• Anonym (?)
    Äldre 24 Nov 10:57
    35406 visningar
    255 svar
    255
    35406

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Får man lite mer pengar så man kan inhandla julklappar och julmat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 18:41
    Tack till er som givit svar på frågan och inte ägnat er åt pajkastning. Jag ska kolla upp era förslag

  • Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?
  • Anonym (fatti­g)
    Äldre 24 Nov 21:33

    Anonym (M) skrev 2009-11-24 21:32:11 följande:


    Anonym (fattig) skrev 2009-11-24 21:25:14 följande: Va finns det, och varför då
    tidigare i tråden har folk skrivit att man kan ansöka om bidrag från kyrkan. vet inte om detta är speciellt till jul men jag vet att det existerar. en kompis till mig fick bidrag därifrån när hon hade det svårt
  • Anonym (M)
    Äldre 24 Nov 21:39
    Anonym skrev 2009-11-24 21:21:18 följande:
    Gud vad jag blir irriterad. Har inte läst hela tråden, men suckar över det jag läst. För det första så kan man få bidrag av olika anledningar. De som gnäller över att de inte får någon extra lön har nog inte fått pengar från soc. Har man jobb kanske man har råd att köpa julklappar. Varför ska man bli irriterad över att det går skattepengar till julklappar till barn? Jag har själv fått pengar från soc när dottern var liten. Bodde med min sambo som slog mig och behövde komma därifrån. Fick pengar av soc för att kunna försörja mig och dottern. Till jul fick vi 200 extra. Inte mycket, man man kan iallafall köpa något litet. Är det så mycket att gnälla över. Jag tror inte det är så många som frivilligt väljer att få pengar från soc då man får betydligt mer pengar av att jobba. Visst det finns de som inte orkar jobba och utnyttjar systemet, men jag tror det är få som vill leva på så lite pengar. Självklart ska man få extra bidrag till jul, går inte direkt att stoppa undan på den ekonomin. Det är inte så lätt att få jobb nu heller. Bry dig inte om de som gnäller utan fråga din handläggare på soc hur det ser ut i din kommun. Hoppas du får en bra jul och att din kommun har julpengar att dela ut till dig.
    Men så länge jag har varit med i tråden är det ingen som har gnällt om det du skriver, självklart ska barnen få julklappar. Men om jag vore Mamman i TS fall så kanske jag skulle planera lite och det är ju mitt tips, eftersom jag har suttit i den sitsen själv, inte att jag har fått pengar från soc utan att jag har varit väldigt fattig och fattigare än vad soc erbjuder en. Då i två år handlade jag julklappar varje månad året runt, ett par strumpor för 5 spänn gjorde susen på julen, sen pyntade jag med ärvda saker sen åkte jag hem till min mamma fick lite pepparkaksdeg och bakade med dem hemma, finns så mycket att göra så att barnen bli glada, de är inte pengar de ser utan annat man gör ihop. Eller sälj något du har hemma på blocket som du inte behöver (kanske gamla leksaker) då kan du få en extra slant och ge ungarna julklappar
  • Anonym (jag fick..­)
    Äldre 24 Nov 22:14

    När jag bodde i nyköping och var tvungen att leva på soc kunde man söka nått som hette aktivitetsstöd en gång om halvåret, en gång till jul och en gång till sommaren, de vart fem hundra per barn..

    Sen kunde man även gå till lokala kyrkan för en extraslant också. Ibland var det checkar till mat i en butik tex..

  • Anonym (M)
    Äldre 24 Nov 22:16
    4familjen skrev 2009-11-24 21:33:35 följande:
    hellre att skattepengarna går till julklappspengar till behövande barnfamiljer, än att läggas på hypnositörer för att folk ska få arbete.
    Lägg av lägger vi svenska folket pengar på hypnositörer
  • Anonym (M)
    Äldre 24 Nov 22:19

    Anonym (fattig) skrev 2009-11-24 21:33:58 följande:


    Anonym (M) skrev 2009-11-24 21:32:11 följande:
    tidigare i tråden har folk skrivit att man kan ansöka om bidrag från kyrkan. vet inte om detta är speciellt till jul men jag vet att det existerar. en kompis till mig fick bidrag därifrån när hon hade det svårt
    Jo det är ju klart, och det finns fonder också att söka julklapps eller sommarpengar på. Klart att man måste försöka i alla hörnen, och de gör ju de flesta när det har svårt, man blir ju inte direkt serverad från soc pengarna
  • Anonym
    Äldre 24 Nov 22:23

    I min kommun får man 500 extra per barn.

  • Anonym (suck)
    Äldre 24 Nov 22:39

    Har inte orkat läsa alla självgoda inlägg, men

    en del kommuner har fonder som soc.sekr kan ansöka om extra medel från,

  • Äldre 24 Nov 22:55

    Fråga efter donationsfonder på soc. Det finns snälla rika människor som donerar till behövande familjer, särskilt till jul

  • ReRant
    Äldre 24 Nov 23:03

    Anonym (fattig) skrev 2009-11-24 21:07:27 följande:


    är sverige ett kristet land? det var något nytt. men tack för att du stärker min övriga argumentation.
    2008 var 73 procent av svenska befolkningen medlemmar i Svenska kyrkan och 59 procent av alla nyfödda döptes i den kristna tron.

    Att kalla Sverige ett kristet land är ju inte precis en överdrift måste du ändå erkänna.
  • Äldre 25 Nov 01:05

    Herregud folk är inte kloka!!! vissa av er är riktigt elaka! Man kan faktist framföra saker på ett mildare sätt.

    Jag förstår dig TS att det är jobbigt inför julen....vet att det går otroligt mycket pengar till allt som har med den....allt kostar ju som sagt jäkligt mycket idag!

    Och självklart vill man ge sina barn julklappar...det var ju det bästa man visste när man var liten och vakna på julaftons morgon och såg alla klappar under granen.

    Och jag fick mycket julklappar när jag var liten....trots att min mamma var ensamstående med mig och inte hade föräldrar som kunde bidra med nått. Och jag har inte blivit en äcklig snorunge bara för jag fick mycket julklappar.

    Min egna känsla är att min son skall få mycket julklappar...för jag minns den känslan de flesta barn hade den dagen....den var ju verkligen nått speciellt!!

    Du TS och andra som går på soc....lider med er, förstår att det inte är lätt för er och hoppas att det ordnar sig med allt som har med julen!!

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?