är ju inte sen i utvecklingen eller så. Han ska titta på det igen efter trettonhelgen och sedan vid halvårskollen. Men han tyckte inte vi skulle oroa oss.

  • fennon

    Eva: så skönt att allt är bra och vi är ju lite konstiga härinne, tror det värsta så fort det är något! Bra ändå att de ska följa upp det men hoppas att det har gått tillbaka till nästa koll. Svårt det där med att inte oroa sig, det är ju verkligen lättare sagt än gjort.

  • Ina 67
    Lyf: grattis till Moa och välkommen hit!

    Idag i em ska vi på 2 månaderskoll till läkaren. Jag har skrivit en hel lista på saker jag ska komma ihåg att fråga (är fortfarande hemskt glömsk).

    Ang sovrutiner så börjar vi nog få in någon sådan nu (igentligen bästa att inte säga något). Benjamin somnar någon gång mellan kl 21 och 23 på kvällen, sedan vaknar han någon gång mellan kl. 3 och 4 och äter, byter blöja och så sover han fram till ca kl 7 då han brukar vara halvsovande men gasig i magen. Han blir då överflyttad till vår säng och somnar om (utan att äta) och sover till ca 8.30.

    fennon: tack för länken, ska gå in och titta där nu!

    Vi har faktiskt varit bland stora folksamlingar, har varit på Maxi och andra affärer, IKANO huset i Linköping och nu i helgen hade sonen och alla 6:or julbasar inför deras klassresa i vår och så var vi där också.

    Vi har ett andningslarm, men det är inte uppackat än. Bara vetskapen om att det finns och jag kan koppla in det när jag vill känns tryggt.
    Har kännt vissa nätter att jag skulle ha haft det inkopplat, och andra nätter går det jätte bra. Vi får se hur det blir, om det blir liggande hela tiden eller om vi kopplar in det.
    Just nu så sover Benjamin i liggdelen till vagnen som vi ställer i spjälsängen. Han vill inte sova i "stora" spjälsängen, fast vi försökt gjort den mindre med täcke runt om.

    Nej nu är det dax för ett bad för lille man så att han inte luktar så mycket spya när vi ska till läkaren, och jag ska äta lunch.
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Love you forever

    Hej igen och tack!

    Ina: Hoppas det gick bra på kontrollen, att han vuxit ordentligt och att du fick svar på dina frågor.

    Moa växer som hon ska och gulsoten har till stor del försvunnit, syns fortfarande lite i hyn men inget i ögonen. Ska bli spännande och se vad hon får för ögonfärg, blå eller bruna, hon har fortfarande mörk blåa ögon.
    Moa har inte sovit i sin spjälsäng ännu utan hon ligger mellan mig o gubben på natten. I hennes spjälsäng ligger det kläder, blöjor mm och där ligger hon endast när vi bäddar dubbelsängen. Har skaffat en vagga på nedervåningen som hon ligger och sover i under dagen. Hon har sin "pigga" tid mellan 22-02. Då vill hon vara med och försöker man då släcka lampan för att försöka sova fäktas hon med armar och ben som en galning och blir arg så då är det bara att tända lampan igen och prata lite med henne. Helst vill hon att man ska sitta med henne i famnen men framåt ett o två på natten är ju en annan rätt trött.

    Funderade ju som sagt på andningslarm men det funkar väl endast till spjälsäng eller kan man ha den i dubbelsängen?

    Har era barn fått vaccinationen emot Hepatit A o B? Vi har blivit erbjudna och Moa ska få den sprutan.

    Kram alla


    Med Gabriel i Hjärtat...
  • Ina 67

    Lyf:
    Har inte hört något om någon hepatit vaccination.
    Tror inte att andningslarmet fungerar så bra i dubbelsängen, kan ju regestrera era andetag då.
    Jobbigt med vakenperiod mellan 22-02, man blir ju rätt så trött när man inte får sova.

    Benjamin gick igenom besiktningen Räcka ut tungan!
    Han vägede 5040gr och är 55,5 cm lång så han växer så det knakar.
    Fick svar på nästan alla (glömde en) mina frågor.
    Vi ger ju Benjamin minifom innan varje amning och jag undrade hur länge jag kan fortsätta med det. Och det var bara att fortsätta, men jag kunde prova och se om det verkligen behövs i mellanåt. Behövsdet så fortsätter jag och behövs det inte så är det bara att sluta ge honom.
    Frågade också om Rs-viruset och läkaren hade inte hört om något fall hos oss ännu.
    frågade hur långtid det tar för fontanellen att växa ihop. - Han sa att man vid ca 1 års ålder inte kännaer av den lika mycket längre.
    Benjamin är väldigt täppt i näsan på morgonen så det frågade jag också om. Läkaren sa att många små barn har lite trånga gångar i tex näsan och ögonen och därför kan det täppa till. Och det stämmer säkert för Benjamins ögon är alltid igenklibbade på morgonen.


    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2