• hennmau

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • längtar och väntar

    Fast sociala problem finns överallt! Men att säga att hela Malmö är skit p.g.a. det håller jag inte med om..


    KossanMuu skrev 2009-09-08 20:46:56 följande:
    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-08 20:16:10 följande: Skulle gärna vilja veta var du har fått den informationen ifrån att lindeborg ska ha stora sociala problem och kriminalitet? Har svårt att tänka mig att det är sant då jag har umgåtts mycket med folk därifrån. Tycker också sista meningen är lite av en motsättning: "Malmö är en vacker stad, det är dock inte de stadsdelar som KossanMuu har bott i." Nydala är precis lika mycket Malmö som Bo01 är men ni som säger Malmö är fint verkar lotsas som att dessa delar inte finns. Ska ni ge en riktig bild av Malmö måste ni också visa ALLA delar av Malmö. Men visst lev ni i er lilla värld och lotsas att Malmös sociala problem inte finns. Måste kännas bättre så.
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-08 20:48:26 följande:


    Fast sociala problem finns överallt! Men att säga att hela Malmö är skit p.g.a. det håller jag inte med om..
    Det är min erfarenhet. Har även gått i skolan i Bunkeflostrand och kan säga att det är inte mycket bättre där. Jag blev inte direkt förvånad över den mobbing som stod i tidningarna för ett tag sen som försegick på Sundsbroskolan.
  • längtar och väntar

    Nej, men bara för det så behöver inte Malmö vara skit! Jag älskar mitt Malmö och skulle aldrig få för mig att flytta härifrån, trots sociala problemen som finns. De problemen finns över allt!


    KossanMuu skrev 2009-09-08 20:52:55 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-08 20:48:26 följande: Det är min erfarenhet. Har även gått i skolan i Bunkeflostrand och kan säga att det är inte mycket bättre där. Jag blev inte direkt förvånad över den mobbing som stod i tidningarna för ett tag sen som försegick på Sundsbroskolan.
  • Världens finaste Klara

    Hej!!
    Jag bor själv i centrala Malmö med min två barn,, trivs väldigt bra här men begränsningar finns att kunna gå till kompisar själv, ut och cykla m.m. Så vi ska faktiskt flytta till Bara som ligger ca 1,2 mil från centrum. Tihhör Svedala kommun. Är själv uppvuxen där och kan säga att det är väldigt bra för barn att växa upp där. Så Bara är min rekommendation :)

  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-08 20:54:15 följande:


    Nej, men bara för det så behöver inte Malmö vara skit! Jag älskar mitt Malmö och skulle aldrig få för mig att flytta härifrån, trots sociala problemen som finns. De problemen finns över allt!
    Ja, sociala problem finns överallt, men långt ifrån i samma utsträckning som här i Malmö.
  • Moulin Rouge

    Har bott i Malmö kommun i 16 år, och det är rätt underhållande att läsa om andras åsikter och erfarenheter om Malmö. Och kranskommunerna också för den delen. Så olika man kan tycka...

  • längtar och väntar

    Det vill jag verkligen inte hålla med om!


    KossanMuu skrev 2009-09-09 08:47:53 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-08 20:54:15 följande: Ja, sociala problem finns överallt, men långt ifrån i samma utsträckning som här i Malmö.
  • cavat

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-08 20:16:10 följande:


    .Uppenbarligen känner ni heller inte till Lund så bra, men ja, det finns även sociala problem i akademikerstäder som Lund. Norra fäladen och Klostergården är två områden som har massa sociala problem.
    Har växt upp i Malmö och bor numera i Lund sedan sju år tillbaka, bor på Norra Fäladen (eller Ladugårdsmarken om vi ska vara noga). Vet att området har ett dåligt rykte, men kan ärligt säga att jag själva aldrig märkt av det. Här är väldigt välskött, fina grönområden och fina hus och villaområden. Har heller aldrig tyckt det var otäckt att gå ensam i området på kvällen, något som jag var livrädd för att göra i Malmö. På Norra Fäladen bor många studenter och barnfamiljer (många läkare mm), speciellt i de nybyggda husen. Dessutom så ligger området nära "landet", så vi har åkrarna runt knuten. Det innebär härliga promenadstråk och kul för barnen att titta på traktorerna=)

    Så man ska kanske inte alltid tro på rykten?
  • längtar och väntar

    Fast man ska inte tro på allt om Malmö heller. Jag bor på Möllan och är aldrig rädd när jag går omkring här!


    cavat skrev 2009-09-11 12:10:48 följande:
    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-08 20:16:10 följande: Har växt upp i Malmö och bor numera i Lund sedan sju år tillbaka, bor på Norra Fäladen (eller Ladugårdsmarken om vi ska vara noga). Vet att området har ett dåligt rykte, men kan ärligt säga att jag själva aldrig märkt av det. Här är väldigt välskött, fina grönområden och fina hus och villaområden. Har heller aldrig tyckt det var otäckt att gå ensam i området på kvällen, något som jag var livrädd för att göra i Malmö. På Norra Fäladen bor många studenter och barnfamiljer (många läkare mm), speciellt i de nybyggda husen. Dessutom så ligger området nära "landet", så vi har åkrarna runt knuten. Det innebär härliga promenadstråk och kul för barnen att titta på traktorerna=) Så man ska kanske inte alltid tro på rykten?
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???