Inlägg från: Scapula |Visa alla inlägg
  • Scapula

    För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2

    Hej tjejer!!

    Jag vann inte igår =(

    Har jobbat idag och sen varit själv hemma med barn och hund. Gubben stannade på jobbet, innebandy, bastu, öl och hamburgare lockade mer än mys med familjen, haha! han kommer vilken minut som helst och ska då ut med hunden sen ska vi mysa innan jag slocknar....

    Idag tog jag sparken till jobbet, som vanligt när jag ska nånstans. Det gick dock inte att sparka, kändes som benet under härligheten skulle gå av, fogarna antar jag. kände inget annars, bara när jag provade sparka så jag lät bli =) har inte känt nåt sen dess heller så jag antar att jag får låta sparken bara tjäna som lastare hädanefter och inte en ersättning för cykeln.

    I helgen blir det lugna puckar, lite fiske på söndag men annars bara mys.

    Jag orkar knappt läsa igenom allt som skrivits idag och heller inte skriva nå mer själv, attans vad man missar när man ej är hemma och drar =)

    kram på er fina tjejer!


    w
  • Scapula
    bumbi 84 skrev 2010-02-01 11:15:50 följande:
    I morgon är det dax för RUL!!!
    vilken tid ska du dit? jag ska dit kl 09.00 =) längtar sjukt mycket men är galet nervös, livrädd för att nåt ska vara fel... jag har ju bara hört hjärtat en gång för tre veckor sen och inte sett bebis på VUL/UL än. Vill att det ska vara gjort nu så man kan andas ut....
  • Scapula
    MrsCharlotte skrev 2010-02-01 20:34:10 följande:
    Hej alla!Vi har ju pratat lite om att våra bebisar inte rör sig så mkt som vi skulle vilja, och jag har idag kommit på vad man ska göra för att få bebisen att börja peta runt därinne (eller kanske snarare vad man INTE ska göra, för det var inte särskilt skönt). Imorse hade jag samma problem som varje morgon... vad ska jag ta på mig för att kunna dölja magen på jobbet? Konstigt nog så valde jag att prova mina gamla mammabyxor som jag inte kunnat ha sen 5:e månaden när jag väntade Elliot, jag kunde inte ens få på mig dem nu innan jag blev gravid igen. Och de passade!!!! HEEEELt otroligt. Jag har gått ner i vikt sen jag blivit gravid men jag trodde aldrig att jag skulle få på mig de byxorna. Iallafall.... även om de passade så märkte jag snart att kanten nere vid troskanten där själva "mammatyget" tar slut och går över i byxorna, satt liiite tajt och ju längre dagen gick desto jobbigare blev det. Och det var inte bara jag som tyckte det va jobbigt kan jag säga Bus protesterade nog lite för jag har känt små "pet" under hela dagen och det har varit sååå mysigt.. fast ändå inte för det var ju inte särskilt skönt när byxkanten tryckte därnere på magen. För övrigt har jag idag berättat för min chef att jag är gravid och det gick väldigt bra. Fick veta att det är en annan i min arbetsgrupp som också är gravid Hon är tydligen i v.15 så vi ligger bara en vecka efter varandra, det känns jättekul! Fast hon jobbar inte så mkt nu, hon har tydligen gått ner 15 kg under graviditeten och legat inne med dropp pga att hon kräkts så mkt!!! Helt galet. Men det känns skönt att ha berättat idag iallafall, så imorgon ÄNTLIGEN kan jag slappna av i magen och jag slipper försöka dölja bebismagen
    Vad skönt att du berättat så du kan slappna av nu och släppa ut magen =)

    Jag håller med dig om det med byxorna. Det fungerar för mig lika bra att sitta framåtlutade eller inta andra ställningar som gör att det blir trångt i magen, då vaknar pyret och säger ifrån =) jag är dock lite nojig och tror att jag gör illa den lilla genom att klämma den... det är väl inte ens möjligt!

    Jag jobbar hela dagen imorgon så är det fullt upp på jobbet kommer jag inte kunna skriva nåt förrän vid 16 tiden när jag är hemma så bli inte oroliga om ni inte hör nåt på hela dagen =)

    Nu ska jag krypa ner och hoppas på bra sömn! TUR att jag ska iväg redan kl 9, vi slipper vara nervösa hela dagen =)
  • Scapula

    Nu har vi varit på RUL =)

    Allt såg fint ut, moderkakan i framvägg precis som jag misstänkte.
    Vi kollade könet och Axel ska få en lillasyster =)

    Trots att jag vet när jag hade ÄL så blev vi flyttade 11 dagar. från 26/6 till 7/7, känns trist MEN det är väl en fis i rymden eftersom allt såg fint ut =)

    Nu är jag glad och lugn!

    Jobbar nu så jag piper iväg, kram!

  • Scapula
    bumbi 84 skrev 2010-02-02 13:56:51 följande:
    Nu har vi varit på RUL Allt såg bra ut. nytt BF 16 juli. (16+3 idag)scapula:skönt att allt såg bra ut. och kul med en liten tjej. vi får vänta till den kommer ut
    Nu kan vi andas ut =)
    Grattis till lyckat RUL!
    Kram
  • Scapula

    Tack för alla grattis =)

    Ja 11 dagar är mkt och jag fattar inte hur det är möjligt när jag vet datum för ÄL... skitsamma dock trist att vara i vecka 18 IGEN =)

    Ultraljudet gick med raketfart, det var doktorn som gjorde det och hon kollade det hon skulle utan att förklara nåt alls, höll på i 4 min! tur att vi gjort det förut annars hade jag blivit grymt besviken, sist höll hon på iaf 30 min. Hur lång tid tar era RUL?
    Vi fick inte så bra kort, jag tog för givet att hon tog kort på könet som var så fint inzoomat men icke... fick iaf en fin profilbild och en med huvudet uppifrån och en vinkande hand =) ska lägga in sen när sonen sover och hunden är rastad.

    Samtalet gick bra, hon var lite kall och stressad men skrev en remiss till freja-barnmorskorna (de jobbar med förlossningsrädsla bl.a) och bokade en tid på förlossningen på beräknat datum för igångsättning om läget är gynnsamt, om vi ville ha en tidigare tid (beroende på hur allt känns framöver) var det bara att boka om den. Kändes bra efteråt och hon lugnade oss med att man som omföderska näsatan alltid har "bättre" förlossningar.

    Kramen


    w
  • Scapula
    Maja09 skrev 2010-02-02 18:31:22 följande:
    Vårat tog ungefär 25 min tror jag. men de var mycket för att pyret inte alls ville flytta på sig. så hon fick jocksa lite innan hon såg allt som hon ville se. Fattar att det är tråkigt at backa, vi som var så nära varandra ;) men men de kan ju komma en del tidigare iallafall de vet man jui aldrig och har du varit säker på när du haft äl så håll dig till de. det är ju många som dom har backat eller flyttat fram där första datumet stämt iallafall. Kramiz
    Sonen vägrade komma ut, blev igångsatt och han kom på BF +17 så jag tror inte så mkt på tidigare, vi blev flyttade 8 dagar med han också så enligt SM kom han på BF +25 =) men nu verkar det som vi blir igångsatta senast på BF om vi önskar det så det blir iaf inga 17 dagar över!
  • Scapula
    Ecorelle skrev 2010-02-03 12:05:04 följande:
    Grattis både till lyckat RUL och en liten prinsessa! Då ligger vi av någon märklig anledning nästan lika i BF, .
    Ja precis, skiljer ju bara ett par dagar =) Det är märkligt att bli flyttad så där, ok om man inte vet när bebis blev till... men dr sa att de beräknar när barnet ska födas i förhållande till hur stort det är, inte i förhållande till när det blev till!
  • Scapula
    Mifuna skrev 2010-02-08 18:51:48 följande:
    Nu har jag kommit hem från ultraljudetm allt så ut precis som det skulle. 98% säkert att det blir en liten pojke. Fick ett par riktigt fina profilbilder på lillen. Fortfarande samma bf som gäller
    Grattis vad skönt! och skoj med en pojke =) då ligger vi exakt lika i tiden nu, hihi =) kan du inte lägga upp bilder?

    Kram
  • Scapula

    Jag har inte skrivit så mkt sista dagarna, inte hänt så mkt =) har ff huvudvärk av och till samt blodtrycksfall.
    Tycker inte magen växer nåt alls nu och har inte känt nåt i magen på flera dagar, det är väl inget att oroa sig över eftersom jag tidigare bara kännt diffusa små buffar och man inte ska känna barnet varje dag förrän efter v24/25... men jag längtar efter att känna ordentligt och ofta, attans moderkaka att ligga i framvägg =(

Svar på tråden För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2