• hennmau

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • Amora Branca Sylvestre

    Nettan 80 skrev 2009-09-08 20:28:08 följande:


    Hur kan du säga att de är obildade bonnahålor om du inte sätter din fot där, det är kanske lite svårt att bedömma då, jag kan verkligen inte hålla med. Men som du säger, smaken är som baken. Jag t ex hade inte velat bo på djupadal eller fridhem.
    Hahaha, det räcker med att titta på alla lantisar som klär upp sig och ser förvirrade ut på Malmöfestivalen.

    Men visst, tycker du det är ok att dina barn växer upp och hänger vid lokala korvkiosken efter stängningsdags och dricker smuggelvodka, be my guest. Nackdelen med att växa upp "tryggt ute på landet" är också att man blir inte speciellt streetsmart så fort man kommer in i till staden.
  • Amora Branca Sylvestre
    KossanMuu skrev 2009-09-08 20:46:56 följande:
    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-08 20:16:10 följande: Skulle gärna vilja veta var du har fått den informationen ifrån att lindeborg ska ha stora sociala problem och kriminalitet? Har svårt att tänka mig att det är sant då jag har umgåtts mycket med folk därifrån. Tycker också sista meningen är lite av en motsättning: "Malmö är en vacker stad, det är dock inte de stadsdelar som KossanMuu har bott i." Nydala är precis lika mycket Malmö som Bo01 är men ni som säger Malmö är fint verkar lotsas som att dessa delar inte finns. Ska ni ge en riktig bild av Malmö måste ni också visa ALLA delar av Malmö. Men visst lev ni i er lilla värld och lotsas att Malmös sociala problem inte finns. Måste kännas bättre så.
    Förlåt, jag var lite trött och trodde du menade Lorensborg. Visst Lindeborg är mycket lugnare, men närheten till alla problemområden som Lindängen och Holma gör mig inte speciellt sugen. Dessutom har väl Lindeborgsskolan även Kulladal som sitt upptagningsområde?
  • Amora Branca Sylvestre
    KossanMuu skrev 2009-09-08 20:52:55 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-08 20:48:26 följande: Det är min erfarenhet. Har även gått i skolan i Bunkeflostrand och kan säga att det är inte mycket bättre där. Jag blev inte direkt förvånad över den mobbing som stod i tidningarna för ett tag sen som försegick på Sundsbroskolan.
    Jag har en arbetskollega vars son blev våldtagen av sina kompisar på skolan i fina kranskommunen Lomma.
  • SofiFrid

    Oj jag är från malmö. uppvuxen på lindängen, vårsången, rekomenderas ej. min syster på nydala, rekomenderas ej. bunkeflo kanske? en bit utanför i byarna en bra bit där i från kanske? staffanstorp, dalby, veberöd, södra sandby? =)

  • Amora Branca Sylvestre
    KossanMuu skrev 2009-09-09 08:47:53 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-08 20:54:15 följande: Ja, sociala problem finns överallt, men långt ifrån i samma utsträckning som här i Malmö.
    Vad vet du? Du har bott på skitområden i Malmö. Jag har faktiskt haft den stora oturen att bo på Segevång ett kort tag. Väldigt "svenskt" område med många missbrukare och kriminella. Gullviksborg? Där det står i deras livsmedelsbutik att de inte säljer butangas till folk under arton år? Gröndal? Ett stenkast från barackerna där malmös hemlösa knarkare huserar? Antaligen har du hamnat fel i Malmö, men döm inte ut Sveriges tredje största stad på lösa boliner.
  • cavat

    längtar och väntar skrev 2009-09-11 16:29:57 följande:


    Fast man ska inte tro på allt om Malmö heller. Jag bor på Möllan och är aldrig rädd när jag går omkring här!
    Nej jag tror inte på rykten, däremot så har jag egna erfarenheter av Malmö. Föddes där och bodde där tills jag var en bit in i vuxenlivet, har alla släktingar boende i Malmö. Så jag tror jag vet lite om staden i alla fall.

    För att ta ett exempel, maken och jag var på bio för ett tag sedan i Malmö och tänkte gå en sväng på stan och ta en öl efteråt, klockan var väl runt 12 på natten. Vad som genast slog oss var att hela centrum var full med gäng med småungar (14-20 år kan jag gissa) som sprang runt och slogs, skrek, hoppade på bänkar mm. Vi tyckte det var otäckt och beslöt oss att åka hem i stället. Kan ärligt säga att det har jag aldrig upplevt i Lunds centrum. Och på tal om att känna sig trygg så läste jag nyss i dagens tidning att enligt en undersökning så känner sig Lundaborna sig tryggast i landet (av städer med över 100 000 invånare) i sin stad=)
  • längtar och väntar

    Jag tycker Lund är världens tråkigaste stad! Helt dött på sommaren ju!

    Jag har bott på många platser i Malmö och är aldrig rädd när jag är ute, älskar stan! Stökiga ungdomar finns över allt..


    cavat skrev 2009-09-12 09:50:28 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-11 16:29:57 följande: Nej jag tror inte på rykten, däremot så har jag egna erfarenheter av Malmö. Föddes där och bodde där tills jag var en bit in i vuxenlivet, har alla släktingar boende i Malmö. Så jag tror jag vet lite om staden i alla fall. För att ta ett exempel, maken och jag var på bio för ett tag sedan i Malmö och tänkte gå en sväng på stan och ta en öl efteråt, klockan var väl runt 12 på natten. Vad som genast slog oss var att hela centrum var full med gäng med småungar (14-20 år kan jag gissa) som sprang runt och slogs, skrek, hoppade på bänkar mm. Vi tyckte det var otäckt och beslöt oss att åka hem i stället. Kan ärligt säga att det har jag aldrig upplevt i Lunds centrum. Och på tal om att känna sig trygg så läste jag nyss i dagens tidning att enligt en undersökning så känner sig Lundaborna sig tryggast i landet (av städer med över 100 000 invånare) i sin stad=)
  • cavat

    längtar och väntar skrev 2009-09-12 09:53:53 följande:


    Jag tycker Lund är världens tråkigaste stad! Helt dött på sommaren ju!Jag har bott på många platser i Malmö och är aldrig rädd när jag är ute, älskar stan! Stökiga ungdomar finns över allt..
    Men vad bra då, då har vi båda hittat en stad som passar oss=)
  • Amora Branca Sylvestre
    cavat skrev 2009-09-11 12:10:48 följande:
    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-08 20:16:10 följande: Har växt upp i Malmö och bor numera i Lund sedan sju år tillbaka, bor på Norra Fäladen (eller Ladugårdsmarken om vi ska vara noga). Vet att området har ett dåligt rykte, men kan ärligt säga att jag själva aldrig märkt av det. Här är väldigt välskött, fina grönområden och fina hus och villaområden. Har heller aldrig tyckt det var otäckt att gå ensam i området på kvällen, något som jag var livrädd för att göra i Malmö. På Norra Fäladen bor många studenter och barnfamiljer (många läkare mm), speciellt i de nybyggda husen. Dessutom så ligger området nära "landet", så vi har åkrarna runt knuten. Det innebär härliga promenadstråk och kul för barnen att titta på traktorerna=) Så man ska kanske inte alltid tro på rykten?
    Jag har förövrigt en bekant till bekanta osv som greps eftersom att han var påverkad av diverse narkotikaklassade läkemedel medan han viftade med en laddad pistol på sin balkong. Gissa var han kommer ifrån? Norra Fäladen.

    Norra Fäladen kan självklart inte jämföras med Malmös problemområden, men alla solar har sina fläckar. Jag har också varit på Norra Fäladen en och annan gång och haft positiva upplevelser. Men jag hade inte velat bo där.'
  • Amora Branca Sylvestre

    längtar och väntar skrev 2009-09-12 09:53:53 följande:


    Jag tycker Lund är världens tråkigaste stad! Helt dött på sommaren ju! Jag har bott på många platser i Malmö och är aldrig rädd när jag är ute, älskar stan! Stökiga ungdomar finns över allt..
    Vilket alla ungdomar från Lund gärna intygar.
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???