• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • Snabela

    misstristess skrev 2009-01-16 22:35:51 följande:


    Måste finnas något mer man kan göra med den kära falukorven! Stroganoff och ugnsbakad i all ära, men...
    Jag ansluter mej direkt. =)
    Ang falukorv så brukar jag steka upp lök, tärna falukorv och lägga i, sen när det fått färg hälla i en burk krossade tomater och en burk majs. Låt det småputtra en stund. Serveras med ris, potatis eller bulgur. Gott och billigt. =)
  • misstristess
    majocu skrev 2009-01-16 22:21:17 följande:
    [citat]
    misstristess: Koka upp vatten i en stor gryta, lägg lite deg på en liten träskärbräda som man spolat av med kallt vatten. Skav ner strimlor av degen i det kokande vattnet. Fiska upp dem med hålslev när de flyter och håll varma i ugnen tills allt är klart.

    På TV pressade de degen genom ett durkslag med rätt stora ål, såg rätt lätt ut. Ska prova båda sätten.
  • misstristess

    Jag vill ha en receptblogg där man kan lägga in recepten lite mer sorterade än vad det blir i en tråd.
    Hade varit bra om man kan dela in det efter huvudingrediensen, så man slipper leta som en tok efter alla potatisrecept tex.

    Har försökt med FL:s blogg, men jag får det inte till att fungera riktigt. Hjälp någon?

  • misstristess

    Angående blogg...tydligen fungerar det inte riktigt ännu i beta. Får helt enkelt återkomma.

  • misstristess

    Har ett jättegott recept med färs som bas, men jag skulle vilja hitta alternativ till aromaten och vätskan man går såsen på.

    Några idéer?

    Falsk fläskfilé
    Tillagningstid: ca 40 minuter
    Ingredienser
    Beräknat för 4 portioner
    1/2 kg Blandfärs eller fläskfärs
    1 1/2 msk AROMATKRYDDA
    8 st Färska champinjoner
    2 dl CREME FRAICHE
    3 dl MATLAGNINGSGRÄDDE
    2 msk Mjöl
    1 dl Vätska
    Örtagårdskrydda
    Pasta
    -----------------------------------------------------
    - Blanda färsen och aromatet.
    - Forma till en rulle och rulla in i plastfolie.
    - Lägg i frysen så den är halvfryst när den ska skivas.
    - Skär rullen i ca 1½ cm tjocka skivor som stekes.
    - Lägg sedan i ugnsfast form.
    - Fräs, helst färska champinjoner och lägg dem sedan över färsskivorna.
    - Strö över örtagårdskrydda.
    - Blanda ihop 2 dl crème fraiche och 3 dl matlagningsgrädde.
    - Vispa ner detta i skyn efter stekningen.
    - Red med 2 msk mjöl + vätska (1 dl).
    - Gratinera i ugn som är 200 grader varm i 15 minuter.
    - Servera med nykokt pasta, till exempel gnocci!

  • misstristess

    Ett tips till alla som har en Nettobutik att handla i, man kan kolla bladet på nätet redan idag.

    Ser att de ska ha billig ost, fläskfilé och bananer i morgon.

  • Skottan

    Veckans matsedel
    Söndag: hemgjord pizza med tonfisk ,lök och campinjoner på.
    Måndag: Falukorv och makaroner.
    Tisdag:Lassange
    Onsdag: Köttsoppa + varm macka
    Torsdag: Krossadetomater med linser och morötter, ris till
    Fredag: panbiff, klyftpotatis och beasås
    Lördag:helkykling i ugn med coscos och tzatsiki
    Söndag: Kyklingsallad med nybakt bröd!!

  • misstristess

    Skriver för fullt på nästa veckas matsedel, tänkte försöka få den riktigt billig utan att den blir tråkig för det.

    Här är det jag och två tonåringar som äter middag och så vill jag gärna ha lunch. Den ene sonen är vegetarian och den andre gillar inte grönsaker alls. Konstigt att det kan bli så.

    Nästan alltid lagas här två olika rätter, en med kött och en utan.
    Tycker när jag går igenom matsedeln så är det faktiskt oftast mejeriprodukterna som drar upp priset.

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget