Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Trollius
    Det kan klart vara värt att ta upp det med dem iaf. Då har man ju även en bas att stå på om nu pumpen skulle strula. Det gör den iofs sällan för mig, har bara hänt ett fåtal gånger sedan jag fick pump i mitten av 90talet, men för en del kan det ju vara en trygghet. Och i ditt fall låter det ju def som du behöver det! Ring dem med en gång, hoppas du får den hjälp du behöver, och har RÄTT till att få, av dem.

  • Vilda Tiger

    Dragoness
    Usch, det där lät ju inte som någon höjdare... jag har inte kräks en enda gång under mina graviditeter, även om jag har mått tjyvtjockt. Hoppas det bara avtar mer och mer för dig nu. Ang anfåddheten så JA- det är vanligt! Jag flåsade som en bälg vid v 12 första ggn, denna gång har jag inte märkt av det förrän senare men å andra sidan har jag inte rört mig alls lika mkt sedan jag plussade.


     


     

  • Vilda Tiger

    Skogsrå
    Nej, va jag vet finns det ingen. Kanske är det dags att starta en ny, för det har ju varit många aktiva i den här tråden de sista månaderna. De följer säkert efter till en kläckta-tråd om du fixar en.


     


    Skrutt


    Jamen visst handlar det till stor del om hur man själv ser ut i kroppen som förälder då det kommer till hur stora barnen i magen är. Jag har talat med människor (inte här inne dock) som varit såååå oroliga över en siffra på + eller - 10 % vid ett TUL, vilket jag tycker är rent löjligt. Klart inte alla barn är lika stora. Jag håller tummarna för att trenden för din inneboende inte håller i sig utan att siffran stagnerar, dock. Det finns ju ändå en gräns för då barnet känns som att det har vuxit FÖR mkt.


     


    Jag skulle lätt kunna gå i ide i fem veckor nu, och inte komma fram förrän det är påsklov och jag slutar jobba. Fattar inte hur jag ska hitta orken, men just nu handlar det mkt om att jag är vrålförkyld. Jag sover dåligt och har seeeega mornar, men sedan piggnar jag till på dagen, tack och lov.

  • Vilda Tiger

    Kim
    Det får du efter ditt UL, jag fick det själv runt v 24-25 i båda graviditeterna. Det är ju BF du får vid ditt UL som de skriver på moderskapsintyget som ska till försäkringskassan.

  • Vilda Tiger

    Kim
    Jag kände av lite i v 15 denna gång, men inte mer än svaga antydligar då. Jag blev mer säker på när det verkligen var bebis och inte tarmar runt v 18. Med Lyckeli kände jag först i v 22, men då rejäla kickar med en gång. Jag hade moderkakan i framvägg då, har i bakvägg nu.

  • Vilda Tiger

    Baby
    Första året påverkar det inte din SGI eller föräldrapenning hur mkt eller lite du jobbar eller tar fl. MEN efter ett år ska du ha sysselsättning fem dagar i veckan. Antingen jobb eller fl. SÅ går du då och jobbar 75 % några v så få du täcka upp med fl för att behålla din SGI.

  • Vilda Tiger

    Kinm
    Som Sinnika skriver så höjer många de allra första 2-3 veckorna. Sedan får man sänka och nästa höjning kan dröja ända till v 18-20, men kan även komma tidigare. Jag fick följa ovan under båda mina gravver.

  • Vilda Tiger

    Ja, vädret är UNDERBART idag! Strålande sol och glatt humör trots att jag verkar ha ett mkt högre blodsocker de dagar jag jobbar. Jag har börjat föra kurvor över dagarna då jag jobbar resp inte jobbar och ser att jobb-dagarna ligger högre i snitt. Inte MYCKET men jag har 11 efter lunch istället för 7 en hemmadag, och idag hade jag 9 som förelunch-värde isf 4 då jag var hemma i måndags. Var det inte fler som hade det så här inne? Blehnda, var det du? Jag vet att Tjohoo hade det så också.

  • Vilda Tiger
    blehnda skrev 2010-03-03 14:37:03 följande:
    Vilda: jag har precis så som du beskriver. fast jag behöver inte vara på jobbet för att ligga högre. det räcker att jag är hemmifrån så ligger jag stadig över mina normala värden och har välldigt svårt för att få ner dem. kroppen är knepig vettu!
    Låg det till grund för din sjukskrivning? Jag vet att du har skrivit om det här förut men jag behöver fräscha upp minnet. Jag ska till bm imorgon och diskutera saken.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare