Inlägg från: en glad |Visa alla inlägg
  • en glad

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    En modig mamma skriver i AW-forum:
    "Ni verkar inte tro att någon som klagar på SHN är det minsta insatt.
    jag kan inte säga att jag är perfekt insatt, men jag har läst vad jag behöver och tyckt det mesta verkar bra.
    har varit medlem här ett tag, men knappt skrivit, men läst och sugit åt mig.
    Men efter att ha sett klippet med tryckpressen (det som numera är borttaget) så undrar jag hur någon normal människa kan tycka det är okej att göra så mot ett spädbarn.
    Även vagningen ser minst sagt brutal ut, men värst är tryckpressen.
    Det där är ju inget lätt tryck, utan det syns ju klart och tydligt att det är en så hård press att det lätt skulle kunna skada barnet.

    Nej, när jag läst på om SHN så trodde jag faktiskt inte det var på ett spnt brutalt sätt det skulle utföras. "

    Det svar hon får lyder:

    "mamman skrev (citat):
    ...jag har läst vad jag behöver...

    Ok. Hejdå! "

    Och än en gång är det bevisat; kritiker göre sig icke besvär på AW-forum ....

    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php

  • en glad
    realda skrev 2009-05-01 13:24:42 följande:
    en glad skrev 2009-05-01 12:37:10 följande:
    Och vad anser du att man ska svara någon som inte vill vara med längre?Snälla stanna kvar och var kritisk?
    - skrev hon att hon inte ville vara med längre? Däremot blev hon avfärdad (istället för sakligt bemött) som om hon inte ville det....
  • en glad
    Donno skrev 2009-05-02 23:20:10 följande:
    Så du menar att bara man läser BB så förstår vi och en helt nu värld öppnas?Nu är det ju så att ingen har emotsatt sig grunden i metoden utan utövandet.Grunden är ju milijoner år gammalt tänk men hur man kommer dit dvs metoden och utövandet som vi vanliga dödliga inte accepterar och ifrågasätter.Men självklart betar jag gärna igenom boken i lärande syfte, jag tänker dock inte betala för den för att gynna det tillvägagångssätt metoden utförs på.
    Barnaboken finns ju att låna på biblioteket - liksom AW:s memoar-serie (där hon ger en mycket självutlämnande bild av sig själv)
  • en glad

    minje skrev : "Bristen på kritiskt tänkande, den emotionella valören, samt att man med näbbar och klor försvarar AW och hennes metoder gör mig illa berörd."
    - man inte bara försvarar, det är som ett kärleksförhållande med blinkande hjärtan och superlativer nedskrivna med en underdånig ton så man undrar hur det är ställt! Tom kritiska inlägg lindas in i en ursäktande ton värdig den stukade stackare som står längst ned i en vargflock(!). Världen verkar gå under om man, på något sätt, skulle drista sig till att misshaga mrs W! Varför tål hon inte kritik och ifrågasättanden?

    "Men sedan, vid närmare analys förstår jag kanske lite mer varför det reageras som det gör. Dessa anhängare har följt de råd och "metoder" som AW förespråkar, och någonstans inom dem känt att det de utsatt sina barn för var oerhört fel. För att inte gå under som mamma/pappa måste man då försvara AW till sista droppen, annars riskerar man att haverera eftersom man djupt inombords vet att man gjort fel."
    - ja, det är absolut en intressant teori - det är väl där "världen går under" - om man vågar ta till sig och inse, att man brustit i kärleksfull omsorg om sitt älskade barn!

  • en glad

    Det är något suspekt över denna "lek med ord" .... läste en tråd där AW kommenterade varför hon tagit bort en tråd:

    "Och varför har jag städat, undrar sälert någon Här som vi berömmer oss av att inte ägna oss åt censur Well då får nog städning också kallas censur. Det blev helt enkelt lite för skitigt i hörnen"

    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php

  • en glad
    HååGe skrev 2009-05-03 12:13:36 följande:
    Det var väl också en jävla (ursäkta) klappjakt på Anna Wahlgren. Försök se bortom namnet Anna WAhlgren någon gång. Det verkar trigga alla. Hennes metoder är ju självklart baserade på erfarenhet och sunt förnuft. Det låter så dramatiskt med "kura" men det betyder ju bara att man börjar vara konsekvent, inget annat. Man måste visa många barn hur man gör när man sover. Hur skall de annars veta? Det är vi som hjälper dem att få störd sömn. Min son är inte alls kurad. Vi gjorde lite halvdana försök med honom och han sover fortfarande illa och är rädd för sömnen och man måste ligga hos honom etc. Min ettåring går glatt och lägger sig och somnar med ett leende i sitt mörka trygga rum. Kurad som femmånaders bebis och det gladaste man kan se.
    - och för mig handlar det inte om personen Anna Wahlgren utan om någon som ger sig ut för att vara klok och kärleksfull men uppträder kallt och cyniskt emot försvarslösa barn (och kanske föräldrar - för jag har full förståelse för att man som osäker förälder (och vem har inte varit det?) tappar sina försvar inför den indoktrinering som SHN-kuren och dess företrädare utför).

    Och så den stora skillnaden mellan mig och AW; _friska_ barn behöver inte lära sig betydelsen av sina medfödda, grundläggande behov mat, sömn. Däremot är man som förälder ansvarig för förutsättningarna - man bjuder mat och man lägger i sängen - allt med kärleksfull, närvarande och trygg omsorg.
    Barn som är _sjuka_ eller tex har ett npf funktionshinder - kan behöva hjälp - men då är det ett fall för sjukvården inte för AW!

    Erfarenhet och sunt förnuft är för mig de svajigaste grundstenar man kan ha i teoribyggnad. Vad som är sunt förnuft är olika för var och en av oss och erfarenhet ger ofta ett tunnelseende som hindrar förmågan att inta andra perspektiv... i detta fall, ytterst, barns säkerhet!
  • en glad

    GLA skrev : "De flesta barn som kuras är runt 8-9 månader. De flesta föräldrar vet mycket väl att när man skaffat barn så är det uppvak på nätterna som gäller men det finns ju tyvärr vissa barn som inte vaknar 2-3 gånger per natt utan 10-15 gånger, där uppvaken blir fler och fler och 8-9 månader verkar vara en gräns då man ser att barnet verkligen inte mår bra och lider av sömnbristen och det syns givetvis även på föräldrarna."
    - Och då borde ju AW känna till (som har sådan gedigen erfarenhet) att just i den perioden är barn särskilt sårbara rent utvecklingsmässigt. De skiljer ut sig från den nära anknytningspersonen och blir oroliga att vederbörande skall försvinna. Och vad händer i AW-kuren - jo den vuxne "avgår" och barnet lämnas, på uppmaning av AW, att lösa sina "livskriser" själv! Barnets gråt reduceras till "frågor" och föräldrar skall inte lyssna på "eländet" utan tänka ut istället för in om de hör sitt barn ledset...

    "Vissa barn köper verktygen och svarar på dem (de blir lugna och somnar utan skrik, panik och gråt) och vissa barn köper det inte och då anser jag att man inte ska fortsätta en kuren."
    - jag tror att alla föräldrar vaggar sina barn (i vagnen, sängen eller famnen - men det är inte i närheten av en tryckpress eller våldsam buffning) .. Och har du någonsin läst i AW-forum att en förälder uppmanats avbryta kuren för barnets skull? Aldrig! Däremot händer det att AW ber dem avbryta för sin skull, för att inte hennes barn dvs kuren skall misshandlas!!

Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.