• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • Markettan

    hej på er!
    Trist väder igen! Här regnar det hårt så det blir väl mest att vara inomhus idag. Tösen vill säkert ut och springa i vattenpölarna men det får bli senare på em. Nu vilar hon middag.
    Vi hade lite spring igen förra natten. Jag vakade med henne mellan 3 - 4.30 så jag ska strax också ta en tupplur om jag ska orka resten av dagen.

    myysan, ja, sovandet , vår tjej vägrade ligga ner i vagnen och protesterade vilt då hon var omkring 3,5 månader gammal. Jag fick byta till sittdelen på vagnen redan då fast hon var alldeles för liten. Då började det gå bättre då hon fick se sig omkring lite mer.
    Men, det där att kämpa emot sömnen... det har ju vår tjej gjort alla tider, känns det som. Vi har iaf prövat oss fram och testat "allt" i ett års tid...

    Nu ska jag ta en tupplur med tjejen medan hon sover. Som bekant sover hon sällan länge.

  • lilja76

    Hej på er!

    Har haft FL-paus i snart en vecka. Mannen har semester, så vi har varit på en liten båttripp till Kokkola och sen har vi varit på villan. Nu väntar vi bara på det fina vädret som utlovas till slutet av veckan, så att vi kan åka över till Umeå med egen båt!

    ...idag vill, åtminstone inte jag, sätta mig i båten och köra över Kvarken...
    Kollade just att det blåser 15m/s utanför Nykarleby...

  • Karina 80

    Hej på er!

    Blää, vilket väder det är idag!! Hoppas verkligen det blir bättre snart. På onsdagen har de vel lovat bra väder, tur skulle det vara så vi får lite fint väder på resan!

    Har just varit till Halpa Halli och köpt 10par kortkalsonger åt Anton och 2par byxor. Så nu har vi nog att kissa i! Men nu undrar jag en annan sak...hur länge är det "normalt/bra" att de håller sej att kissa?? Nu har han varit i pyjamasbyxorna sedan halv 9-tiden, alltså 3h nu utan att ha kissat på sej eller på pottan.

    Igår var det ju toppen väder att tvätta upp kläder till resan, så jag tvättade xxx-antal tvättar. På kvällen hängde jag ut den sista innan vi for till badstranden på glass. Hmm, jag lyckades ju glömma ut den inatt, så ni kan ju tänka er hur den såg ut imorse i detta väder. Men som tur var har syrran torktumlare, så jag var dit med såna kläder jag vet vi ska ha med på resan. Så får vi hämta dem senare idag, vill packa ikväll.

    Nu ska vi gå och äta! Ha en bra dag!

  • mjauen

    Här har vi inte tagit itu med potträningen än riktigt. Nån gång kan vi lägga honom på pottan o han har faktiskt kissat en gång där oxå.

    Estevezz: Ang. telefonen...Åtminstone vi har en funktion i panelen i högra nedre hörnet på datorn där det står "säker borttagning av maskinvara" som man ska klicka på varje gång man tar bort t.ex digikameran eller usb-minnet. Kanske ni har det oxå?

  • estevezz

    mjauen - måst ta å koll nästa gang ja har ikoppla telefonen i datorn.

    karina - ang belöningssystem så försvann he i samma veva som wc-ga'asi böra funk heilt åv se självt. Visst har han kvar alla klistärmärk men ger inga nya na mer. Blöjon tåo vi bårt stax bakett två-års dain. An har jo kvar on enn på nattin men on e ganska ofta torr på månan. Vi har ju nåo in potto men on e int na rikti pop.. e myki roligan tydligen att sit på en tokandi ring på wc istelli

  • escorpito

    Karina 80; tror nog inte att du behöver oroa dig över att killen håller sig för länge... Här är dottern mästare på att hålla sig; ibland kan hon hålla sig till typ kl 13 på dagen och har inte kissat sen kvällen före.. Tog upp detta med råddan, men hon mena om hon annars dricker och så är det inte nån fara.

  • Karina 80

    estevezz: Ok, men säkert ett bra system i början. Vi har också en sån där ring att sätta på WC´n, men inte vill han sitta på den heller.

    escorpito: Ok, men då är det ingen fara med 3h då! Hann ju bara skriva det så kissade han på sej när han lekte i rummet med pappa. Men det var första gången idag! Så kanske det börjar gå bättre. Nu sover han och då satte vi nog på en blöja.

  • escorpito

    Måste bara berätta en grej som hände då vi var till CM i Stenhaga igår. Vet inte om jag överreagerar men jag tyckte det var så obehagligt. Jag och dottern gick förbi en liten kille i dotterns ålder (ca 4 år); han stod och höll i ett leksaksgevär och såg lycklig ut och då vi går förbi (dottern satt i en sån där "bilkärra") siktar han på dottern, ca 1 meter från oss, och ger ifrån sig ett sån där pangljud ... Usch, det gick riktigt kalla kårar längs ryggen på mig!! Är jag överkänslig?? Tycker ni det är okej för en fyraåring att springa omkring med leksaksgevär och låtsas att de skjuter människor?? Jag menar, de förstår ju inte vad de gör men iaf. Det finns ju andra, bättre leksaker, tycker jag iaf...

  • annamanna

    här är leksaksgevär inte tillåtna..inte ens för 7-åringen. vet att somliga kanske tycker det är underligt,men det finns trevligare saker att leka med.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9