• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • escorpito

    annamanna; precis! Jag tror inte att jag NÅGONSIN kommer att tillåta leksaksvapen i detta hus! Tycker det är SÅÅ onödigt!

  • annamanna

    man kan ju fråga sig vad barnen tänker när dom använder leksaksgevären...

  • Lolita82

    escorpito: tyvärr så är det så barnen blir av tv, tv-spel och dataspel. Vi har en bekant vars pojke är likadan, och han är 3 år! Här håller vi strikt i åldersgränser som finns på filmfodral etc. och har inte köpt något gevär till vår son som är snart 7. Men då finns det ju fina människor som tycker synd om vår son och köper gevär och byssor av alla olika slag som presenter (som jag sen gömmer bort)

  • iolanthe

    Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker om leksaksvapen. Tror nog att för barnen är det bara en leksak bland många andra, tror nog inte att dom tänker på krig eller att döda när dom leker med dom. Men jag tycker absolut att man ska lära sina barn att inte sikta på andra människor, för jag tycker nog det är otäckt själv. Inte kommer vi att köpa några leksaksvapen heller, men vet inte vad jag skulle göra om hon får några. Men den risken är ju rätt liten då vi har en flicka.

  • ms17

    escorpito, roligt att höra att någon annna också har barn som håller sig länge innan de kissar första gången för dagen... vår dotter är likadan och jag har också varit orolig att hon dricker för lite

  • Markettan

    escorpito, jag hade nog också reagerat på samma vis. Att ens föräldrarna lät killen leka med leksaksgeväret i butiken! Usch!
    I vårt hus kommer inga leksaksvapen. Vi har en "vattenbyssa" men den liknar inte dirket nåt vapen.

    Jag reagerade en gång när vi var och hälsade på mannens kusin med familj. Då gav mor i huset en leksakspistol åt V att leka med Jag satte undan den direkt och sa väl nåt i stil med "att V ska nog inte leka med den". De hade nog 1000 andra leksaker att välja på i det huset med 3 barn!

    Men helt otroligt vilket sommarväder! Var ute med tjejen på dagen och klottade i vattenpottarna i hällregnet! Störtkul! Sen plockade jag lite blåbär också, men de var lite svåra att hitta i regnet. Jösses! Vill ha bättre väder nu!!!

  • mjauen

    Här har det regnat precis HELA dagen! Har bara varit en sväng till butiken (100 m) o sen en snabbvända med hunden.
    Hoppas oxå att det blir bättre snart, åtminstone till torsdag för då har jag tänkt fara med Albin till Tropiclandia. O sen är det ju Jakobs dagar som gäller på fre o lö så då får det gärna bli fint

    Någon som varit till Tropic utebadet? Går man in genom den vanliga ingången eller hur funkar det? Får man bada inomhus för samma pris?

  • iolanthe

    Ja fy vilket sommarväder vi har, här har det också regnat precis hela dagen. På förmiddagen var vi en sväng till stan och köpte en ny matta till vardagsrummet och på eftermiddagen var jag och mamma och städade gamla lägenheten, men vi hann inte bli helt klara så måste fortsätta nån annan dag.

    mjauen, Vi har varit till tropiclandia nu i sommar och gick in genom vanliga ingången. Men tror nog att man kan gå in där ute också, men vet inte hur det är med omklädningsrum och duschar då, har bara sett att det finns skåp att låsa in sina saker i där ute. Det som är lite dåligt är att man inte kan betala med armbandet på sommaren, så vill man ha glass eller nåt annat än vatten att dricka måste man gå efter pengar. Och så är utebadet ingen höjdare då det är dåligt väder, för det blåser rätt kallt från havet då också.

  • mjauen

    iolanthe: Tack! Tror nog vi går genom vanliga ingången då. Albin kommer nog att gilla det för han ÄLSKAR att bada

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9