Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    wille
    ÅH! Grattis! Så underbart att höra att ni mår bra och att det blev en liten tjej! Jag ser fram emot att höra en längre rapport om förlossningen och livet som småbarnsmamma.

  • Vilda Tiger

    Wille
    Underbar läsning!

    Jag läser, men orkar inte skriva. Är SÅ förkyld, IGEN! Förra förkylningen har inte ens gått över innan denna slog till igår kväll. Snor, nys och sårig näsa. Fy sjutton!

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Stora kramar till dig, hoppas du inte blir helt mörbultat. Ang bebisen så är den ju aldrig så skyddad som den är i livmodern sedan då den väl kommit ut, så om du inte föll rak på magen, vilket du inte gjorde ju, så klarade den sig nog fint.

  • Vilda Tiger

    Ebyl
    Precis, man har ju inte full andningskapacitet som det är... och min stackars hud under näsan, undrar om den någonsin antar en annan färg än ilsket röd igen?

  • Vilda Tiger

    Lightmamman
    Välkommen! Jag väntar också nummer två, är i v 30, men har inte erfarenhet av stora barn sedan tidigare. Min dotter vägde 3375 i v 37+2 så hon hade visserligen blivit ganska stor om jag gått tiden ut, kan jag gissa... har en föraning om att barnet i magen kommer vara större än min dotter, dock, och får se om den aningen stämmer.

  • Vilda Tiger

    Dragoness
    Vilka underbara nyheter! Hoppas att du kan njuuuta av resten av din graviditet nu. Läskigt att börja blöda sådär men skönt att det inte alltid går illa "bara" för att man gör det.

    Skrutt


    Intressant att läsa om dina erfarenheter av stora barn. Jag har en känsla av att detta barn jag har i magen kommer att vara mycket större än mitt första. Vet inte varför men det känns så, den verkar redan ha det rejält trångt där inne och jag är ju "bara" i v 30.


     


    HannaMedina


    Välkommen! Det var en rejäl dotter du fick sist. Ja, det där svängiga sockret i starten är det många som har upplevt, tror jag. Jag låg först högt, sedan fick jag sänka mina doser i v 6-7 kanske för att åter höja dem runt vecka 12. Så först höja värden de första 2-3 veckorna, sedan låga i några v framöver, och sedan höga igen. Jag tycker man får ändra sina doser lagom till att man har hittat en balans med de gamla. Just nu verkar jag behöva höja igen, efter att ha legat, enligt mig, perfekt i socker nästan två veckor.

  • Vilda Tiger

    Sinnika
    STORT grattis till dottern! "Glöm" du tråden nu i början, och njut av det nya livet. Har hon fått något namn än?


    www.troll
  • Vilda Tiger

    Loha
    Jag har haft pump sedan 95 och är nu gravid med mitt andra barn.

    sosso


    Jag är också i v 31 nu och har INTE fått sänka doserna. Snarare precis höjt dem något. Men det är ju så olika det där.

  • Vilda Tiger

    Skrutt
    Förstår att du fick lite chockbesked idag men ROLIGT ändå att du fick en tid för igångsättning imorgon redan! Lycka till!

    Tredje
    Kul att ha dig tillbaka! Haha- 16.5 kg låter GÖRLITE för mig. Jag har 20+ nu i v 31, så slutar jag på 25 är jag GLAD! Men alla är vi olika. Skönt att du tar siffrorna på TULen så bra, du får ju uppenbarligen stora barn och allt har inte med vår diab att göra. Även icke-diab får olika stora barn och vi måste ju också räkna med den individuella skillnaden. Jag hade förresten också 4.6 i hba1c sist.

    Jag var hos bm idag och fick mycket beröm av henne. Alla värden ser bra ut och även om jag de sista dagarna har haft ett lite hoppigt socker och behövt höja basen lite så skjuter det inte iväg över 12 så ofta. Kanske någon gång var tredje dag. Jag ligger snarare lite lågt ofta.


Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare