Inlägg från: Scapula |Visa alla inlägg
  • Scapula

    För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2

    Sokkerkakan skrev 2010-02-16 13:13:13 följande:
    Vad tidigt alla får gå på rul.. själv kommer jag vara i 18+3 vid rul:et.. Jag är hemma från jobbet idag.. igår precis när jag va på väg hem från jobbet fick jag ont i magen.. har haft samma typ av magont förut och har då tänkt att det är tarmrelaterat.. det liksom spänner och gör ont när jag försöker sträcka på mig eller dra in magen, ungefär som när man har ätit för mkt godis.. idag har jag fortfarande ont på samma sätt och har dessutom huvudvärk och mår lite illa..Blev orolig, speciellt efter att jag ramlade igår så idag och imorgon är jag hemma och tar det lugnt (och håller tummarna för att det inte är magsjuka, det går nämligen på jobbet). Foglossningen känner jag också av idag.. men nu undrar jag, kan det vara nån form av växtvärk jag känner i magen?
    Jag var i vecka 19+2 på RUL men blev ju backad till 17+5. Att gå i vecka 18+ är det mest vanliga tror jag, dock har vi haft en del tidiga i denna tråd =)
  • Scapula
    Fru Landström skrev 2010-02-16 15:25:47 följande:
    Hemma igen efter rul. Allt såg bra ut, men den lille var väldigt envis och ville absolut inte visa upp sig. Så nån bra bild fick vi inte. Blev dock tillbaka flyttad några dagar men det visste jag redan att det fanns en stor risk för. Var beräknad till v 19 (18+3), men blev nu ändrat till 18 (17+6). Moderkakan var dock i bakvägg så hon trodde bara att jag inte kände så mycket för att den lille fortfarande är så liten och ligger väldigt långt ner.Ska tillbaka på nytt ul i vecka 32 då dom hade svårt att se om moderkakan låg tillräckligt högt upp i bakvägg. För gör den inte det så finns det risk för kejsarsnitt.
    Skönt att allt såg bra ut!

    Moderkakan flyttas nästan alltid uppåt i takt med att livmodern växer. När jag väntade sonen låg min helt för, bakifrån och stack fram en bit på framsidan, var tillbaka i v 16 då hade den flyttat sig så den låg kant i kant med öppningen men sen i vecka 32 hade den flyttat sig så den låg 1-2 cm från öppningen och det var tillräckligt för att slippa snitt. Det kallas för total placenta preavia när den täcker hela öppningen, delvis om den täcker en mindre del och om den sitter lågt/nära öppningen kallas det för lågt sittande moderkaka, då flyttar den sig 95% av gångerna sa de till mig så du behöver nog inte oroa dig. Se det som en extra bonus att få se bebis igen =) jag hade total och fick således restriktioner i form av liiite och lugnt sex, inga tunga lyft eller motion. men allt gick som sagt bra utan komplikationer =)

    Kram
  • Scapula
    Fru Landström skrev 2010-02-16 19:09:29 följande:
    Jag känner knappt något alls, bara svaga diffusa buffar. Men vi såg också att den lilla verkade trivas bäst med att ligga inåt vänt så då förstår man att man inte känner så mycket. Ja hon trodde också att den skulle flytta sig men ville ändå vara på den säkra sidan då dom gärna vill ha en marginal på 3 cm. Hon tyckte att det såg ut som att det var ett mellanrum på ca 1 cm men hon var osäker och vågade inte chansa. Så jag tycker att det känns jätte bra att dom vill kolla igen och då får man en chans att se den lilla och då kanske man får veta könet.Pratade med bm på eftermiddagen och bokade in en ny tid där. 13/4 så ska jag dit. Då sa hon att det var viktigt att jag ringde in så fort som möjligt om jag fick en blödning. Detta gjorde mig lite skärrad dock.
    Klart de måste kolla, det är ju jättebra =) ville ni veta könet nu men gick inte att se?
    Jag tyckte också det kändes lite skärrande att det är ganska akut OM man börjat blöda men försök att inte oroa dig, risken att du ska börja blöda är nog väldigt liten, hoppas iaf att du slipper!

    Jag känner inte så mkt heller i magen, visserligen mer och mer men långt ifrån några sparkar, det är mest små svaga buffar. Har ju moderkakan fram men det verkar inte spela så stor roll, tror det mkt handlar om hur aktiv bebis är och hur mkt fostervatten man har samt underhudsfettet (jag har mer fett nu än förra grav och då kände jag mkt tidigare sparkar)
    Hoppas du snart får känna mer =)

    kram
  • Scapula
    Dakine skrev 2010-02-17 09:01:27 följande:
    Ikväll blir det VUL. Kl 19.00 får jag förmodligen mitt besked. Håll tummarna snälla för att allt ska se bra ut ... har aldrig varit så här nervös i hela mitt liv.
    Lycka till!!!!
  • Scapula
    Mifuna skrev 2010-02-17 09:36:11 följande:
    Lycka till Idag är jag halvvägs, 140 dagar avklarade och 140 dagar kvar. Tiden har verkligen gått fort hittills
    hihi, jag är också halvvägs nu =) 
  • Scapula
    The Kittycats skrev 2010-02-17 13:41:17 följande:
    Tack för alla lyckönskningar Det gick så bra så! Bebisen var glupsk och drack mest vatten, tog sig för pannan och ville inte flytta på sig så att bm:n skulle få mäta huvudet  Trots en jäkla massa buffande på magen.Jag blev tillbakaflyttad 3 dagar, så det var inte så farligt. Nytt BF är 20 juli istället, men jag är ju fortf i 19:e veckan fast 18+0 nu.Grät inte direkt, men det rann några tårar för det var så fantastiskt underbart!Bild kommer senare på våran lilla tjej!
    Grattis till tjejen, skoj! skönt att allt såg bra ut!
    Och vilket bra datum du fick, min födelsedag =)

    Kramen
  • Scapula
    Dakine skrev 2010-02-17 22:11:44 följande:
    Tack för alla ni som höll era tummar & tår idag. Fick se min lilla ostkroke på 12 mm och ett litet hjärta nästan lika stort som pickade på fint :) Är lycklig.
    Grattis, himla skönt!
  • Scapula
    Maja09 skrev 2010-02-19 08:44:26 följande:
    Igår när jag låg i soffan och bara önskade att de kunde sluta snöa och att de blev lite sol så man kan få lite energi och kände mig allmänt tjurig. då fick jag världens spark i magen, allt annat innan har varit bubbel kan man säga inte kännts så myclet alls men detta var så tydligt att jag bara brast ut i skratt, gick och la mig i sängen och de fortsatte ett tag ned några hårdare slag. Tänk att mitt pyre redan är min solstråle, jag bara log och kände mig varm i hela kroppen. Underbara unge!! längtar sjukt tills det är juni!!!!
    Underbart!!!!!
  • Scapula

    Mina bröst har inte växt så mkt alls, det gjorde de inte när jag väntade sonen heller. Blev ju större under amningen men gick snabbt tillbaka till att bli små =) dock lite hängigare och med lite bristningar... (fick bara bristningar på brösten förra gången, hoppas jag slipepr på magen denna gång med)

    Imorgon bitti kl 08 går vårt tåg till sundvall, ska bli underbart med en helg på tu man hand =) massa mys, god mat och hotellfrukost, längtar!!!!

    Finns nya bilder i galleriet på magen nu från vecka 21.

    Hoppas ni får en toppenhelg och att snökaoset uteblir, jag läste förresten nyss att SJ inte har någon restidsgaranti imorgon, vore väl typiskt om just vi blir drabbade, håll tummarna för oss =)


  • Scapula
    Sokkerkakan skrev 2010-02-22 22:20:21 följande:
    Idag fick vi se en livlig och fin liten pojke!! Vi är så glada och sjukt lättade. Nu har jag dessutom börjat känna den lille under dagtid också och det känns såå skönt! Jag lägger in bilder imorgon kväll, nu ska jag sova.
    Stort grattis, vad underbart!!!!
Svar på tråden För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2