• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej hej =)

    Det vore roligt att komma i kontakt med några fler som väntar barn i augusti 2010 =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 12:34
    Nu är vi ett par blivande höstmammor som har hittat till tråden! Rubriken säger augusti men alla är välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-23 14:50
    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-25 13:19
    Starla, 1:a barnet, BF 30 juli
    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-10 20:31
    BF lista i egen tråd!

    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52460191.html

    Glöm inte att lägga till ditt namn och BF om du inte står med :D

  • Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)
  • pencil

    Hej allihop!

    Har varit utan dator i nästan 4 månader så jag har inte gjort något inlägg sedan jag kom hem från BB. Som ni förstår så kommer jag inte orka "läsa ikapp" allt men jag hoppas ni alla mår bara bra. Känns så kul att få "hänga" här igen.
    Vår lille Viktor är nu 3,5 månad. Det har varit ganska jobbiga månader och det är väl också orsaken till att datorfixandet har fått ganska låg prio. V har mycket problem med sin mage och är med andra ord ganska grinig och olycklig pga smärtorna. Det har varit bättre och sämre perioder men inte helt bra. Nätterna har han sovit bra ända sedan han föddes men dagarna och kvällarna är jobbiga. Han sover väldigt lite och vill bara bli buren. De första två månaderna ville han inte alls sitta i babysitter, ligga på filt, sitta i bärsele osv.. utan bara vara i famnen. Dessutom ville han helst att man skulle gå omkring - satte man sig ner så började han snart gnälla. Min rygg och mina armar var totalt slut. Nu kan jag få honom att sitta i babysittern en liten stund då och då men man måste vara nära och underhålla honom.  Att gå ut med vagnen fungerar också bra men då måste ju vädergudarna vara med en - vilket de inte alltid varit.

    Amningen fungerar sådär, vilket gör att vi också ger honom tillägg. Jag misstänker att det är tillägget som ger honom magont eller att han har mjölkallergi. Eftersom det inte har blivit så mycket bättre så tror jag att det snart är dags att testa mjölkfritt.

    Fikadate låter skoj! Har ni fikadater ofta?

    Nej, nu ska jag passa på och göra någon hushållssyssla eftersom V har somnat. Det känns som att hemmet är nära att förfalla.

    Hoppas hinna med att gå in här snart igen. Om det är något speciellt som hänt senaste 3 månaderna som är bra att veta så får ni gärna inboxa mig med en uppdatering.

    Ha det gott!

  • HannaMaria84

    hej allihopa

    Roligt att se att de kommer nya inlägg här nu.

    Babaysim: jag har anmält Albin till det på simhallen, men jag hörde att det även fanns på iksu och 100kr billigare för de som är medlemar. jag betalade 1200 kr för 10x30 min.  jag hoppas lilleman vill bada lika mycket som han göra i badkaret hemma, för där är det fart må ni tro. Men skulle det visa sig att han inte gillar eller får mera exem så får man tillbax pengarna.

    Nu har vi kämpat på med kortison salvor och två olika mjölfria vällingar i ca 3 veckor och resultatet med det är att exemet är borta och kvar är vita fläckar, men de borde försvinna med tiden.
    Sedan så när han åt Althera så blev bajset aldeles mörk grönt och stank så illa att jag nästan inte kunde stå ut med lukten "jag tål det mesta" och så blev han rödfläckig när han åt och så försvann det efter 5 min. Då fick  vi prova pepticate istället och de har visat sig vara bättre för hans mage, för nu kommer det normal färg och det luktar inte lika illa men fläckarna försvann inte.

    Den 7e feb ska vi till BVC igen och då får vi se hur vi ska göra med maten, om vi ska prova babysemp igen och se om han får nya utslag eller inte. Jobbigt att hela tiden greja med maten och hålla på att byta hela tiden. Men allt för de små.
    Så gröt och annan mat får vänta till vi vet vad pyret ska äta.

    Ja fikadate låter som en rolig ide´ men nästa vecka har jag fullt upp med allt mellan himmel och jord, så gärna vecka 6.

  • LindaMattias

    Hej hej!


    Ja, nu hade det kommit många inlägg.


    Pencil, det var inte igår! Jag vte inte om det hänt något särskilt här... Bara en massa barndiskussioner och så fikadejts-tider =) Mycket intressanta saker man får ventilera och få tips om. Jag har ingen erfarenhet av känslighet mot ersättningm, men det finns de ju folk här inne som har, så du kan säkert få några bra tips.

    Vi har inte heller varit på några längre resor, bara 60 mil bort i bil, och våra barn sov hela tiden under resan. Känns som att underhållning är viktigt.

    VI har inte heller varit på babysim, och jag vet inte hur jag skulle bete mig för att kunna bada med barnen. Det skulle vara svårt att ha kontroll på båda tror jag. Eller vad tror ni?

    I veckan passar inte fika för min del, för jag får besök av min faster. Mattias jobbar borta i veckan och ska även ska vara borta på kurs och arbeta på annan ort ett par till veckor i vår. Det känns inte som någon hit att inte få avlastning på en hel vecka. Nu kommer ju min faster, och så kan min mamma komma och bo här någon vecka. Det är skönt. Jag är inte sådär jättesugen att vara ensam med barnen så länge. Filip har dessutom slutat att ta flaska det målet som vi brukar ge på kvällen, så det är en kamp med gråt om man ska få honom att dricka ur den.  Kanske skulle prova med lite gröt istället...

    Lite diskning och sedan palsternacka och lite banan till barnen. Igår provade jag att inte amma dem efter maten, men Freddie blev hungrig ganka snart. Måste nog få i sig lite mer mat för att hålla sig mätt.

    Ha en skön helg!! 

  • Moyo

    pencil:
    Oj vilken jobbig start det blev för er. Vi hade det likadant första månaderna även om det för Pysens del verkade vara mer närhetsbehov än ont i magen. Att lämna sonen till pappan den där stunden det tog för mig att springa genom duschen var tortyr för oss allihop, men att ha barnet som ett plåster 23,5 timme per dygn räckte. Nu har det blivit total förändring (vid 5,5 mån) och han är ett riktigt litet charmtroll.

    Delta1:
    Vi har bokat in Pysen på babysim (Haga på söndagar) eftersom vi tycker att det är så roligt och dessutom nyttigt. Storasyster har älskat att bada och ska få gå minisim också. Halvdag på badhuset blir det.
    Man kan välja att antingen köpa badbyxor (de jag gillat bäst har vi köpt på Haga, men det finns på tex Barnens hus också) eller engångs badblöja (finns ofta att köpa på badhuset en i taget eller också köper man ett helt paket på vanliga affären). På Haga värmer de bara upp terapibadet när de har lektioner och i "vanlig" temp brukar barnen bli lite kalla men att sitta och plaska i barnpoolen går ju bra. Vi har ingen koll på hur det är på IKSU.

    Är det någon som vill göra ett hemma-hos-fika i Vännäs kan vi vara hos oss, måndagar, tisdagar och torsdagar funkar för oss. Om några är intresserade så bestämmer vi en dag bara.

  • Moyo

    Lindamattias:
    Man behöver definitivt var en vuxen per barn i badet när de är så små, ibland är det tom bäst att vara två på bara ett barn...

  • Lisabettan

    Babysim: På söndagar (kunde man iaf förra året) bada med barn på iksu i lilla bassängen. Då höjde de botten och den är ju även lite varmare. I sävar finns en varm bassäng och det är billigt (men djupt, fast man når ju botten själv), på umeå simhall har de en barnbassäng, men jag har aldrig timat in undervisningsfri tid. Men de har ju även plupplandet med varmare vatten, lite slitet men barnen har gillat det. I Holmsund finns fina barnbassänger och on-fre 10-15 är det billigare att gå in med små, kommer man on-to brukar det vara lite folk också.

  • tuds

    Vad gör ni andra på dagarna? Jag måste erkänna att jag har ganska tråkigt egentligen. Oftast tar jag mig inte för att göra något utanför hemmet, antingen för att det känns som ett stort projekt att komma iväg med en bebis, eller för att jag vill ha en annan vuxen att sällskapa med. Dagarna blir väldigt lika varandra och det känns som om lille Isak blir understimulerad för att jag har tråkigt och inte gör så mycket nytt. Det vore nog nyttigt för oss båda om vi fick besök lite oftare. Något nytt för Isak att titta på och lite ny energi för mig. Att åka iväg nånstans kan ju vara kul också, men det är inte alltid helt lätt för Isak kan ha svårt att sova borta och blir såklart gnällig när han är trött.
    Nu tar helgen slut och det betyder att en hel vecka återigen ligger framför mig och jag har inget kul planerat.

  • Lisabettan

    tuds: Till en början kan det kännas som ett stort projekt att åka någonstans. Man behöver ju faktiskt lite "övning" och vips en dag så känns det inte så jobbigt längre. Om lilleman brukar kinka när du är borta så är ju inte det hela världen. Har de du besöker barn så vet de ju precis hur det kan vara. Ibland fungerar det inte alls och då är det ju inte värre än att man packar ihop och åker hem igen, andra gånger fungerar det hur bra som helst.

    Är det någon som är fikasugen så kan vi träffas hos mig på fredag (14?) så slänger jag ihop en kaka. Syskon är såklart välkomna.

  • tuds

    Fikasugen är man väl alltid, men var bor du någonstans Lisabettan?

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)