Inlägg från: Lampstället |Visa alla inlägg
  • Lampstället

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Trekk skrev 2012-01-25 13:43:36 följande:
    Det var precis det jag skrev. Att man ska följa dem som söker sanningen

    Det finns inte bara en sanning utan FLERA sanna saker här i världen/livet och många av dem kan ändras och i bland riktigt fort, så det gäller att hålla sig uppdaterat och ajour. Att krampaktigt hålla fast vid en bok från bronsåldern bara för att man har blivit indoktrinerad som barn är INTE vad jag kallar att ha "hittat sanningen" som du så elokvent formulerade dig 
    Fkera sanningar - Grattis, du har gått på Satans lögn.
  • Lampstället
    Rundown skrev 2012-01-26 02:40:48 följande:
    Varför skall vi ta dig på allvar och inte de som företräder andra religioner?
    Det är din sak att ta ställning för Bibels Gud Han med namn och ta reda på Hans krav, finns enbart en sanning, finn den:

    Matt 7:21- 23
    ” 21Inte alla som säger ’Herre, herre’ till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja. 22 På den dagen skall många säga till mig: ’Herre, herre, har vi inte profeterat i ditt namn och drivit ut demoner i ditt namn och gjort många underverk i ditt namn?’ 23 Då skall jag säga dem som det är: ’Jag känner er inte. Försvinn härifrån, ni ondskans hantlangare!’”

    Guds Son gjorde klart att inte ens de som gör sådant som liknar det som det getts befallning om, men gör det på fel sätt eller med fel motiv, får komma in i Guds kungarike, utan blir fullständigt avvisade. (Mt 7:15–23)

    Längre fram gav Jesus en varning för falska profeter som motsvarade den Mose gav. Sådana profeter skulle använda Jesu namn och ”göra tecken och under för att om möjligt villa bort” människor, men deras frukter skulle visa att de utövade laglöshet. (Mt 7:15–23; Mk 13:21–23; jfr 2Pe 2:1–3; 1Jo 4:1–3.)

    Jesus är utan tvivel vred på alla de religiösa organisationer som falskeligen påstår sig representera honom.
    Det framgår av hans ord: ”Inte var och en som säger till mig:Matteus 7:21–23

    Många i vår tid som kallar sig kristna tycker kanske att det här låter förbryllande. Varför skulle Jesus rikta så skarpa ord till människor som har utfört ”många kraftgärningar” i hans namn? Kristenhetens kyrkosamfund har bedrivit välgörenhet, hjälpt de fattiga, byggt sjukhus och skolor och uträttat mycket annat.
    För att förstå varför de har gjort sig förtjänta av Jesu vrede skall vi ta en illustration.
    Ett par föräldrar behöver göra en resa.
    De kan inte ta med sig barnen, så de ordnar med en barnvakt.
    Deras anvisningar till henne är enkla: ”Ta hand om våra barn. Ge dem mat och se till att de är rena och att det inte händer dem något.”

    Men när föräldrarna kommer tillbaka ser de till sin förskräckelse att barnen har fått svälta. De är smutsiga, sjuka och eländiga.
    De gråter och vill ha barnvaktens uppmärksamhet, men hon nonchalerar dem.
    Varför det?
    Hon står på en stege och putsar fönster. Föräldrarna blir rasande och kräver en förklaring. Barnvakten säger: ”Titta så mycket jag har gjort!
    Är inte fönstren rena?
    Jag har reparerat en del i huset också, allt för er skull!” Skulle det få föräldrarna att känna sig bättre till mods?
    Knappast!

    De har aldrig bett henne göra det här. De ville bara att hon skulle ta hand om deras barn.
    Att hon inte har följt deras anvisningar gör dem fruktansvärt upprörda.

    Kristenheten har handlat precis som den här barnvakten. Jesus gav sina representanter anvisningar om att ge människor andlig mat genom att lära dem sanningen i Guds ord och hjälpa dem att hålla sig andligt rena. (Johs 21:15–17) Men kristenheten har inte fullgjort hans anvisningar. Den har låtit människor svälta andligen, gjort dem förvirrade av osanningar och hållit dem i okunnighet om Bibelns grundläggande sanningar. (Jesaja 65:13; Amos 8:11)

    Kristenhetens försök att förbättra världen kan knappast ursäkta dess uppsåtliga olydnad.
    Den här världsordningen är i själva verket lik ett rivningsfärdigt hus. Guds ord visar tydligt att Satans världsordning snart skall tillintetgöras. (1 Joh2:15–17)
  • Lampstället
    Trekk skrev 2012-01-26 17:16:29 följande:
    Nej, det är upp till bibelns författare att bevisa att just den är sann och att alla andra är falska. Och även om man tror på biblen, ska man vara mormon? kalvinist? lutheran? evangekalist? pingstvän? jehovas vittne? katolik? protestant? Kan du, trots att du har valt din tro, förstå att det stora utbud som finns av SAMMA religion gör att det blir överväldigande och helt orimligt för en icketroende att välja "rätt"?
    Vi människor är inget, vi kan vara kaxiga som du, men får skämmas i en ynklig dö,

    De som är förståndig, lyssnar till den som har makten att ge liv.
  • Lampstället
    Rundown skrev 2012-02-03 06:05:48 följande:
    Och varför skall vi ta just denna boken på orden och inte de andra som påstår att andra gudar finns? Inser du att för oss icketroende framstår du precis som alla andra fanastiska gudsivrare som att du påstår en massa du inte kan backa upp. Varför skulle vi ta bibeln på orden när det står samma saker i till exempel koranen?
    Kanske därför att den har svaren på varför vi har det så svår och lösningen på det.
  • Lampstället
    M C skrev 2012-02-03 15:40:21 följande:
    Knäckfrågan - hur vet man vilken lösning som är den rätta?
    Den med alla undersökningar och bevisen eller den som skriker högst? Eller som i din bok  - hotar mitt liv? 
    Vad har du för bättre lösning än att Skaparen JHWH Gud rättar till det vi förstört.
  • Lampstället
    Selfish Geene skrev 2012-02-03 19:20:51 följande:
    mitt förslag var bättre för den rosa osynliga enhörningen kan göra allt JHVE kan, men dessutom kommer hon dela ut gratis tuggummi till alla!
    Satsa du på det.
  • Lampstället
    Rundown skrev 2012-02-04 06:20:00 följande:
    Fast hur vet vi det, vad är det som tyder på att det är så och hur särskiljer sig just bibelns påstående i sanningshalt från övriga religiösa texter?
    Jämför t ex 1 Tim 3;1 - 5 och Matt kap 24 med vad som händer idag.

    www.bibeln.se/las/sok
  • Lampstället
    Toboas skrev 2012-02-04 09:19:25 följande:
    I så fall verkar det ganska lugnt eftersom tecken på tidens slut är:

    "Strax efter den tidens lidanden skall solen förmörkas och månen mista sitt sken. Stjärnorna skall falla från skyn och himlens makter skakas"

    Uppenbarligen trodde den som skrev texten att stjärnorna satt på himlen och därför kunde falla ner på jorden. Klart bristande förståelse för universum när det gäller någon som påstår sig ha skapat det. Det finns inte heller något som tyder på att solen ska förmörkas de närmaste miljarder åren och att månen skulle mista sitt sken hänger ju direkt ihop med solen (även om det verkar som personen som skrev det återigen inte verkar ha koll på det mest grundläggande som vi lär våra 9-åringar idag).

    Jag känner mig klart lugnad av texten, inget tyder på att domedagen är nära.
    Himlen förmörkas.
    Uttrycket att himlen eller himlakropparna förmörkas används ofta som en bild av att gynnsamma förhållanden ersätts av dystra, mörka framtidsutsikter och förhållanden, som när mörka moln utestänger allt ljus både dag och natt. (Jfr Jes 50:2, 3, 10.)

    Att den bokstavliga himlen sätts i samband med människors framtidsutsikter motsvarar till viss del det gamla arabiska uttrycket ”hans himmel har fallit till jorden”, vilket betyder att vederbörandes makt eller välstånd har minskat avsevärt.
    Gud har vid flera tillfällen låtit sin vrede komma till uttryck genom himlafenomen, av vilka några bokstavligt förmörkade himlen. (2Mo 10:21–23; Jos 10:12–14; Lu 23:44, 45)

    För Juda kom en sådan mörkrets dag i uppfyllelse av en dom som Jehova hade uttalat genom profeten Joel, och den nådde sin kulmen när Juda ödelades av babylonierna. (Joel 2:1, 2, 10, 30, 31; jfr Jer 4:23, 28.)
    Allt hopp om hjälp från himlen verkade vara ute, och som det förutsades i 5 Moseboken 28:65–67 skulle de ”känna skräck natt och dag”. Varken solens ljus på morgonen eller månens sken på kvällen gav någon lindring eller något hopp.
    Genom profeten Joel varnade Jehova emellertid också Judas fiender för att de skulle råka ut för samma sak när han verkställde sin dom över dem. (Joel 3:12–16) Hesekiel och Jesaja använde samma bildspråk när de uttalade Guds domar över Egypten och Babylon. (Hes 32:7, 8, 12; Jes 13:1, 10, 11)

    Aposteln Petrus citerade Joels profetia på pingstdagen då han uppmanade folkskaran som var samlad: ”Rädda er undan denna förvridna generation.” (Apg 2:1, 16–21, 40)
    De i den generationen som inte hörsammade uppmaningen fick uppleva en mörk och dyster tid mindre än 40 år senare, när romarna belägrade Jerusalem och till slut lade staden i ruiner.
    Före pingstdagen hade Jesus emellertid uttalat en liknande profetia och visat att den skulle uppfyllas under hans närvaro. (Mt 24:29–31; Lu 21:25–27; jfr Upp 6:12–17.)

    Jesus säger således att det ”efter de dagarnas vedermöda” skall komma att bli himlafenomen av något slag. (Jämför Joel 2:28–32; 3:15.)
    Detta kommer att göra olydiga människor så oroade och förskräckta att de kommer att ”slå sig själva under jämmer”.
    Många kommer att bli ”vanmäktiga av fruktan och väntan på de ting som skall komma över den bebodda jorden”. Men de sanna kristna däremot kommer att ”lyfta upp” sina ”huvuden”, därför att deras ”befrielse närmar sig”. — Lukas 21:25, 26, 28.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3