• hennmau

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • längtar och väntar

    Då kanske just de sökte via fria kvot p.g.a. något som hänt, men att hela skolan skulle göra det tror jag inte ett dugg på..

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-13 22:28:24 följande:


    längtar och väntar skrev 2009-09-13 18:56:42 följande: Ok, då är det en missuppfattning. Men jag vill minnas att jag träffade några från den skolan för ett par år sedan som sade att de söke via fri kvot till gymnasiet.
  • längtar och väntar

    Käglinge/Kristineberg är kanske ok, men själva Oxie är ju hemskt! Deras högstadieskola är ju inte bra!


    karmasus skrev 2009-09-13 22:42:47 följande:
    Har inte läst hela tråden, men här kommer mina tips =) Jag är född i Malmö och har bott lite överallt här och känner till en hel del områden. Idag har vi flyttat från centrala Malmö eftersom vi fått barn och vi känner inte att det är miljön vi vill att vår dotter ska växa upp i. Finns många bra områden och många dåliga i Malmö. Ofta handlar det om att bo på "rätt" sida om en gata! Det byggs en hel del i Malmö och man kan hitta nya områden som är kanon. Tex byggs det på Ön på Limhamn och där är det kanon. Andra ställen är tex Käglinge, Kristineberg m.m. Du får göra en lista på vad du vill ha av ett boende och sedan se vilket område som matchar bäst. Lycka till =)
  • karmasus

    längtar och väntar skrev 2009-09-14 06:40:01 följande:


    Käglinge/Kristineberg är kanske ok, men själva Oxie är ju hemskt! Deras högstadieskola är ju inte bra!
    Ja håller med om att Oxie inte är så kul, men det är en sån liten del av området.

    Kristineberg, Käglinge, Oxie kyrkby är lungt och bra.

    Som sagt, gör en lita och se vilket område som passar =)

    Det jag tycker är toppen kanske någon annan tycker är skit.
  • Grizelda

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-13 22:37:03 följande:


    Hahaha, nej verkligen inte :) Jag har gått massa nattliga promenader där och aldrig ens tänkt tanken. Sadelmakarbyn är precis det jag snackar om. Dessutom verkar det vara mycket fuskbygge där, uppenbarligen så är många av lägenheterna väldigt dåligt isolerade. Minns en artikel i SDS om en hyresgäst som hade +13°C på vintern hemma. När jag diskuterade att köpa lägenhet så avrådde min bankman (eg. kvinna) från Bunkeflo.
    Jaså är det du som brukar stryka omkring där om nätterna .
  • Niny

    Vad jag har hört om Linne är att många av föräldrarna tycker att det är rätt okey att dom blivit blandade med (socialt utsatta elever).

    Och jag kan ju tycka att det är bra att dom blandar så att dom kan få lära känna lite nytt folk (svenska/utlänska).

    Hade så varit fallet på andra ställen kanske inte samhället sett ut så som det gör nu.

    Om vi nu bara inte tänker på (eliten) så kan man ju säga att (Kroksbäcks ungarna) kanske nu har en chans till en bättre utbildning OCH chans till bättre betyg. Är det inte det svenska samhället strävar efter att alla är LIKA värda och ALLA har rätt till en BRA utbildning.

    Men jag kan hålla med om att standarden sänkts, klart den gör Kroksbäcks barnen har ju inte haft nån chans att uppnå den standarden som Linne har. Men sen är det ju inte Kroksbäcks barnens fel om en Limhamns unge får dåliga betyg heller.

    Men detta är ju bara min åsikt (jag var trots allt bara en av dom SOCIALT UTSATTA ungarna från Kroksbäck och Kroksbäcks skolan).

  • Amora Branca Sylvestre

    längtar och väntar skrev 2009-09-14 06:40:01 följande:


    Käglinge/Kristineberg är kanske ok, men själva Oxie är ju hemskt! Deras högstadieskola är ju inte bra!
    Jag har också hört att Oxievångsskolan är en skitskola. Jag har träffat en del WT från Oxie och även motsatsen. Även om det inte är PK att säga det så har jag hört från många oxiebor att det finns en del romer där som brukar ställa till en del. Kan vara ren rasism eller så ligger det något i det? Varför chansa om du frågar mig? Dessutom tycker jag att många i Oxie är rätt bonniga.
  • Amora Branca Sylvestre

    Har hört att man skall bo på "rätt sida om järnvägen" i Oxie.

  • Amora Branca Sylvestre
    Grizelda skrev 2009-09-14 10:12:49 följande:
    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-13 22:37:03 följande: Jaså är det du som brukar stryka omkring där om nätterna .
    Inte längre :)
  • Amora Branca Sylvestre
    Niny skrev 2009-09-14 11:15:34 följande:
    Vad jag har hört om Linne är att många av föräldrarna tycker att det är rätt okey att dom blivit blandade med (socialt utsatta elever). Och jag kan ju tycka att det är bra att dom blandar så att dom kan få lära känna lite nytt folk (svenska/utlänska). Hade så varit fallet på andra ställen kanske inte samhället sett ut så som det gör nu. Om vi nu bara inte tänker på (eliten) så kan man ju säga att (Kroksbäcks ungarna) kanske nu har en chans till en bättre utbildning OCH chans till bättre betyg. Är det inte det svenska samhället strävar efter att alla är LIKA värda och ALLA har rätt till en BRA utbildning. Men jag kan hålla med om att standarden sänkts, klart den gör Kroksbäcks barnen har ju inte haft nån chans att uppnå den standarden som Linne har. Men sen är det ju inte Kroksbäcks barnens fel om en Limhamns unge får dåliga betyg heller. Men detta är ju bara min åsikt (jag var trots allt bara en av dom SOCIALT UTSATTA ungarna från Kroksbäck och Kroksbäcks skolan).
    Vad jag har hört så finns det de föräldrar och även elever som tycker det är helt ok (dessa brukar oftast framhävas i mediala sammanhang), det finns även de föräldrar och elever som tycker det blivit mycket stökigare och standarden har dragits ner. Det finns även de föräldrar och barn som flyttar sina barn till andra skolor. Däribland till Sveaskolan.

    Det svenska samhällets socialistiska strävan om att alla är lika mycket värda och har rätt till samma utbildning är en utopi som kräver att alla elever passar in i samma mallar. Du skall inte vara för smart eller för dum, du skall inte vara klädd för udda/dyrt/fattigt mm. Fin tanke, men de som inte passar in får problem.

    Självklart är det inte elevernas problem om en limhamnsunge får dåliga betyg, men det är tråkigt för limhamnsugnarna att standarden på deras skola sänks. När jag bodde i Limhamn gillade krocksbäckskidsen att röka vattenpipa i min trapp. Mysigt.
  • KathyR

    Ja, som många andra som skriver i tråden så är jag också en utav dem som är född o uppväxt i Malmö. Har nyligen flyttat från Malmö på grund utav bostadsbristen. Själv är jag född o uppvuxen på Kirseberg som ligger i utkanten av Malmö mot Arlöv. När jag var mindre så var detta idyllet i Malmö, men idag är det tyvärr inte lika så bra och fint.

    Hade jag varit dig hade jag undvikit område så som alla i Fosie, Kroksbäck, Bellevue, Holma, Rosengård, Persborg, Sorgenfri, Stenkula, Kirseberg, Möllan, Lindeborg etc. Eftersom jag själv är ung (20) så har jag sett allt det dåliga i dessa områden för inte allt för längesedan o vet att det fortfarande finns där.

    Något annat du kan tänka dig är att om det är så att ni planerar en flytt till Malmö, hur ni hade tänkt er att bo där. Malmö lider utav stor bostadsbrist o det är oerhört svårt att få ett boende där.

    Själv bor jag i Landskrona som inte heller är världens bästa stad o vill helst bo i Malmö, men hade jag fått en lägenhet på något utav de ställena jag skrev åt dig att undvika hade jag tackat Nej direkt!

Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???