Inlägg från: en glad |Visa alla inlägg
  • en glad

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    miklo skrev 2009-04-29 09:54:49 följande:
    Tack Vicki78! Och tack till alla er som varit aktiva i tråden mot AW´s förskräckliga tryckpressmetod (och andra metoder också för en delen). Bra jobbat! Och tack till läkaren Lars H Gustafsson som skriver om metoden i sin blogg.
    Han är en "pärla" - som alltid!
  • en glad
    nuedetdax skrev 2009-04-28 19:43:13 följande:
    Jag undrar vad det gör som får föräldrar att vilja pröva på en metod på sina barn överhuvudtaget. Är man så osäker i sin mamma/papparoll att man måste ta till en gammal tants perversa metoder för att styra över sitt barns beteende? Jag har många vänner med kolikbarn och de skriker och har skrikit i flera månader. Tror AW på fullaste allvar att barnen kommer sova som stockar då föräldrarna trycker ner och kränker dessa barn genom att våldsamt rucka och buffa och låta ungen ligga kvar i bajsblöja inte visa empati, kärlek eller ömhet?? Detta för mig är en gåta.
    Kolik finns inte enligt AW - det botas med mat, mer mat och ännu mera mat - så är det problemet borta. Enligt henne!
  • en glad
    lucky65 skrev 2009-04-29 10:34:30 följande:
    Anna Wahlgren - blir förbannad bara jag hör namnet! Bara för att hon skaffar 9 barn och använder märkliga metoder för att ta hand om alla så behöver hon väl inte lära ut skiten till andra. Och som någon skrev tidigare här... larvigt att hon inte ens kan kommentera sina egna metoder. Känner en som kör med hennes metoder och jag säger bara stackars barn!
    - men det är ju en ekonomisk fråga för henne förstås! Och så länge någon lämnar bidrag till "skrammelbössan" och köper hennes alster så fortsätter hon, det skulle jag också göra....
  • en glad

    en glad skrev 2009-04-29 10:42:12 följande:


    - men det är ju en ekonomisk fråga för henne förstås! Och så länge någon lämnar bidrag till "skrammelbössan" och köper hennes alster så fortsätter hon, det skulle jag också göra....
    - Skrev fel i hastigheten - jag skulle inte ha fortsatt lära ut farliga metoder pga pengar - Till skillnad från AW har jag faktiskt större känsla för etik än så!
  • en glad
    Bobbenn skrev 2009-04-29 12:03:09 följande:
    Hon är gammal och fattar tydligen inte att det inte är 50 tal längre....Så sent som på 70-80 talet fick ju barnen ligga i sina sängar och togs bara upp exakt var 4:e timme för mat fast dom skrek... Tack och lov att forskningen ch utvecklingen går framåt liksom!
    - hade du barn på 70-80-talet? 4-timmarsregeln var faktiskt avskaffad redan då!!
  • en glad

    1977Maria Therese skrev 2009-04-29 12:15:20 följande:


    jag är född på 70 talet och då skulle man bara amma var 4 timme och inte ammas fritt. Hur hungriga barnen var så skulle de inte amma förns tiden var kommen...
    - så var det inte där jag bodde i alla fall ... fri amning, men inte hela tiden - för idén var att barnets mage måste "vila" ibland också..... men det kanske varierade på olika håll i landet.
  • en glad

    blomman88 skrev: "Klippet kan misstolkas för de som inte läst om metoden innan och inte känner sig säkra på sin sak."

    - absolut - och det är det som är så farligt!! Tror du verkligen att en slutkörd förälder i obalans alltid kan tänka kritiskt och ifrågasätta det AW gör med barnet -hon som utger sig för att vara en sådan erfaren guru? Vilket ansvar tar AW för den förälder som i frustration tar i liiite för hårt och knäcker några revben på barnet eller knycker liiiite för frenetiskt så att barnet drabbas av baby shaken syndrome... AW lämnar inga "felmarginaler" i sina stolliga råd.... barnen lever farligt i hennes värld!

  • en glad
    Impertiff skrev 2009-04-29 17:20:39 följande:
    Att undvika ögonkontakt är under "ömma järngreppet" som handlar om att mata ett barn med flaska - där det är problem att mata alltså. Då ska man hålla barnet i ett stadigt tag, ge flaskan och sedan titta åt ett annat håll för att inte överfokusera eller störa barnet. Inte annars!
    - hur kan det vara att störa barnet - när man samspelar med sin bebis??? AW vet inget om anknytningsteori!!!
  • en glad
    MamiElin skrev 2009-04-29 17:22:17 följande:
    Fia 82 06 skrev 2009-04-29 17:14:10 följande:
    Det är inget jag säger utan att veta om det.. en familjmedlem har följt henne från första början och sett fler diskutioner om/med henne, där delvis hennes barn dras upp i bilden.. som har fått ta hand om varandra.. min familjemedlem har alltid var emot hennes metoder och ännu mer nu då de bara blir mer o mer aggressiva
    - hennes barn har under långa perioder tagits omhand av en eller flera av deras pappor - det framgår fuller väl då man läser hennes memoarer! Dessa böcker är till och med dedikerade till en av dem, vill jag minnas.... och i hemmet hos AW har barnen alltid fått leka med varandra - "leka skall inte vuxna hålla på med" (AW vet som sagt inte mycket om vikten av samspel med barn) och hon har aldrig läst sagor för sina barn - "det kan de göra för varandra"

    Från TV4 hemsida:

    Hej! Jag är förskollärare och själv mamma och undrar om du verkligen menade det du sa att föräldrar inte behöver leka med sina barn? Själv har jag lärt mig att leken lär sig det lilla barnet genom att den vuxne börjar leka med barnet på skötbordet! Jag arbetar på en förskola där leken anses som viktig och prioriteras högt. De vuxnas medverkan behövs ofta för att lära barnen lekregler och för att få med barn som blivit utanför. När barnen blivit lite större tycker även jag att hemma kan dom gott leka själva eller med varandra.

    G F, Norrköping

    Kära Gunilla,

    Nej, man behöver verkligen inte leka med sina barn. Det är de betydligt bättre på själva. Det de behöver är tillgång till en fungerande vuxenverklighet, som de kan bearbeta med sin lek, och viss materiel eller vissa förutsättningar, som vi kan ge dem som form för ett innehåll de sedan skapar själva. Att "lära barnen lekregler och få med barn som blivit utanför" kan knappast kallas lek, eller hur - det är något annat, i bästa fall pedagogik. I vår tid, i vår kultur, har en barndom som är unik i världshistorien sett dagens ljus: vuxna gästspelar i barnens värld, när de vuxna kan och vill, i stället för att ta in barnen i sin egen värld, när barnen kan och vill. Detta är omvända världen. Anser jag. Barns lek är, eller borde vara, deras egen, och de borde få vara i fred för oss evinnerligen styrande vuxna. Jag önskar du hade fått lära dig mer av Maria Montessori och mindre av Barnstugeutredningens fromma men verklighetsfrämmande, barnvärldstillrättalagda "förhoppningar". Kram! Anna

    Varför läser du inte sagor?

    C, Hällestad

    Jag tycker det är tråkigt att läsa sagor, möjligen för att jag skriver själv. Samtliga mina barn har kunnat läsa innan de börjat skolan. Kram! Anna
  • en glad
    Melly skrev 2009-04-29 17:25:17 följande:
    Det hon skriver om ömma järngreppet och amning är helt felaktigt och det är föresten mycket annat som hon skriver om amning oxå. När man ammar så ska man absolut inte "tratta in" bröstet i barnets mun som Anna Wahlgren skriver utan att barnet ska själv ta tag. Och man ska inte hålla på och truga heller eftersom att det kan leda till att barnet vägrar att ta bröstet. Hennes amningsråd är faktiskt helt uppåt väggarna fel t ex så vet hon inte en sån enkel grej som att mjölkproduktionen ökar om man ammar tätare alltså med kortare intervall och även på natten ifall barnet behöver det.
    - men å andra sidan har hon inte heller någonsin utgett sig vara en ammande mamma själv... Tvärtom brukar hon säga att om amning kan hon inte mycket... sedan hur hon ändå kan ge råd om det, kan man ju undra...
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.