Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Fixaren
    Vilket spa är det? För vi drar kanske också till ett spa till helgen, jag och Marcus. Men då blir det troligen Asia Spa i Varberg - vårt favvo. Jag hade Birgitta förra gravven och jag gillade henne skarpt. Men Ami är ÄNNU bättre och hon är ju SÅ duktig! Så ja- jag trivs med henne alldeles super. Ska dit på onsdag fm. Britt har jag inte träffat mer än att hon hjälpte mig med ett prov för ett tag sedan, men hon verkar rar.

  • Vilda Tiger
    Fixaren skrev 2010-02-14 20:43:58 följande:
    Vilda, ja rar är ett bra ord att beskriva henne med.. Men då kan det inte ha varit birgitta, för hon som jag hade kändes jätteokunnig och disträ. Vi ska till strömstad spa, Superdupermysigt! Jag hade gärna åkt till asia spa oxå, där är oxå riktigt fint! Har dock inte sovit över där så jag har aldrig settrummen. Dom som äger det ska ju snart öppna upp ett i torslanda oxå. Dom håller ju på att renovera Arken hotell och konferens, och det blir tydligen superfint! Så jag blir nog tvungen att prova det oxå. ha ha :)Jag äääälskar spa! speciellt dom jaccuzzina utan bubblor!
    Ja, i mars öppnar det! Vi ska boka dit med. Men orkar inte vänta så länge för att få komma iväg. Ang bm -  kan det ha varit Ulla? Henne hade jag innan jag bytte till Ami nu och jag tycker hon var just distä, och verkade nite förstå sig på diab så bra heller.
  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Du -  det där hba1c-värdet är, som Fiyali skrev, inte alarmerande högt. Det känns ju inte som att det borde vara någon fara för bebisen, men du kanske får ställa in dig på att risken för en högre tillväxt ökar om det inte sänks. Jag håller tummarna för att du och läkaren har rätt i era tankar om att det var ett felvärde! Det låter ju konstigt, som du säger... Och jag har gått upp 15 kg i v 26 så du är inte ensam om att ha ökat en del. Inte ens värst!

  • Vilda Tiger

    Me loooove varktimer.se!

    Tvåfem
    Jag mäter aldrig ketoner, så jag har inte hört om dt värdet. Va härligt att du hade en liten sprattelgubbe där inne!

    Smultron
    Oj, sicken jobbig decemberperiod! Jag hade en helvetisk diabetes under tonåren då jag oftare låg på 30 än under 15, vilket jag DÅ sket i. Idag är man som tur är klokare. Skönt att det funkar bättre med sprutor för dig.

    Nyss hemkommen från BM. Jag har lite lågt järn, för första ggn under mina två graviditeter, det låg nu på 118. Kanske därför jag går som i dvala vissa dagar? Jag lyckades prassa fram lite kiss men det visade sig vara en 2a vad gäller äggvita, vilket ju var alarmerande. Dock var trycket bra (110/65) så hon trodde det var ett felvärde. Jag ska lämna in prov som de ska skicka iväg om ett tag, men det räckte jag hade med det om två v då vi ska till bm igen. Bebishjärtat bonkade på i 144 och min mage mäter vackra 26 i v 25+2. Jag måste få säga hur mkt jag äääälskar min bm! Jag är så GLAD att jag bytte och hon förstår mig precis!

    Wille
    Önskar inte du att man fick gå till Ami JÄMT!? Oavsett om man var gravid eller inte.

  • Vilda Tiger

    Evell
    Du ska, som flera andra redan skrivit, INTE skämmas! Och du ska inte oroa dig heller tycker jag. Jag har ofta sådana värden och är van vid att dosera insulin. Jag har för mig att hba1c över 8 kan medföra ökad risk för barnet vad gäller missbildningar. Obs - ökad RISK, inget som absolut ger missbildningar. Och enstaka höga värden ska INTE ge en ökad risk för sådant, utan det ger snarare ett lite mulligare barn i slutändan. Dock har du inte kommit till de veckor än då barnet börjar producera eget insulin än så då är det inte aktuellt för dig. Skönt att du ändå kom på det vad det hela berodde på nu! Se det postiva i det hela, att du inte har haft skyhöga värden och att du kommer ligga MYCKET bättre nu då du vet vad orsaken har varit.

    Smultronet
    Ja, visst är det en bra tråd!

  • Vilda Tiger
    anjasmamma skrev 2010-02-17 21:52:10 följande:
    Jag önskar er alla lycka till med era bebbar och blodsocker. Fanns inget foster att kika på igår (som väntat) men jag hoppas jag snart kan komma tillbaka till denna tråden, eller åtminstonde efterföjlare till den.Och när jag kommer tillbaka, är det med ett mycket bättre Hba1c som utgångsläge.Kram på er!!
    Hoppas vi snart får se dig här igen! Kramar till dig.
  • Vilda Tiger

    Fridlyst
    GRATTIS till pojken!

    Fiyali
    Men det där stämmer inte med vad jag har lärt mig! Min läkare hävdar alltid att hba1c inte mäter de sista veckorna, utan säg 7-8 veckor tillbaka MINUS de närmaste veckorna... Har fler lärt sig så?

  • Vilda Tiger
    blehnda skrev 2010-02-18 15:22:55 följande:
    Vilda: jag fick höra exakt samma sak av min doktor i tisdags. att det mäter ca två månader tillbaka och att de senaste veckorna inte finns med i hba1c värdet liksom. så har jag alltid fått höra av alla läkare jag haft under mina 18, snart 19 år som diabetiker.vore ju dumt om dom sakt fel i alla år =(.Idag har jag klippt mig och fått huvud och nackmassage av världens goase tjej. har alltid lite ångest när jag ska till en frisör för jag blir ALDRIG nöjd och känner mig alltid fulare och hemska när jag går därifrån. men detta stället var helt underbart! ska alltid gå dit framöver, och billit, bara 350:- super nöjd blev jag dessutom! =)nu snöar det idag igen, och på lördag sa dom att det skulle komma uppskattningsvis 30 cm snö till där vi bor, suck! börjar lessna regält på denna snö nu, längtar sååå till varma vårdagar utan alla dessa kläder!
    Se där, då är inte jag den enda som har hört det! Jag ska fråga igen då jag träffar min bm, hon är kunnig på sånt. Ang frisör så har jag en som jag verkligen gillar, men det kostar långt över femhundralappen då jag ska dit. Ska jag dessutom slinga eller färga lite så går det på långt över tusen. Jaja - jag har inte klippt mig sedan i... typ februari (gud, ett år sedan!) så det är väl ändå dags nu. Det är SÅÅÅ skönt med huvudmassage! Får du det av din frisör? Min brukar massaera lite då hon tvättar håret, är det det du menar eller betalar du för en längre stund? *trånar* Jag är också bra trött på snön, vill ha VÅR så jag kan sitta ute och lyssna på fåglarna och gå liiite iaf utan att halka så att fogarna åker isär hela tiden. Jag är INTE en vintermänniska.

    Jag och min man lämnar Lyckeli hos hennes farföräldrar (där hon trivs som fisken i vattnet) på lördag och far till ett SPA i Varberg. Ska bli sååå skönt att förhoppningsvis få sova mer ostört en hel natt, även om jag märker att jag vaknar mer än vad Lyckeli väcker mig på nätterna. Jag sover lätt just nu, helt enkelt. Det var ju fler som upplevde det här i tråden och jag sov rätt illa hela förra gravven med, så det är väl så det funkar för en del. Det fanns inga tider för behandlingar kvar men vi ska iaf slappa i poolerna och njuta av lugnet tillsammans. Sedan är dte ju dags för en ny arbetsvecka snart och det är bara sex undervisningsveckor och en lovvecka kvar för mig att jobba, sedan går jag hem för att bara jäsa sista tiden.
  • Vilda Tiger

    Wille
    Många bra saker som hänt dig idag! Jag väntar med SPÄNNING på att höra om när lilla bebin kommer.


     


    Blehnda och Fiyali


    Man FÅR tycka det är jobbigt att vara gravid ibland. Jag njuter väldigt mkt av själva gravven men det är ju saker KRING den som blir jobbiga. Som att jag bara har TRE par trosor som sitter bra! Det är superdupermegastretchiga som jag har köpt på 4mom, och de går heeela vägen upp till under brösten. Sexy! Iaf - vanliga mammatrosor som jag köper på LIndex ger mig en mycket osnygg bilringskant på magen då jag sätter mig ner. Klarar inte av det. Så just trosor och över huvud taget att få kläder att sitta snygg, det är dagens ilandsproblem för mig.

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Va, det kan du väl göra - gå utan trosor! Det gör jag idag, då jag fick SPJUNK imorse och bara slet av mig brallan och kastade trosorna all världens väg då jag fick se mig i spegeln. Haha! Temperament -ja visst.


     


    Luna och Skrutt


    Välkomna hit till tråden! Jag är själv i v 26 och väntar mitt andra barn. Luna - ditt resonemang kring maten låter bra tycker jag. Klart man kan ta mellanmålet först och frukosten vid elva, bara byta rakt av, som du verkar ha gjort. Det säger ofta min vanliga ssk att jag ska göra vid högt fastevärde.


     


    Babyno2


    OH! Jag skulle DÖDA för att ha gått upp så lite! Jag spräcker nog 17kilosgränsen vilken dag som helst. Men jag har ätit mig till många av de kilona. Enligt bm har jag gått upp 12 men jag gick upp 4 kg före inskrivningen.


     


    Wille


    Jag håller inte med. Jag rörde mina doser först efter fl och jag åt inte mycket under de 30 timmar jag jobbade, mer än en halv macka och en havl banan eller så. Jag låg ändå inte lågt, snarare närmare 10 i socker. Jag tror adrenalinet gör sitt till. Jag ser det som en stor fördel att inte ligga över 6-7 under fl för att undvika att barnet faller för lågt då det väl kommit ut.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare