• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej hej =)

    Det vore roligt att komma i kontakt med några fler som väntar barn i augusti 2010 =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 12:34
    Nu är vi ett par blivande höstmammor som har hittat till tråden! Rubriken säger augusti men alla är välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-23 14:50
    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-25 13:19
    Starla, 1:a barnet, BF 30 juli
    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-10 20:31
    BF lista i egen tråd!

    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52460191.html

    Glöm inte att lägga till ditt namn och BF om du inte står med :D

  • Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)
  • syster Maria

    Här ammas det också för fullt fortfarande. På dagen klarar sig Svante kring 3 timmar utan mat men framåt kvällen vill han amma ofta. Med första barnet gav vi första smakisen kring 4-månaders dagen. Nu känner jag ingen brådska utan kommer att vänta lite grann, lite beroende på hur tillväxten ser ut. De andra barnen har jag delammat till 9-10 månader så det lär nog bli det även denna gång.

    På lördag blir det dop för oss. Tidigare har vi barra bjudit famikjen men den här gången blir det även en del kompisar med barn. Någon som vet var man kan få tag på någon fin klänning som även går att amma i?

    Hanna: Vad sa de om Albins utslag?

    I dag är första dagen på dagis för M oh H på väldigt länge.. Har varit skönt med jullov men känns bra att få tillbaka lite rutiner igen. Som t.ex att barnen kommer i säng före sina föräldrar på kvällen. Jag och Svante ska passa på att ta en långpromenad på förmiddagen.
    Hoppas vi kan dra ihop något fika snart.

  • Klaveret

    Sixten döptes i torsdags. Vet inte om jag har skrivit det tidigare och jag har för lite tid för att gå tillbaka och kolla! Det var bara släkten. Mycket trevligt!

    SysterMaria: Jag håller med dig om att det är skönt att komma tillbaka till lite mer rutiner igen. Saknar min egentid på onsdagar och torsdagar när Freja är på dagis! Imorrn är första dagen för henne efter lovet...hon är väääldigt mammakär just nu så vi får se hur det går.

    Nu måste jag nog väcka Sixten! 

  • Moyo

    LindaMattias:
    Vaccinationerna igår gick utmärkt, han är inte långsint den här grabben! Han skrek medan de stack men direkt jag vände honom mot mig så var allt frid och fröjd. Han har sovit lite mer än vanligt, annars har jag inte märkt någon skillnad på honom. Så skönt! Han hade gått upp dryga halvkilot på tre veckor också och det behövdes på lillgrabben.
    Pysen bara älskar mat, vissa gånger hade man klarat sig utan haklapp till och med för han spiller absolut ingenting. Vilken skillnad mellan barnen, med storasyster fick vi skaffa ett förkläde för hon hade mat överallt!  
    Jag har väl aldrig riktigt vägt Pysens mat, men i mängd två mosade potatisar med smör eller en portion gröt (enligt förpackningen) med två iskuber fruktmos ser jag som ett helt mål. Jag försöker ge honom vatten på flaska till maten, men han gillar det inge vidare så ofta ammas han ändå lite efteråt, men han tappar direkt intresset när han druckit det "blaskiga" så det går oftast fort.

    Jag ammar också och hade nog väntat med smakisar om inte Pysen hade planat ut så drastiskt på viktkurvan från fyra och fem månader. Jag hade gärna helammat längre, men nu när han är så intresserad av maten blev det ju rätt ändå. Förresten så var det nog bäst ändå, eftersom han måste klara sig på morgon- och kvälls-amning i mars när jag börjar plugga. Det är ju snart ju!

    Andrenna:
    Jag hade nog gjort som er och försökt få in ett fjärde mål mat på dygnet, kanske väcka en aning tidigare på morgonen och se om det går att tidigarelägga hela dagen? Men det kanske löser sig när det blir sommartid...
    Pysen följer ofta min dag, förutom att han kan ta sovmorgon ibland trots att jag stiger upp. Han går alltså upp vid sex och i säng vid tiotiden. Ibland önskar man ju att han kunde göra som storasyster och somna en eller ett par timmar innan man själv ska lägga sig, men han vill verkligen inte sova själv. Dagtid kan han ibland sova någon halvtimme i vagn/vagga, men sällan mer om man inte är ute och rör på sig. Nu kan han i alla fall roa sig själv en stund på golvet, förut bar jag honom nästan non stop för att han skulle vara nöjd.

    HannaMaria:
    Det där eksemet lät inte alls roligt.
    Pysen tycks ha väldigt tålig hud så vi har aldrig behövt tänka extra på något förutom någon gång när man missat blöjbytet lite. Hoppas att ni får ordning på det.

    Längsta inlägget av mig på länge, men nu står en och rycker i mig och säger "mama, mama, mama" och den andra tuggar på mina strumpor och gnäller. Dags att styra upp det hela!

  • HannaMaria84

    Hej,
    jag ska försöka skriva en liten rad här medan lillen sover.

    I måndags var vi på BVC för vaccin och då passade vi ju på att visa upp hans utslag. Sköterskan sa att de inte alls ska se ut som det gör och tyckte att vi skulle börja med mjölkfritt. Sedan smörja med Locobase med extra karbamid i  först och se om det blev bättre. Sedan så trodde hon helt klart att han kommer att behöva kortisonkräm med, men vi skulle avvakta med det först.

    Albin äter ju bara flaska sedan en vecka tillbaka och derför blev det Althera, komjölksproteinfri väling. Vi började lite på måndagkvällen, men då var han lite ledsen och så efter vaccinet, så han ratade det helt, sedan på tisdag så fick jag i honom 80ml till lunchmålet. Suck och stön men hör och häpna, på kvällen så tog flaskan och åt bara bra, men man får hålla på längre än tidigre och han tycker att det inte är lika gott med mat som när han fick babysemp. Men det är ju bara andra riktiga dagen idag.

    Han är grinigre och söker kontakt hela tiden och vill inte ligga för sig själv och leka, så det är lite jobbigt just nu, men jag tror att det har med sprutan i måndags, ny mat och ev svid från hans nya kräm att göra. Jag hoppas det går över för som det är nu så måste man leka med honom eller bära honom när han är vaken.  Sedan upplver jag honom som mera trött.

    nu ropar lill klimpen.
     

  • syster Maria

    Så var helgen slut och dopet avklarat. Allt gick förträffligt förutom att Helmer hade vattkoppor och inte kunde vara med. Han fick vara hemma med morfar. Eftersom det var ett par bäbisar med, varav den ena bara ett par veckor gammal så kändes det bäst att han fick hålla sig hemma, Det är dock full fart på honom även om han har en hel del kopporr. Känns som det här kan bli en riktigt lång vecka. Han kommer inte kunna gå till dagis förrän nästa vecka.

  • syster Maria

    Så stillsamt det var här! Hoppas allt bra med er och de små. Här är vattkopporna avklarade utan större bekymmer. Svante verkar klarat sig undan denna gång vilket känns skönt. Lyxigt att kunna ha bägga barnen på dagis igen. Har insett att 15 timmar inte är så bara utan verkligen guld värd både för dem och mig.

    Måste höra, är det någon av er som har funderat på eller har erfarenheter av att resa utomlands med små barn? Vi har funderingar på en Turkietresa i mitten på maj. Svante kommer då att vara knappt 8 månader.

    Skulle vara trevligt med någon fikadate nån gång fram över!

  • sofia76

    SysterMaria: håller med att det varit stiltje. Har själv varit väldigt oaktiv. Vi åker snart utomlands närmare 12/2 o det blir spännande att resa m 2 barn.!! Åker med en familj till som har erfarenhet av att resa m barn så det känns tryggt. Är dock nervös hur flygresan ska gå...

    Fikadate vore skoj!!

  • Lisabettan

    Vi åkte till Thailand när barnen var två år respektive sex månader. Det som var jobbigt var flygresan och att minstingen enbart ammade. Vi var mest vid poolen för krypande barn och sandstrand var inte bästa kombinationen. Det mesta gick dock väldigt bra och vi var väldigt nöjda med resan.

  • Andrenna

    Hej allihopa!

    Här är det bara bra och dagarna rullar på för fullt. På lördag ska Edwin döpas så det blir fullt hur här hela helgen. Ska bli så kul att få döpa honom och att få ha alla nära och kära här.

    I dag har vi varit på öppna förskolan och nu sover lilleman sött i sin vagn. Tiden går så otroligt fort, tänk att Edwin redan är 5 månader!!

    Jag har ingen erfarenhet att resa med barn och vi har inte planerat in någon resa men jag tycker det är många som gör det och det verkar gå bra. Den längsta resan vi gjort med Edwin är hem till mina föräldrar 34 mil bort och det har gått bara fint. Edwin älskar att sova i bilen så han sover mest hela vägen hem till dem vilket är jätteskönt, speciellt när jag och Edwin åkt själva.

    Nej, dags att ta tag i lite förberedelser inför dopet. Ha en trevlig fortsatt vecka allihopa!!

  • Delta1

    Spännande med långflygning. Har bara rest inom Sverige med dottern så inga större tips att komma med.... Nässprej för att lindra öronen - speciellt vid landning. Mycket sysselsättning sen antar jag :) Hoppas det bara går fint.

    Har också en fundering (eller ja flera visst). Är det någon som varit på babysim? Har inte bokat mig för ngn grupp utan va sugen att bada på eget håll. Vilket badhus kan man gå till och vilken bassäng är man i? Har man ngn speciell blöja på dem?

    Lycka till med dopet Andreanna!!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)