Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Sosso
    Jag äter det jag känner för så länge jag har ett okej socker före jag äter. Ligger jag på 12 så petar jag ju i mig insulin först så jag sjunker till iaf 7, tar sedan mer insulin och äter det jag vill ha. I vanliga fall gör jag INTE så då jag ständigt får hålla koll på min vikt och mitt kaloriintag för att inte skena iväg på vågen.

    Fixaren


    Va bra att allt såg bra ut hos bm! Och TULsiffran var ju bra den med.


     


    Ebyl


    Jag har stödbälte vilket jag tycker är jätteskönt då det liksom stramar till hela bäckenet. Har haft det sedan första känningarna i v 22 ungefär. Vattengympa gick jag på sist, då jag väntade Lyckeli, och det var ju typ den enda motion jag fick då jag inte kunde gå alls. Men nu finns det inga kurser som passar mitt jobbschema och hemmaschema (de ligger de kvällar då Marcus är iväg och då funkar det inte) så jag har fått ge upp det. Men jag kan ju åka iväg själv de dagar varmvattenspoolen är öppen och göra de övningar jag gjorde under Magkänslans kurs för två år sedan. Ang ditt bäcken så finns det stödstumpbyxor som stöder hela vägen upp och går över magen med. Jag har ett par hemma men har inte öppnat och testat dem. Det kanske skulle underlätta för dig?

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Så mysigt att ha köpt små, små strumpor! Vi har inte köpt en enda pryl till nya bebisen men vi har ju en del här hemma på lager sedan Lyckeli var mindre.  Bebisen fick ett par blåvitt-nappar i julklapp av sin farbror men det är det enda hittills. Vi ska dock köpa åkahem-strassen ny till bebisen, resten får vi se vad vi behöver och väntar med att köpa det. Hoppas du slipper pisslukten hemma nu då.

  • Vilda Tiger
    Fiyali skrev 2010-02-23 21:22:59 följande:
    Använder ingen av er diasend? Det är  ju jätte bra, där får man både tabeller och diagram etc på sina socker värden!
    Är det det dataprogrammet som man kan mata in sina värden direkt i? Det finns väl bara på en del sjukhus jag har för mig. Min vanliga diabssk har det men de har det inte på Östra i Gbg, även om jag har påpekat hur smidigt det är för alla parter.
  • Vilda Tiger

    Fixaren
    Jag hade mkt bekymmer med kapraltunneln förra gravven och då molar och värker det i handleden, och handen (och ibland armen) domnar. Det kommer sig av att man ligger och viker handleden så att nerven kläms i tunneln, och det förvärras ju mer vatten man samlar på sig. Kan det vara något sådant?

    Kim och Fiyali
    Även jag har freestyle lite men inte har jag fått något program till datorn! Hur får man det? Jag kan bara ge mätaren då jag är hos min diabssk och då fixar HON diagrammen som vi går igenom men jag hade ju velat ha det hemma också.

    Jag fortsätter med mina höjningar och ligger idag ÄNDÅ på 10 efter frukost. Jaja, bara att höja lite till.

  • Vilda Tiger

    Fiyali
    Jobbigt med sockret! Det kan def bero på feber. Men att du svullnar så är ju konstigt... inte havandeskapsförgifning, antar jag? De måste väl ha såpass koll på dig. Kanske du kan äta avocado? Det höjer ju inte mkt men ger mättnad.


     


    Jag har på två dagar fått gå från att ta 2-3 enheter för en måltid till att nu ta 8-16 enheter för en måltid! Har höjt basalen flera ggr också och försöker hitta en balans. Så HÄR mkt har jag aldrig behövt höja förr på en endaste gång.


     


    och så är det APMYCKET på jobbet just nu. Jag har fått göra om planeringar och annat, vilket säkert stressar upp sockret en del med. Jag får jobba extra denna v eftersom de har lagt en föreläsningsdag på min annars lediga dag och jag ser INTE fram emot de kommande veckorna då mina elever har halvt panik över att studenten närmar sig utan att de är klara med det de ska ha gjort. Jag kan ju inte bara plocka bort saker heller för jag måste följa skolverkets kursplaner... GAAAH! Jag orkar inte allt det här idag! Sorry -men jag har INTE ork för jobbet just nu då sockret strular så och jag måste få gapa av mig någonstans.

  • Vilda Tiger

    Fiyali
    En extra kram till dig. Jag hoppas det inte är preeklampsi...

    Wille
    Kramar till dig med! Jag har hört många fina igångsättningshistiorier. Hade inte Fridlyst en sådan nyss?

    Jag är trött. Har en jobbig jobb-dag framför mig imorgon. God natt, fina pinglor.

  • Vilda Tiger

    Jag verkar ju vara den enda som INTE får "panik" om jag ligger lite högt då och då. Menar inte att nonchalera någons oro men vad tror ni ska hända om ni stiger upp till 15-20 någon gång då och då? Det är ju inte mer än barnet får producera mer eget insulin... självklart vill man ha bästa förutsättningarna för sitt barn och ingen önskar sig väl en bebis som ligger långt över snittkurvan i vikt, men förstår ni hur jag tänker? Jag kämpar självklart med mitt socker, vill gärna ligga mellan 5 och 8 men wtf, ibland gör man ALLT man kan utan att det funkar som man vill. Jag tror oron i sig än mer farlig än sockret som är högt några timmar... hoppas jag inte trampade på några tår nu.

    Wille
    LYCKA TILL!

  • Vilda Tiger

    Fiyali
    Ja, jag förstår dig precis och jag hade antagligen känt  likadant om jag var i din sits. MEN det är ju ingen mening med att oroa sig om man inte är i den sits där du är, om man t.ex. är i första halvan av gravven och någon eller ngåra ggr i veckan stiger en del i socker.

  • Vilda Tiger
    Trollius skrev 2010-02-25 23:23:28 följande:
    Får inte heller panik vid enstaka värden...men jag vaknar varje morgon och ligger mellan 10 och 13, höjer basalen och är noga med att ligga bra då jag går i säng... Så panik är väl fel ord, men man blir så jäkla frustrerad då ingenting funkar som man är van. Sen spelar det ingen roll vad jag äter till frukost, jag stiger i alla fall...börjar tröttna en smula
    Jomen visst kan jag känna igen den där frustrationen. Jag har just haft en sån period. Hoppas du snart få ordning på det.
  • Vilda Tiger
    Trollius skrev 2010-02-26 10:01:18 följande:
    Ja det hoppas jag med...Har då nått taket på hur mycket jag kan höja basalen...så jag vet inte riktigt hur jag ska pyssla ihop det här, får ringa och höra med diabetes sköterskan kanske.

    Taket i pumpen menar du, eller? Jag har inte riktigt koll på vilken behandling du har. Man kan ju kombinera med att ta ett långtidsverkande med spruta två ggr om dagen. Det är en del som har gjort det här i tråden, vet jag, med gott resultat.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare