Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Blehnda
    Ville läkaren ha kurvor som "bevis" för att du ligger högre då du är hemifrån då han sjukskrev dig? Och var det inte du som inte fick igenom sjukskrivningen hos fk? Eller blandar jag ihop det nu?

  • Vilda Tiger

    Jag är nyss hemkommen från ett besök hos barnmorskan. Hon är så underbar att jag vill ta hem henne i en liten ask. Auktorär men såååå förstående och jäkla kunnig! Vi mixtrade lite med doserna men hon såg på mina kurvor att jag har ett jämnare socker de dagar jag är hemma. Nu har jag därför fått en tid om 10 dagar hos en läkare för att diskutera en sjukskrivning. Det känns bra, faktiskt. Det börjar ju snart närma sig slutet.  Allt var bra med mig. Bra tryck, järnet hade stigiti igen, bra hjärtslag och fina urinprover. Det enda som skenar är vikten. Jag närmare mig 20 kg + nu redan, i v 28. Men, men... Bm påminde mig om att det inte behöver fortsätta så rakt upp nu sista tiden, så jag lever på det. Ang bebis fick en vän till mig sin dotter idag, en liten Felicia. Jag läste det på facebook.

    Och just det - hba1c var 4,6. Det är jag nöjd med, då jag ändå har haft lite svängigt socker det sista.


    Sinnika
    Hoppas det snart sätter igång på riktigt!


     


    Maddie


    Visst kan du äta det under en gravv, det är ju inget som talar för att det INTE skulle gå bra. Jag har testat det förr men tyckte det var skit. Visst krävde jag mindre insulin men herregud vilken tråkig kost. Jag gick ner lite första veckan men det gick jag upp sedan igen, trots en MYCKET kontrollerad diet. SÅ mig passade det inte alls.

    Skrutt


    Jag håller tummarna för dig! Lät ju mindre roligt det där med pulsen. De sa itne alls vad det kan bero på? Jag har aldrig hört om det förr, att barnet har så höga hjärtljud så länge. Det är väl en maratonlöpare du har i magen.

  • Vilda Tiger
    slapparen skrev 2010-03-05 08:05:24 följande:
    HejJag vill bara önska er alla ett stort lycka till med era små knoddar som antingen har tittat ut eller kommer titta ut inom kort.Själv lämnar jag den här tråden ett tag då jag i går fick konstaterat ett missed abortion (var i vecka 13).Just nu är jag i chock... men jag hoppas att jag återvänder till denna tråd en vacker dag.
    Jag beklagar ditt ma och hoppas vi snart får se dig här i tråden igen!
  • Vilda Tiger

    Dragoness
    Usch, för min del tycker jag du kräks apmycket än. Men känns det som lite för dig är det ju en fördel. Hoppas det snart slutar helt.

    Maddie
    Jag har inte en enda gång fått det där fördömandet, tack och lov. Nu har jag iofs planerat ett halvår före varje gravv men inte har jag legat under 5 i hba1c då jag blivit gravid.Jag ligger för det mesta runt 6 i hba1c som icke gravid. Dock skärper man sig ju med en gång och det brukar gå ner till inskrivningssamtalet. "brukar"! Det lät ju som att jag varit gravid hundra ggr men det är "bara" två.

    Jahopp. Igår hade jag en jättekonstig sockerkurva. Jobbstress gör sitt och jag hade ett förelunchvärde på 16... mindre kul. Dock har jag inte legat så högt på länge så det är inte hela världen om jag flyger dit någon gång då och då. Dock känner jag ju i kroppen med en gång då jag ligger över 10. Jag mår som en bakfull. Annars, som ickte gravid, känner jag ju knappt av om jag ligger upp mot 14 då och då. Man vänjer sig snabbt vid att ligga bra i socker, vilket ju är en fördel iofs.

  • Vilda Tiger

    Jag fick ju konstaterat spända och ömma rygg- och benmuskler då jag var hos sjukgymnasten sist, så jag BORDE promenera mer. MEN det går inte för jag har fogont... Jag försöker bada men grejen är att jag tycker det är SÅ jobbigt att visa mig i baddräkt denna gång. Jag har fått en jättehängig mage, alltså så den nästan hänger helt över moffen, och även om jag gillar min mage med kläder på så har jag fått någon noja på just badhuset. Jag går dit med Lyckeli ibland dock för MIN kroppsnoja ska INTE få hindra henne från att bada, vilket är bland det bästa hon vet. Jag fattar inte varför jag är känslig över detta denna gång, jag brukar vara en sån där som "äh, vill ni glo så glo" trots att jag är en bastant (alltså småtjock ) tjej. Är nog mer känslig nu bara, kanske. Plus att badkläderna inte sitter så bra, det är nog mkt det som stör mig. Ja, det var en lång historia bara för att kontra Blehndas onda rygg.


     


    Maddie


    Det går inte att säga hur jag ligger i socker en dag. Jobbar jag pendlar det kanske mellan 3 och 16 under dagen, är jag hemma ligger det nog mest mellan 3 och 8. MEn det kan ju variera grovt. Inte ska du ha den här paniken du känner! Herregud, vi får göra så gott vi kan och risken för missbildningar är ändå LITEN även då du har ett hba1c på över 8. Den ökar lite men inte så att det är 50/50 liksom. Jag hör många diab som känner sådan stress vid lite höga socker. Men ett socker på 10 kan ju även en ickegravid ha efter en rejäl efterrätt, även om det är kort tid! Jag säger som jag brukar - jag tror oron är värre än ett socker på 12 då och då.


     


     

  • Vilda Tiger

    Fiyali
    Hahahaha! Inte mycket hjälp du har av dina drömmar, du!

    Förra gravven "visste" min man att det var en tjej redan då vi plussade. Och jag kände så med. Jag blev nästan arg då folk trodde det var en kille, inte för att jag tyckte kille var sämre än tjej på ngt sätt utan för att det inte VAR en kille. Denna gång har jag en känsla av att det är en tjej igen men min man tvekar och tror nog nästan mest på att det är en kille.

    Idag gick jag in i v 29 och imorgon har vi första TULet. Ska bli spännande att se va det uppskattar fisgrynet till. De ska även följa upp det här med hålrummet i hjärnan som ju legat på gränsen till för stort de sista två mätningarna. Jag är inte så orolig över det men är självklart tacksam att de kollar det lite extra.

    Har jag "tur" är det sista jobbveckan denna vecka för mig. Jag jobbar tis, ons och fredag. Nästa måndag ska jag träffa läkeren och blir det som min bm vill så får jag gå hem då. Jag skulle tycka det var skönt att lägga allt fokus på diabetesen och på att ta hand om mig själv nu, känner att jag behöver det.

  • Vilda Tiger

    Nasse
    Jag kan svara dig imorgon. Jag ligger på övre kurvan (dock är den den som är dagens normala, enligt min bm) och ska på TUL imorgon.

  • Vilda Tiger

    Fixaren
    Jamen det var ju rackarns! Men någon gång kanske vi hinner springa på varandra innan du kläcker. FÖrstår om du längtar! Här ska jag sätta ihop vaggan snart, den står på golvet men utan ben just nu. Annars är det bara kläder jag ska gå igenom närmare bf, resten, som skötbord och sånt, finns ju redan uppe då Lyckeli har det ännu.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare