• Anonym (Jag blir såå arg)

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Jag och min son som är lite över 2 år åkte till badhuset idag, Och jag såg verkligen fram emot det för jag visste hur kul vi skulle få det! Men det är alltid någon som förstör det roliga!
    Nu till saken

    Vi hade precis kommit dit och var poväg in i omklädnings rummet för att byta om. Och då stannade sonen till för att titta på något. Och jag sa till honom i vanlig ton att han skulle komma till mig. Men han hörde inte vad jag sa och då sa jag det lite högre. Lät inte sur eller något. Ville bara att han skulle komma till mig. Och när han kom till mig så sa jag lungt och försiktikt till honom om han inte lyssnar på mig så får vi åka hem.(För det är ju farligt att vara i ett badhus om han inte lyssnar) Jag såg att han förstog vad jag sa och så gick han in till omklädnings  rummet. Och då kom en mamma (40+) och sa till mig att när man är sååå liten som min son är så fattar inte han vad man säger, jag kommer ihåg när mina barn var så små. Jag blev helt paff och sa till henne jätte surt att hon inte skulle bry sig och jag känner min son. Jag är hans mamma jag BESTÄMMER!

    Jag blev skit sur. Bara för att jag är en ung mamma så kan inte jag något. Inte uppfostra min egen son så nån annan behöver lägga sig. IN MY AS! Jag är en underbar mamma och det vet jag. Jag skadade inte min son på något vis. Det är inte första gången en kärring lägger sig i vad jag gör och hur jag uppfostrar min son.

    Klart man ska lägga sig i när det väl gäller, men en sån töntig sak att jag höjde rösten till min son för jag ville att han skulle komma är något alla mammor gör. Jag är inget undantag- Men bara för man är ung så ska folk säga vad dom tycker och tänker!!

    Och jag bara hatar när människor som inte känner oss lägger sig i!
    Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag skadade inte honom, men mer jag tänker på detta desto argare blir jag......

    Fan snälla j*vla 40+ mammor, sluta lägg i er så mkt i vad andra gör. Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta på saker med min son bara för att jag vet att folk tittar på en bara för man är ung mamma. Och då blir man ju jätte nervös. Eller så tror folk att jag är min sons stora syster! Och den komentaren hatar jag med!
    Men bara för min sons skull så gör jag saker med han iallafall.
    Allt skulle bli mkt änklare om folk lät mig vara...

    Jag är en stolt mamma till min son, jag är en underbar mamma, jag avgudar min son. Älskar honom över allt annat!!!! Skulle aldrig skada honom på något vis!

    Tycker ni att jag över reagerar???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 00:21
    Det värmer verkligen av alla ni som har svarat med snälla och gulliga kommentarer=)

  • Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    pessl skrev 2010-03-29 21:21:30 följande:
    "Skillanden mellan en bra förälder och en förälder som behöver skärpa sig är att en den senare lyssnar endast i affekt och en bra förälder lyssnar,  reflekterar, jämför och sen förkastar eller ibland till och med tar till sig." Jättebra! En lite fråga till TS; varför tror du att alla är så fixerade vid din ålder? För min egen del kan jag säga att jag ytterst sällan reagerar över någon förälders ålder och tycker att det är väldigt svårt att gissa någons ålder. Jag tror snarare att om man ofta får komentarer om sitt föräldraskap så beror det på något annat än ålder.
    Ingen aning, men folk tror att man kan säga vad man vill till en ung mamma, och tror att dom behöver alla goda råd. Skulle jag göra som alla råd jag får så skulle jag bli helt vimmsen. Folk måste fatta att man måste hitta sin metod om hur man ska uppfostra sitt barn. och att alla barn inte uppfostras lika dant!
  • Anonym (gammal mamma)
    pessl skrev 2010-03-29 21:21:30 följande:
     En lite fråga till TS; varför tror du att alla är så fixerade vid din ålder?
    Detta undrar jag också. TS, varför tror du att alla är fixerade vid din ålder? Varför tror du inte att de hade kommenterar om du var äldre?

    Enligt våra erfarenheter ifrågasätts ju alla föräldrar, oavsett ålder. Så det är ju väldigt intressant att du tror att det handlar om just din ålder.
  • Anonym

    Jag tror att om du verkligen visste att du är en bra mamma så skulle du inte ta åt dig. Du går i taket för struntsaker. Har du komplex för att du är en ung mamma, eller vad?

  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (gammal mamma) skrev 2010-03-29 21:36:23 följande:
    Detta undrar jag också. TS, varför tror du att alla är fixerade vid din ålder? Varför tror du inte att de hade kommenterar om du var äldre?Enligt våra erfarenheter ifrågasätts ju alla föräldrar, oavsett ålder. Så det är ju väldigt intressant att du tror att det handlar om just din ålder.
    jo för äldre har inte samma respekt för yngre. Har mkt erfarenhet av det. Jag säger inte att alla är sånna men många tror att unga hela tiden behöver deras knäppa råd!
    Har fått många dumma råd, vf ska man lyssna på nån man inte känner om man inte har gjort något fel. Jag kan ju inte veta hur hon är mot sina barn, hon kanske är jätte elak och så ska jag ta åt mig av hennes tips??? Omgivningen måste få lite mer respekt mot varann och att man inte ska kläcka ur sig vad som helst. Det lärde jag mig i 14års åldern. Man måste få lite mer respekt mot omgivningen, jag skulle aldrig få för mig att kläcka ur mig något dumt till nån annan, det lärde jag mig när jag gick i skolan.
    Men vf lär vi ut våra barn att visa respekt mot varann, inte mobbas och att man ska tänka på vad man säger?
    Om vi vuxna gör lika dant????
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 21:43:36 följande:
    jo för äldre har inte samma respekt för yngre. Har mkt erfarenhet av det. Jag säger inte att alla är sånna men många tror att unga hela tiden behöver deras knäppa råd!Har fått många dumma råd, vf ska man lyssna på nån man inte känner om man inte har gjort något fel. Jag kan ju inte veta hur hon är mot sina barn, hon kanske är jätte elak och så ska jag ta åt mig av hennes tips??? Omgivningen måste få lite mer respekt mot varann och att man inte ska kläcka ur sig vad som helst. Det lärde jag mig i 14års åldern. Man måste få lite mer respekt mot omgivningen, jag skulle aldrig få för mig att kläcka ur mig något dumt till nån annan, det lärde jag mig när jag gick i skolan.Men vf lär vi ut våra barn att visa respekt mot varann, inte mobbas och att man ska tänka på vad man säger?Om vi vuxna gör lika dant????
    En sak till vuxna tror att man får bete sig hur man vill, men barna ska uppföra sig,
    barn gör inte som du säger, dom gör som du gör!!!
  • Anonym (??)
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 21:47:15 följande:
    En sak till vuxna tror att man får bete sig hur man vill, men barna ska uppföra sig, barn gör inte som du säger, dom gör som du gör!!!
    Och till vad räknar du dig själv?
  • Anonym (Mamma vid 20)

    Jag har aldrig fått några negativa kommentarer eller tillrättavisningar av okända människor ang mitt sätt att uppfostra och bemöta mina barn, men å andra sidan har jag alltid varit öppen för råd och tips och tagit så allvarligt på den och den blicken. Jag har bara upplevt leenden och kommentarer om hur mysiga barnen och jag verkar ha det.

    TS, ta inte åt dig så hårt av det kvinnan sa. Det vore också trevligt att slippa läsa om unga och gamla mammor - förälder som förälder!

  • Anonym
    Anonym (Mamma vid 20) skrev 2010-03-30 07:57:54 följande:
    Jag har aldrig fått några negativa kommentarer eller tillrättavisningar av okända människor ang mitt sätt att uppfostra och bemöta mina barn, men å andra sidan har jag alltid varit öppen för råd och tips och tagit så allvarligt på den och den blicken. Jag har bara upplevt leenden och kommentarer om hur mysiga barnen och jag verkar ha det. TS, ta inte åt dig så hårt av det kvinnan sa. Det vore också trevligt att slippa läsa om unga och gamla mammor - förälder som förälder!
    * hur mysigt
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (Mamma vid 20) skrev 2010-03-30 07:57:54 följande:
    Jag har aldrig fått några negativa kommentarer eller tillrättavisningar av okända människor ang mitt sätt att uppfostra och bemöta mina barn, men å andra sidan har jag alltid varit öppen för råd och tips och tagit så allvarligt på den och den blicken. Jag har bara upplevt leenden och kommentarer om hur mysiga barnen och jag verkar ha det. TS, ta inte åt dig så hårt av det kvinnan sa. Det vore också trevligt att slippa läsa om unga och gamla mammor - förälder som förälder!
    Det blir lätt att ta åt sig, jag vet att hon sa det till mig för att jag är ung!
    Min mamma hade samma problem när jag var liten. Men när hennes sista barn föddes var hon äldre och ingen sa något då!
    Jag accepterar inte att man kläcker ur sig vad som helst!
    Vill jag ha råd så frågar jag någon som känner mig och min son, jag får också höra att min son är en snäll och go kille. Det är han med.... Men det blir lätt att man tar åt sig, jag gillar inte att folk säger vad dom tycker och tänker! Jag har aldrig gillat det och kommer inte göra det i fortsättningen heller,

    Jag tycker också det är förälder som förälder. Men det var nån lite längre upp i tråden som sa att äldre mammor är bättre en unga. Då försökte jag förklara att att vara mamma inte är en ålder utan hur man tar sin mamma roll, jag tar min föräldrar roll på fullt allvar och vill bara min son gott. {#lang_emotions_smile}
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (??) skrev 2010-03-30 07:11:08 följande:
    Och till vad räknar du dig själv?
    Jag är vuxen, men att man blir trampad på av en annan vuxen är acceptabelt. Men när sina barn gör lika dant så blir det ett jävla liv.
    Man får lägga ihop 1+1 ibland för att komma fram till ett vettigt svar, jag avskyr när vuxna resonerar "Bara för jag är vuxen kan jag göra som jag vill"
    Det funkar inte, för då kommer sina barn ta efter det beteendet i slutendan!!!
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i