• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Jalapeno
    sarahl skrev 2009-03-09 09:54:58 följande:
    Jag har oxå bord som är för låga, kan dock inte komma på hur jag skall höja dem. skulle vilja ha tag i sådana "höjare" som äldre brukar ha på stolar.
    det är arbetsterapeuterna som ordnar fram såna åt de äldre. Fråga på din vårdcentral var de köper dom. Jag försökte googla lite men hittar inga leverantörer.
  • Jalapeno

    du googlade bättre, sopheia!

    för någon vecka sedan kom mina fina namnlappar, änligen!
    i helgen ska det bloggas! jag har massor sytt och en del fotat men måste bli klar med en jobbgrej till på fredag innan jag har ro att sätta mig och visa alla andra

  • Jalapeno

    hur har ni andra gjort?
    jag har bara en sorts namnlappar nu men de passar bara för kläder, egentligen bara barnkläder. Syr jag en väska blir den lapp-lös.

    Har ni flera "namn"? om ni syr till barn eller till vuxna? om ni syr saker eller kläder?

  • bakabakalitenkaka
    Svar på #4955
    Jalapeno skrev 2009-03-09 14:57:29 följande:
    hur har ni andra gjort?jag har bara en sorts namnlappar nu men de passar bara för kläder, egentligen bara barnkläder. Syr jag en väska blir den lapp-lös. Har ni flera "namn"? om ni syr till barn eller till vuxna? om ni syr saker eller kläder?
    jag har bara ett namn, det är rätt så neutralt. Men har bara en färgkombination på mina namnlappar, men jag funderar på att beställa i olika färger, så kan man välja utefter färg på plagget man sytt (eller om det är något annat man syr)
    Colin 07.12.21
  • Botilda

    Jag heter samma sak oavsett vad jag syr. Samma färg på lapp och text också - jag tror på igenkänning Däremot sätter jag dem gärna lite osynligt både på finkläder till barn och vuxenkläder.

  • sarahl

    jag sydde ett par muddjeans till stora sonen igår, använde gul mudd från stoff och stil. igår satt de bra men idag har mudden töjt sig och de ramlar ner. Kan mudden bli slapp om man gör för spänd mudd?

  • ZyzterZäta
    sarahl skrev 2009-03-09 16:33:06 följande:
    jag sydde ett par muddjeans till stora sonen igår, använde gul mudd från stoff och stil. igår satt de bra men idag har mudden töjt sig och de ramlar ner. Kan mudden bli slapp om man gör för spänd mudd?
    Hade du tvättat den innan? (inte för att jag vet om mudd krymper eller så...) Jag tror inte den ska kunna bli slapp av att man spänner den om det är bra kvalitet på mudden.
    Hm... vet inte är mitt svar
  • bakabakalitenkaka

    Idag har jag sytt min första kjol :) tack för hjälpen ang midjemudd! Den blev inte så som jag hade tänkt mig, men den blev riktigt fin iallafall. Det är så roligt att sy nya saker, och ännu roligare när man lyckas så bra


    Colin 07.12.21
  • yrväder
    Svar på #4958
    jag tycker snarare den blir för slapp efter lite användning, så jag gör den alltid smalare än vad jag tror behövs.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)