Inlägg från: Scapula |Visa alla inlägg
  • Scapula

    För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2

    Ecorelle skrev 2010-02-11 09:57:18 följande:
    Hej tjejer! Var på RUL igår, jag var dödligt nervös och otroligt kissnödig när vi satt i väntrummet, men det är fortfarande TVÅ bebisar och de mår jättebra!  De låg lite roligt i magen ( en på tvären högt upp och en sittandes långt ner ) så läkaren hade lite svårt att hålla isär dem och lyckas mäta dem. Det skilde en dag emellan dem i storlek, men det var ju inget konstigt, blev flyttad från den 9 juli ( första UL-ljudet i v.9 ) till den 10 juli istället ( fast en bebis ska komma den 11:e, ).  Allt såg i alla fall ut att vara bra med dem, de hade 4 kammare i sina små hjärtan, två hjärnhalvor, urinblåsa etc. och den ena låg faktiskt och slurpade fostervatten, såg så himla roligt ut, .  De har i alla fall gott om plats därinne, när vi började undersökningen låg den ena med fötterna mot den andres huvud, men när i slutet hade den ena vänt på sig så att de låg med huvudena ihop.  De hade varsin moderkaka ganska långt ifrån varandra, baby A låg på höger sida med moderkakan i bakvägg och baby B på vänster sida med moderkakan i framvägg högt upp. Så de kommer nog ligga kvar på respektive sida i fortsättningen också.Känner mig så otroligt lättad och glad att allt var bra med de små, och framför allt att de ännu är två eftersom jag är så inställd på det nu. Nu ska jag njuta av min stora mage och de små pyttarna som ligger därinne,  .Jag har lagt in mina UL-bilder i mitt galleri, ifall ni vill kika. Baby B ville absolut inte visa upp sig i den klassiska babyprofilen, men det gör ju ingenting, .
    Grattis!! vad skönt, dubbelt så mkt att vara nervös för och nu givetvis dubbel glädje!
    Såg bilderna, fina bebisar =) kollade de könet för att de är tvillingar?

    Läste din förlossningsberättelse i bloggen, underbart! jag har alltid velat föda hemma men gubben tvärvägrade, är glad för det i efterhand eftersom det blev så mkt komplikationer. Nu vågar jag inte tyvärr så min dröm får förbli en dröm =)

    Kram
  • Scapula
    Ecorelle skrev 2010-02-11 10:11:48 följande:
    Hon sa inget till oss och vi ville ju inte veta kön så vi frågade inte heller, men jag är nästan övertygad om att hon spanade efter könet. Är det en av varje är det ju 100% säkert att det är 2-äggs, nu är det ju "bara" säkert till 99%, .Trist att höra att din första födsel var så jobbig, men det går ju att ha fina födslar på sjukhus också. Min första födde jag på sjukhus och det står "komplikationsfri födsel" på deras papper, så upplevde jag det som en våldtäkt. Så eftersom mina "problem" berodde på sjukhuset var det ju inte så svårt att tänka sig att föda hemma. Men vi får väl se hur det blir den här gången, .
    Ja det blir ju lite mer komplicerat med tvillingar att föda hemma, men det är det ni vill va? hoppas det går finfint =)

    Jag hoppas att denna föslossning blir bra, åtminstonde bättre. Vi fick ju remiss till en grupp barnmorskor som jobbar med förlossningsrädlsa etc samt tid på föslossningen på beräknat datum (som vi kan ändra till senare eller tidigare om vi vill) för ev igångsättning om det är moget och vi vill. Får se vad som händer!

    trodde det var rutin att kolla könet, just för det där med 1-äggs/2-äggs men man behöver väl inte då det syns tydligt att det är 2-äggs. De verkar ju ligga gynnsamt med moderkaka etc, bra det!
  • Scapula

    Idag är vi hemma, sonen fick magsjuka inatt och kräktes med 30 min mellanrum mellan 01.30-06.30. Peppar peppar så har han inte kräkts sen dess, bara två välfyllda diarré blöjor... han har ätit ett smörgåsrån och lite yoguhurt nyss. Väntar på svärfar som ska komma och gå ut med hunden, kan ju inte ta med Axel ut direkt. Han hade bråttom men jag hoppas han kan ta en sväng förbi affärn, behöver majsvälling och lite annat att kurera med. Man blir så himla låst! just när det är magsjuka.... hoppas det vänder nu och att vi andra slipper bli sjuka!

  • Scapula
    Ecorelle skrev 2010-02-11 10:22:22 följande:
    Åh, en så söt liten hand, . Vi fick också se både händer och fötter tydligt, men det blev inga bra bilder på det eftersom de rörde sig så mycket, .Jag vill helst föda hemma även denna gång, men vill gärna ha en barmorska med och det är ju inte det lättaste att hitta.Skiljeväggen i v. 9 uppvisade ju också ett karasteristiskt tecken för 2-äggs tvillingar, så det borde ju inte finnas någon tvekan. Men även om läkaren kollar så måste ju föräldrarna  ha rätt att "inte veta".
    Hoppas du hittar en barnmorska, det finns några st vet jag, runt stockholmstrakten men det kanske är långt?!

    Vår tjej låg väldigt stilla under ultraljudet så vi hade kunnat få hur många bilder som helst men doktorn knäppte tyvärr bara dessa tre, inte ens på könet som var så fint inzoomat... men det var ju över på 4-5 min så hon hann väl inte eller tyckte inte det var viktigt. Det var trist att det gick så fort, hann inte se nåt alls, hon visade inte ens hjärtat eller nåt annat, bara gjorde mätningarna och slutade sen. Tur som sagt att vi varit med förr =)
  • Scapula
    Ecorelle skrev 2010-02-11 10:37:31 följande:
    Ja, det var ju konstigt att det gick så himla snabbt på ert RUL! Jag vet fler som det gick på rekordfart, alla omföderskor, men ändå...  Vårt tog 40 minuter, i remissen stod det 20 minuter så det stämde ju fint på två då! Läkaren var ju till och med lite stressad över att min BM inte hade bokat extra lång tid för att det var två, men det gick ju fint ändå.Stockholms barnmorskor är nog det enda tänkbara alternativet tror jag, hittar jag någon som är villig att ställa upp får hon ta första bästa flyg till Gotland. Jag är ju heller ingen snabbföderska, så det hinner hon säkert. Bidrag finns ju inte här i vilket fall som, så det spelar ju ingen roll att det är två då. Men frågan är om någon törs?
    Vilket gissel, tänk att vi är så trångsynta i sverige när det kommer till hemförlossningar! vet du om nån som fött tvillingar hemma i sverige förut?
    Hoppas verkligen att någon "törs" ställa upp! Min plan är att bli barnmorska och jag har alltid drömt om att jobba med hemförlossningar, har tom en kompis som är obstetriker som är med på noterna =) men tyvärr hinner jag ju inte innan du ska föda, haha skulle sett ut det, jag höggravid hemma hos dig =)
  • Scapula

    Hej tjejer!

    Sonen har inte spytt sen inatt så nu hoppas jag han fortsätter så, vill vara ute i helgen när det ska vara fint väder =)

    Det finns nya magbilder i mitt galleri från v20. Glöm heller inte att läsa min blogg =)

    Sussna: gräm dig inte över att ni redan köpt vagn, skönt att ni hittat en till ett bra pris! vi må köpa flera nya vagnar nu då sonens brio kombi gick sönder, behöver ju en riktig vagn till lillan plus en syskonvagn och en sittvagn till sonen med fullt liggläge, han sover fortfarande i vagm på dagarna. Känns som en dyr historia trots att vi inte kommer köpa nån ny vagn...

    Hoppas allt är bra med er!

    Kramen

  • Scapula

    Hej tjejer!

    Jag orkar inte läsa ikapp men ni andra har det säkert bra =)
    Jag är kräkfri nu sen igår kväll, skönt! är lite skakis och tom i kroppen men det hör ju till. Hoppas kunna äta hyfsat idag så jag återfår krafterna!

    Pratade nyss med BM, ska dit nästa vecka för ett extra besök, känns tryggt och skönt. Annars är det inte förrän i vecka 25 då de ska mäta magen, kändes länge dit... Är i v 19+4 idag, sakta men säkert framåt =)

    Nu ska jag vila innan sonen ska hämta på dagis kl 14.

    Kramen


Svar på tråden För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2