Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Skrutt
    Oj, det där kändes ju lagom trovärdigt... trist att de liksom tar måtten på måfå och tycker att det "duger". En annan vill ju att de är mer noggranna än någonsin då det är ens BARN det handlar om! Dock hoppas jag ju att det var den förra mätningen som var missvisande. Du kanske inte alls hade en så hög siffra som över 40 % då egentligen, och då kan ju gårdagens siffror stämma.

    Tack för era lyckönskningar! Klockan 13 är det dags. Jag tippar åp att bebis ligger på 10 % över snittet, mest för att sysselsätta tankarna med annat än tankarna på hålrummet. Får se om min gissning stämmer.

  • Vilda Tiger

    Pjuh! Nu är jag tillbaka från TUL;et där de även kollade hålrummen i hjärnan. Det såg tack och lov bra ut! Lite större än medel men ändå helt normala värden, sa läkaren, och han var väldigt tydlig med att vi inte skulle oroa oss över det här mer. Han var så otroligt duktig, läkaren, och jag har aldrig sett så fina ULbilder förr, och då jag har ändå gjort rätt många UL under mina båda graviditeter. Man såg ansiktet och jag är så himla förälskad i min bebis i magen. Den låg som jag trodde; med huvudet nedåt och ryggen mot min vänstra sida. Fötterna låg och sparkade uppe i högra hörnet av livmodern, och det är ju där jag känner dem hela tiden. Vikten uppskattades nu till 1434 gram vilket var 12,1 % över standardkurvan, så även där är jag nöjd. Nu är det fyra veckor till nästa ultraljud och jag är så glad att det gick så bra idag!

  • Vilda Tiger

    Fiyali
    Jag har faktiskt inte fått några kickar mot revbenen än, men det spänner bra mkt uppåt då och då. Jag tycker det är mer jobbigt att det är tungt mot urinblåsan, vilket jag inte upplevde då jag väntade Lyckeli. Jag är inte kissenödig, mer öm i blåsan liksom. Ang din upplevelse idag: det var säkert så att denna kvinna var glad över att få chansen att tala med dig, hon har säkert också minnen, jobbiga sådana, från ditt snitt. Menar nu INTE att säga att du ska förståååå henne, men det är ju inte så att hon bara ser det som en chans att få snacka av sig eller så, utan hon var nog glad att höra från dig och få prata igenom det som hände med dig. Att det sedan blev mer vinklat till att handla om själva vården och inte hur du kände, det var ju lite...ja, som du sa, komiskt.


     


    Maddie


    Hoppas det gick bra idag.


     


    Sinnika


    Åh! Jag håller tummarna för att din igångsättning går smidigt och ser fram emot en uppdatering sedan. Och du - det där med förlossningen är ju superstort INNAN man ligger där, men två år senare, då du har en springgalen liten dvärg där hemma, då spelar det mindre roll hur den kom ut.


     


     

  • Vilda Tiger

    Dragoness
    Jag förstår att du känner dig sådär eländig då jag läser det du skriver. Du har ju fått uppleva mer under din graviditet redan än vad vi andra har gjort under hela våra hittills, även om många av oss nästan är färdigjästa. Jag kan ju inte lova att det går bra, det kna ju ingen, men jag tycker liksom du att läkarna skulle ha lite större förståelse för att du är orolig och vill ha extra kollar. De menar säkert bara att muntra upp dig, att liksom vifta bort din oro, men det är ju inte alltid det som funkar. Kan du inte få en extra UL-koll om du ringer och frågar? Eller om du kan boka ett privat så du kan lugna dig lite. Du kommer ju garanterat att få TUL varannan vecka då du har tvillingar, det får ju de flesta som väntar två, men jag vet inte när man börjar med dem. Kan du inte vända på det och se det som faktiskt går bra för dig? Du har ju ett superbra hba1c, och chansen för att moderkakan ska växa sig uppåt är ju stor. Jag önskar jag kunde knäppa med fingarna och få dig att bli glad, men kom ihåg att de här jobbiga tankarna kommer att försvinna. OM nu gravven kommer gå bra, vilket vi ju ska hoppas, så vill du inte ha ägnat flera veckor åt att oroa dig och må dåligt. Och om den INTE skulle sluta bra, vilket vi verkligen INTE hoppas, så har du ändå inte tjänat något på att oroa dig. Kramar!

  • Vilda Tiger

    Kim
    Grattis till ett lyckat ul!

    Jag var hos läkaren idag och blev sjukskriven från jobbet fem veckor framåt. Jag har mkt hoppigare socker då jag är där. Det känns fantastiskt skönt att få vara hemma och fokusera på magen och sockret då jag vet att jag har mkt lättare för att få en bra balans då.

  • Vilda Tiger

    Skrutt
    Heja, heja! Positivt tänkande är bra! Nätterna före Lyckeli föddes låg jag och Marcus och halvt kissader ner oss av skratt innan vi somnade då Marcus läste högt ur "Gamla tanter lägger inte ägg". Jag tror att skrattet gjorde sitt. Ang mina veckor: Ja, om fem veckor är jag ju i v... *tänker* 35. Och läkaren sa att han kan förlänga intyget sedan, men att fk oftast lättare "tar" en sjukskrivning på bara några veckor då de ska godkänna den.

    Om bara vår förkylning kunde ge sig! Nu är det tre veckor jag har snorat, hostat och haft ont i kroppen. Det är helt okej dagtid men kvällar, nätter och mornar är ju hemska! Och Lyckeli får hålla andan för att kunna snutta på nappen, sötnosen... Det måste ju ge sig snart!

    Undrar hur det går för Wille? Det var ju lääääänge sedan hon skrev sist.

  • Vilda Tiger

    Fixaren
    Tur att du hittade tillbaka. Så skönt att du bara har två veckor kvar, och så SPÄNNANDE!  Vi väntar på besked från Wille och Sinnika. Ang ditt vatten så vet jag hur det känns. Då jag väntade Lyckeli hade jag enorma mängder vatten i kroppen. Bl.a. gick jag på 12 dagar upp 11 kg. DET var skillnad! Men det var många gratiskilon ner efter förlossningen. Denna gång har jag bara fläsk och 20 kg sådant blir nog svårare att få bort... och det lär bli mer för jag har ju tio veckor kvar.

  • Vilda Tiger

    Fixaren
    Tack! (ang magen och dottern)  Jag är jättenöjd med kameran, köpte mig en Canon EOS450D och till och med en amatör som jag kan få riktigt fina bilder med den enkelt.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare