• hennmau

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • julibebis08

    Helsingborg är så mycket mysigare och trevligare än vad malmö är. Jag hade gärna flyttat dit.

  • kansjälv

    Ett hem är där ens hjärta finns. Finns det hjärterum finns det stjärterum, ha ha.

    Nä, men ärligt talat var i Malmäe ( som man uttalar det här:) man ska bo är lite beroende på vilken sorts människa man är och vad man gillar för något, det är ju trots allt lite indelat här tycker jag.

    Rosengård, Agustenborg, Sevedsplan mfl= ej svenskfödda
    Möllan, Värnhem mfl= anarkister, icke kött ätande, 70-talister
    Slottstaden, Limhamn = vi tror att vi är bättre än alla andra

    Åk hit en vecka, gå runt kolla in områdena. Hur är skolorna? Barnvänligt? Förskolorna? Finns där fritidsgårdar? I vilken typ av lägenhet vill ni bo i? Nybygge eller äldre byggt? Hur är trafiken runt om, nära havet eller skogen? Affärer i kvarteren, långt till arbetet osv.

  • kansjälv

    Om jag skulle välja en kranskommun skulle det enkelt bli Vellinge, tror att jag skulle trivas kanon där.

  • Pudan

    Lustigt att vi har så olika uppfattning om vad som är bra och inte i malmö.....JAg har bott på Triangeln, på Limhamn, i Arlöv, vid Nobeltorget, Möllan och nu i ett gathus på Sofielund.

    De ställen jag aldrig skulle flytta tillbaka till är i ordningen Arlöv, Limhamn och Nobeltoget. Däremot på Sofielund där jag bor nu har vi det hur bra som helst......alla tar ansvar för varandra, har koll på varandras barn, nära Folkets park som dottern älskar, centrum och Pildammarna. Aldrig varit något problem - och nej vi sitter inte hemma dygnet runt utan är ute alla tider på dygnet och har aldrig råkat ut för nåt.

  • Amora Branca Sylvestre
    Pudan skrev 2009-09-12 23:32:40 följande:
    Lustigt att vi har så olika uppfattning om vad som är bra och inte i malmö.....JAg har bott på Triangeln, på Limhamn, i Arlöv, vid Nobeltorget, Möllan och nu i ett gathus på Sofielund. De ställen jag aldrig skulle flytta tillbaka till är i ordningen Arlöv, Limhamn och Nobeltoget. Däremot på Sofielund där jag bor nu har vi det hur bra som helst......alla tar ansvar för varandra, har koll på varandras barn, nära Folkets park som dottern älskar, centrum och Pildammarna. Aldrig varit något problem - och nej vi sitter inte hemma dygnet runt utan är ute alla tider på dygnet och har aldrig råkat ut för nåt.
    Smaken är som baken :) Sofielund är väldigt uppdelat mellan villorna och lägenheterna. Förövrigt den stadsdel i Malmö där det skedde flest mord förra året.
  • Niny

    Amora Branca

    Jag undrar vad som är fel på Linneskolan, har en son som jag tänkt skriva in där nästa år.
    Har bara hört bra saker därifrån men har iofs inte kollat upp skolan riktigt än.

  • kansjälv

    Linné= Brats
    *Vad som händer bakom stängda dörrar har ingen sett....

  • Amora Branca Sylvestre
    kansjälv skrev 2009-09-12 23:12:52 följande:
    Om jag skulle välja en kranskommun skulle det enkelt bli Vellinge, tror att jag skulle trivas kanon där.
    Jag tycker att många som har vuxit upp på Höllviken/Ljunghusen/Vellinge/Skanör och Falsterbo gör ett bra jobb att göra bort sig när de flyttar till Malmö.

    En klassiker från denna kranskommun är:
    20-åringen som flyttar till Möllan, gärna med diverse vänsteråsikter, ibland åt det extrema hållet. "Hatar" inskränktheten på näset och allt fokus på pengar. Håller dock tyst om att pappa bekostat bostadsrätten på Möllan och ger tillskott när plånboken blir för tunn. Är gärna alternativ åt estethållet och njuter av diverse vegan/fairtrade/ekologiska produkter. Har gärna dyra "alternativ livstil"-kläder. Tar avstånd från sin bakgrund officiellt, men nyttjar den då det visar sig vara till fördel.

    30-åringen som lagt bakom sig sin revolterande livsstil, har ju bo i olika kollektiv och dragit runt till London/Berlin mm. men tycker att hemma är bäst. Jobbar okvalificerat och får hjälp med villan av pappa. Ursäktar sin dåliga karriär med att han/hon minsann kommer från Höllviken.
  • Amora Branca Sylvestre
    Niny skrev 2009-09-12 23:59:36 följande:
    Amora Branca Jag undrar vad som är fel på Linneskolan, har en son som jag tänkt skriva in där nästa år. Har bara hört bra saker därifrån men har iofs inte kollat upp skolan riktigt än.
    Tyvärr är det så att Linnéskolan huserar många elever från Kroksbäck för att motverka segregationen i Malmö. Inget fel på dessa ungdomar, men uppbarligen så tycker elever och föräldrar från gamla upptagningsområdet att standarden har sänkts. Innan var det en skola som hade ett av Malmös högsta betygssnitt, men så är det inte längre.

    Detta är inte ett rasistiskt påhopp bara för att det bor många med utländsk bakgrund (som jag har själv) i Krocksbäck, men det är ju inte konstigt att om man blandar elever från områden som är socialt utsatta med andra elever så blir standarden sämre. Men skolan är fin.
  • Grizelda

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-13 00:12:37 följande:


    Tyvärr är det så att Linnéskolan huserar många elever från Kroksbäck för att motverka segregationen i Malmö. Inget fel på dessa ungdomar, men uppbarligen så tycker elever och föräldrar från gamla upptagningsområdet att standarden har sänkts. Innan var det en skola som hade ett av Malmös högsta betygssnitt, men så är det inte längre.Detta är inte ett rasistiskt påhopp bara för att det bor många med utländsk bakgrund (som jag har själv) i Krocksbäck, men det är ju inte konstigt att om man blandar elever från områden som är socialt utsatta med andra elever så blir standarden sämre. Men skolan är fin.
    Det finns en privatskola i Limhamn som jag har hört ska vara bra, Sveaskolan. Vilka menar du förresten är de sämre delarna av Limhamn?
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???