Inlägg från: Lampstället |Visa alla inlägg
  • Lampstället

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Trekk skrev 2012-03-04 19:13:22 följande:
    Faktum kvarstår, dottern offras och gud tar emot det. För övrigt menar jag med gud Jahve och inte Jehova. Du har ännu inte demostrerat att gud heter Jehova och inte Jahve som alla andra kristna är överens om
    Kan du uttala Guds namn JHVH?
  • Lampstället
    Trekk skrev 2012-03-05 16:06:14 följande:
    Som sagt var gud tar emot Jeftas offer.

    Jehova säger Jehovas vittnen, Jahve säger kristna och judar.

    "JHVH"  låter mer som förkortningen på ett anti-religiöst punkband "Jag Hatar Vår Herre" eller nåt sånt. 
    Synd att bronsåldersfolken inte kunde uppfinna bokstäver för vokaler för då hade man fått det rätta namnet på JHVH 
    Kristenheten använder inte Guds namn och Påven förbjuder det.
  • Lampstället
    Trekk skrev 2012-03-05 18:06:27 följande:
    Wtf är "kristenheten"? Menar du kristendomen eller? Påven talar bara för katolikerna för övrigt, och dom är inte alltid överens med karln.

    Att man kallar Gud för just Gud eller för Herren ändrar inte det faktum att han heter Jahve enligt den kristna och judiska läran. 
    Så obildad du är när det gäller kristenheten, det stora sammelsurium av trosinriktningar när det gäller förhållandet till Guds namn, svara inte om du inget har att komma med i den frågan.

    Matteus 7:21- 23
    "21 Inte var och en som säger till mig: Herre, Herre, skall komma in i himlarnas kungarike, utan den som gör min Faders vilja, [Hans] som är i himlarna. 22 Många ska säga till mig på den dagen: Herre, Herre, profeterade vi inte i ditt namn och drev ut demoner i ditt namn och utförde många kraftgärningar i ditt namn? 23 Och likväl ska jag då bekänna för dem: Jag har aldrig känt er! Gå bort ifrån mig, ni som övar laglöshet."


  • Lampstället
    KristenTjej84 skrev 2012-03-06 12:27:31 följande:
    Jag tänker likadant då jag ser hur mycket pengar man lägger på porr industrin, och på att sprida snusk, ockultism i alla dess former och på skräckfilmer & rysare som ingen mår bra av..i film industrin.
    Kristna filmer har åtminstone en djupare mening. Jag tycker att man alltid ska själv se en film/serie för att bilda en uppfattning om det, och inte basera hela sin åsikt på vad andra tycker och tänker om filmer, finns lika många individer med olika åsikter som filmer, om inte mer.

     
    Men ingen lösning på våra akuta världsproblem.
  • Lampstället

    Apostlagärningarna 15:17
    "för att de återstående av människorna uppriktigt skall söka Jehova, tillsammans med folk från alla nationerna, folk som kallas med mitt namn, säger Jehova, som gör detta,"

  • Lampstället
    bitte67 skrev 2012-03-08 11:47:37 följande:
    Det har jag aldrig påstått. Men du kan inte förneka att det är samma Gud!

    Varför är Jesus så viktig enligt dig? Det känns som om han är viktigare än Gud. Jag ser vad du har skrivit om Jesus. Men jag vill veta varför han är så viktig för just dig. För andra kristna jag har träffat har aldrig varit så fixerade vid just Jesus.
    Tack vare Jesus kan vi få livet åter.
  • Lampstället
    M C skrev 2012-03-09 22:47:45 följande:
    Jag. Dör.
    Måste se flera! *flämt* 
    Du visar verkligen vilket oseriöst barn du är, du föll  !
  • Lampstället
    M C skrev 2012-03-10 11:40:11 följande:
    Vem var det som sa att jesus verkligen gjorde allt det där? Är det samma personer som startade krig mot Romarna för att få tillbaka sitt land? Som hade agendan "vi behöver mer kanonmat"?
    Jesus sade att vi ska älska vår nästa, ja t o m att be för våra fiender, så dessa människor har då inte lyssnat på Jesus och definitivt inte följt i hans fotspår.
  • Lampstället
    Trekk skrev 2012-03-11 02:48:35 följande:
    Jag påstår inte att Allah har gjort det. Jag menade rent hypotetiskt hur du skulle ställa dig inför en uppenbarelse som gick emot din tro. Vad gäller uppenbarelser så leder Krishna ganska duktigt tack vare alla hinduer och det faktum att hinduismen har funnits så pass länge och att Krishna figurerar i flera olika trosuppfattningar. Många har även sett Allah och Muhammed och Vishnu. Bland dessa är det extremt många som är lika övertygade som dig om vad de har sett. Hur förklarar du dessa miljontals rapporter från andra religioner genom historien?

    Okej, då tar jag tillbaka mitt påstående om det :)

    Hur känner du inför det faktum att, om vi utgår ifrån att du har rätt och att jag har fel, att de flesta människor kommer att plågas i evighet i helvetet? Bekymrar det dig at ca 5 miljarder människor, de flesta goda och välmenande individer, kommer att plågas och torteras i helvetet? Kan du leva lycklig i himlen trots att du vet att vissa av dina nära och kära samt goda människor torteras av Gud i helvetet? 

    Vad är det brinnande Gehenna som Jesus talade om ?


     


    Ordet Gehenna [Helvetet}förekommer 12 gånger i de kristna grekiska skrifterna. Fem gånger förbinds det med eld. Översättare har återgett det grekiska uttrycket ge-ennantou pyros med helvetets eld och brinnande gehenna.


    Historisk bakgrund:


    Hinnnoms dal (gehenna) låg utanför Jerusalems murar. Under en tid var den platsen för avgudadyrkan, med bland annat barnoffer.


    Under det första århundradet användes Gehenna som förbränningsplats för Jerusalems sopor. Döda djurkroppar kastades ner i dalen för att förtäras i elden, som man hade tillsatt svavel för att öka förbränningen.


    Dessutom kastades avrättades brottslingars kroppar ner i Gehenna, eftersom dessa brottslingar inte ansågs vara förtjänta av att begravas i en minnesgrav.


    Därför talade Jesus i Matteus 5:29, 30 om att hela kroppen kunde kastas i helvetet eller Gehenna.


    Om kroppen föll i den ständigt brinnande elden förtärdes den helt, men om den råkade hamna på en avsats i den djupa ravinen kom dess ruttnande kött att angripas av de maskar eller larver som fanns där.


    Levande människor kastades inte i gehenna; det var således inte en plats där någon pinades i medvetet tillstånd


     


    I Matteus 10:28 varnade Jesus sina åhörare och sade att de skulle känna fruktan för honom som kan tillintetgöra både själ och kropp i Gehenna.


     


    Vad betyder det?


    Lägg märke till att det i den här versen inte nämns något om någon pina eller plåga i Gehennas eld. Han säger i stället att man skall känna fruktan för honom som kan tillintetgöra … i Gehenna. Genom att nämna själen separat framhäver Jesus här att Gud kan tillintetgöra en människas alla utsikter till att få leva även i framtiden, att det därmed inte finns något hopp om uppståndelse för henne/honom.


    När det talas om det brinnande Gehenna har det uttrycket således samma innebörd som sjön som brinner med eld i uppenbarelseboken 21:8, nämligen tillintetgörelse, den andra döden. Död för evigt.


     

  • Lampstället
    zigne skrev 2012-03-13 23:25:19 följande:
    Orkar inte läsa igenom alla 4171 inlägg. Men jag undrar TS om det här med att "synda mot den helige ande"! När jag var frikyrklig på 70-talet så var det liksom "end of story" och loppet var kört. Pratar man om det idag och vad betyder det? 
    Ogärningsmannen som dog vid sidan om Jesus, blev förlåten, men inte Judas
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3