• Anonym (Jag blir såå arg)

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Jag och min son som är lite över 2 år åkte till badhuset idag, Och jag såg verkligen fram emot det för jag visste hur kul vi skulle få det! Men det är alltid någon som förstör det roliga!
    Nu till saken

    Vi hade precis kommit dit och var poväg in i omklädnings rummet för att byta om. Och då stannade sonen till för att titta på något. Och jag sa till honom i vanlig ton att han skulle komma till mig. Men han hörde inte vad jag sa och då sa jag det lite högre. Lät inte sur eller något. Ville bara att han skulle komma till mig. Och när han kom till mig så sa jag lungt och försiktikt till honom om han inte lyssnar på mig så får vi åka hem.(För det är ju farligt att vara i ett badhus om han inte lyssnar) Jag såg att han förstog vad jag sa och så gick han in till omklädnings  rummet. Och då kom en mamma (40+) och sa till mig att när man är sååå liten som min son är så fattar inte han vad man säger, jag kommer ihåg när mina barn var så små. Jag blev helt paff och sa till henne jätte surt att hon inte skulle bry sig och jag känner min son. Jag är hans mamma jag BESTÄMMER!

    Jag blev skit sur. Bara för att jag är en ung mamma så kan inte jag något. Inte uppfostra min egen son så nån annan behöver lägga sig. IN MY AS! Jag är en underbar mamma och det vet jag. Jag skadade inte min son på något vis. Det är inte första gången en kärring lägger sig i vad jag gör och hur jag uppfostrar min son.

    Klart man ska lägga sig i när det väl gäller, men en sån töntig sak att jag höjde rösten till min son för jag ville att han skulle komma är något alla mammor gör. Jag är inget undantag- Men bara för man är ung så ska folk säga vad dom tycker och tänker!!

    Och jag bara hatar när människor som inte känner oss lägger sig i!
    Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag skadade inte honom, men mer jag tänker på detta desto argare blir jag......

    Fan snälla j*vla 40+ mammor, sluta lägg i er så mkt i vad andra gör. Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta på saker med min son bara för att jag vet att folk tittar på en bara för man är ung mamma. Och då blir man ju jätte nervös. Eller så tror folk att jag är min sons stora syster! Och den komentaren hatar jag med!
    Men bara för min sons skull så gör jag saker med han iallafall.
    Allt skulle bli mkt änklare om folk lät mig vara...

    Jag är en stolt mamma till min son, jag är en underbar mamma, jag avgudar min son. Älskar honom över allt annat!!!! Skulle aldrig skada honom på något vis!

    Tycker ni att jag över reagerar???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 00:21
    Det värmer verkligen av alla ni som har svarat med snälla och gulliga kommentarer=)

  • Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i
  • Anonym
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-27 22:47:27 följande:
    Jag och min son som är lite över 2 år åkte till badhuset idag, Och jag såg verkligen fram emot det för jag visste hur kul vi skulle få det! Men det är alltid någon som förstör det roliga! Nu till saken Vi hade precis kommit dit och var poväg in i omklädnings rummet för att byta om. Och då stannade sonen till för att titta på något. Och jag sa till honom i vanlig ton att han skulle komma till mig. Men han hörde inte vad jag sa och då sa jag det lite högre. Lät inte sur eller något. Ville bara att han skulle komma till mig. Och när han kom till mig så sa jag lungt och försiktikt till honom om han inte lyssnar på mig så får vi åka hem.(För det är ju farligt att vara i ett badhus om han inte lyssnar) Jag såg att han förstog vad jag sa och så gick han in till omklädnings  rummet. Och då kom en mamma (40+) och sa till mig att när man är sååå liten som min son är så fattar inte han vad man säger, jag kommer ihåg när mina barn var så små. Jag blev helt paff och sa till henne jätte surt att hon inte skulle bry sig och jag känner min son. Jag är hans mamma jag BESTÄMMER! Jag blev skit sur. Bara för att jag är en ung mamma så kan inte jag något. Inte uppfostra min egen son så nån annan behöver lägga sig. IN MY AS! Jag är en underbar mamma och det vet jag. Jag skadade inte min son på något vis. Det är inte första gången en kärring lägger sig i vad jag gör och hur jag uppfostrar min son. Klart man ska lägga sig i när det väl gäller, men en sån töntig sak att jag höjde rösten till min son för jag ville att han skulle komma är något alla mammor gör. Jag är inget undantag- Men bara för man är ung så ska folk säga vad dom tycker och tänker!! Och jag bara hatar när människor som inte känner oss lägger sig i! Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag skadade inte honom, men mer jag tänker på detta desto argare blir jag...... Fan snälla j*vla 40+ mammor, sluta lägg i er så mkt i vad andra gör. Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta på saker med min son bara för att jag vet att folk tittar på en bara för man är ung mamma. Och då blir man ju jätte nervös. Eller så tror folk att jag är min sons stora syster! Och den komentaren hatar jag med! Men bara för min sons skull så gör jag saker med han iallafall. Allt skulle bli mkt änklare om folk lät mig vara... Jag är en stolt mamma till min son, jag är en underbar mamma, jag avgudar min son. Älskar honom över allt annat!!!! Skulle aldrig skada honom på något vis! Tycker ni att jag över reagerar??? TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 00:21 Det värmer verkligen av alla ni som har svarat med snälla och gulliga kommentarer=)
    Problemet är nog inte så mycket din ålder som din sons. Jag råkar själv ut för att mammor med äldre barn oombedda delger mig sin "visdom". Att jag är 40 + och oftast flera år äldre hindrar dem inte.
  • Mad as snow
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-03-30 18:48:19 följande:
    Jag skall svar dig på denna punkt då du funderade om jag hadde haft min dotter att sitta vid matbordet 1 1/2 h för att hon inte villa säga tack för maten. Ja det har jag, för hos oss hör det till uppfostran att ett barn/vuxen säger tack för maten (vilket hon började med då hon lärde sig säga tack , typ vid 1 års ålder).Vanligtvis sa hon /säger hon alltid tack innan hon går från bordet, men skulle testa vad som händer om man inte säger tack. Hon lärde sig med en gång att det löns att säga tack för maten 1 1/2 h tog det. Men vad skulle ha hänt om jag hadde låtit henne gå från bordet utan att säga tack, jo min dotter hadde vunnit, vilket i sin tur antagligen hadde medfört att hon flera gånger gått från bordet och inte sakt tack. Hon skulle kanske  lättare komma på tanken att hon nog får sin vilja genom om hon bara gnäller lite mera.Denna sak är ju i sig själv en bagatell, att man glömmer säga tack eller inte säger det är nog inte hela världen, men då jag sade åt henne att hon inte fick lämna bodet före ordet tack kom så håller jag det. Min dotter lärde sig säkert att jag inte ger mig, ett nej är ett nej.Du har ett barn på snart två har jag förstott, jag säger bara du kan omöjligt ha samma erfarehet av barn som t ex jag som har en dotter på snart 6 år. Jag har gått egenom alla åldrar från 0-5, du har bara kommit från 0-2 ännu, du har mycket framför dig. Jag menar nu inte att du inte skulle väta nått men då du pratar om åldern 3 som om du viste vad den går ut på. Jo jag vet att du jobbar med barn, men barn är inte lika danna hemma mot sina föräldrar som de är mot dagis tanter eller grannen.
    En uppriktig undran: tror du att din dotter lärde sig att tacka för maten för att det blir jobbigt om hon inte gör det, eller för att hon är uppskattande och belåten över maten? Vad betyder "tacket" i det här fallet?
    Someone get me a fucking wiener before I die.
  • Anonym (trist)
    Mad as snow skrev 2010-03-30 19:45:31 följande:
    En uppriktig undran: tror du att din dotter lärde sig att tacka för maten för att det blir jobbigt om hon inte gör det, eller för att hon är uppskattande och belåten över maten? Vad betyder "tacket" i det här fallet?
    Precis!
  • Anonym
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-03-30 18:48:19 följande:
    Jag skall svar dig på denna punkt då du funderade om jag hadde haft min dotter att sitta vid matbordet 1 1/2 h för att hon inte villa säga tack för maten. Ja det har jag, för hos oss hör det till uppfostran att ett barn/vuxen säger tack för maten (vilket hon började med då hon lärde sig säga tack , typ vid 1 års ålder). Vanligtvis sa hon /säger hon alltid tack innan hon går från bordet, men skulle testa vad som händer om man inte säger tack. Hon lärde sig med en gång att det löns att säga tack för maten 1 1/2 h tog det. Men vad skulle ha hänt om jag hadde låtit henne gå från bordet utan att säga tack, jo min dotter hadde vunnit, vilket i sin tur antagligen hadde medfört att hon flera gånger gått från bordet och inte sakt tack. Hon skulle kanske  lättare komma på tanken att hon nog får sin vilja genom om hon bara gnäller lite mera. Denna sak är ju i sig själv en bagatell, att man glömmer säga tack eller inte säger det är nog inte hela världen, men då jag sade åt henne att hon inte fick lämna bodet före ordet tack kom så håller jag det. Min dotter lärde sig säkert att jag inte ger mig, ett nej är ett nej. Du har ett barn på snart två har jag förstott, jag säger bara du kan omöjligt ha samma erfarehet av barn som t ex jag som har en dotter på snart 6 år. Jag har gått egenom alla åldrar från 0-5, du har bara kommit från 0-2 ännu, du har mycket framför dig. Jag menar nu inte att du inte skulle väta nått men då du pratar om åldern 3 som om du viste vad den går ut på. Jo jag vet att du jobbar med barn, men barn är inte lika danna hemma mot sina föräldrar som de är mot dagis tanter eller grannen.
    Så du har erfarenhet av ett barn och Lady Dahmer har jobbat med åtskilliga barn på sitt jobb samt skaffat sig kunskap genom studier av vad andra personer som jobbat med att studera barn har skrivit. Eftersom du tvingade ditt barn att sitta 1,5 timmar och aldrig testade att låta bli att tvinga för att se vad som hände då så kan du inte ens säga hur ditt barn skulle reagerat. Så lägg ned det där snacket om att du kan bättre bara för att ditt barn är äldre.

    Vissa saker är fel och det du gjort, att bestraffa ett barn i en och en halv timme det är fel. Inte ens de hårt kritiserade nanny-programmen förespråkade så långa straff där pratade de om en minut för vart år barnet levt och de har allvarligt kritiserats av svenska barnexperter för adetta sätt att fostra.
  • Anonym (förskollärare)

    Men "Respekt mot unga"
    Du skriver att ditt barn trotsade dig i en och en halv timme - vad ska man då kalla ditt beteende om inte trots och envishet...
    Vad lärde sig ditt barn av det där - mer än att lyda blint? Att hennes vilja inte har något värde? Att tack är ett tomt artighetsord?

     

  • Anonym
    Kluttbajs skrev 2010-03-30 18:15:14 följande:
    Det var väl en trög en. Skulle aldrig få för mig att säga så. Och ja, jag tror faktiskt att det kan vara vanligare att unga mammor får "tips" om vad som är bäst att göra, möjligen i all välmening men det är ju inte alltid man vill ha dem precis...
    Jag tror inte alls du har rätt om det inte är så att du är så ung att du behöver råd om vanliga vuxensaker. Som äldre mamma får jag också en massa mer eller mindre välmenande råd. Jag tror dessutom att jag blir mer ifrågasatt för att man själv inte tror att man orkar med småbarn när man är 40+ och då orkar ju inte jag det heller.

    Kan det vara så att det blir extra jobbigt för dig som ung mamma för att du får dessa råd/kommentarer tillsammans med alla andra råd man får/behöver i den åldern kring jobb, boende o.s.v. Som äldre mamma slipper jag dessa eftersom jag förväntas känna till den delen.
  • Lady Dahmer
    Anonym (förskollärare) skrev 2010-03-30 22:11:06 följande:
    Men "Respekt mot unga"Du skriver att ditt barn trotsade dig i en och en halv timme - vad ska man då kalla ditt beteende om inte trots och envishet...Vad lärde sig ditt barn av det där - mer än att lyda blint? Att hennes vilja inte har något värde? Att tack är ett tomt artighetsord? 
    ett väldigt bra sätt att totalt knäcka och bryta ner ett litet barn på! Bra jobbat!
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Anonym
    Lady Dahmer skrev 2010-03-30 22:46:27 följande:
    ett väldigt bra sätt att totalt knäcka och bryta ner ett litet barn på! Bra jobbat!
    Och tro mig ts sådana personer sprider sin "kunskap" även till mammor som mig som är 40+ Är väl också ett sätt att normalisera sitt eget dåliga beteende.
  • Anonym (trist)
    Anonym (förskollärare) skrev 2010-03-30 22:11:06 följande:
    Men "Respekt mot unga"Du skriver att ditt barn trotsade dig i en och en halv timme - vad ska man då kalla ditt beteende om inte trots och envishet...Vad lärde sig ditt barn av det där - mer än att lyda blint? Att hennes vilja inte har något värde? Att tack är ett tomt artighetsord? 
    Bra svar. För vad hände med respekten för barnet? Och att stolt berätta om denna kränkning. Förfärligt.
  • LaJohannan
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-03-30 18:48:19 följande:
    Jag skall svar dig på denna punkt då du funderade om jag hadde haft min dotter att sitta vid matbordet 1 1/2 h för att hon inte villa säga tack för maten. Ja det har jag, för hos oss hör det till uppfostran att ett barn/vuxen säger tack för maten (vilket hon började med då hon lärde sig säga tack , typ vid 1 års ålder). Vanligtvis sa hon /säger hon alltid tack innan hon går från bordet, men skulle testa vad som händer om man inte säger tack. Hon lärde sig med en gång att det löns att säga tack för maten 1 1/2 h tog det. Men vad skulle ha hänt om jag hadde låtit henne gå från bordet utan att säga tack, jo min dotter hadde vunnit, vilket i sin tur antagligen hadde medfört att hon flera gånger gått från bordet och inte sakt tack. Hon skulle kanske  lättare komma på tanken att hon nog får sin vilja genom om hon bara gnäller lite mera. Denna sak är ju i sig själv en bagatell, att man glömmer säga tack eller inte säger det är nog inte hela världen, men då jag sade åt henne att hon inte fick lämna bodet före ordet tack kom så håller jag det. Min dotter lärde sig säkert att jag inte ger mig, ett nej är ett nej. Du har ett barn på snart två har jag förstott, jag säger bara du kan omöjligt ha samma erfarehet av barn som t ex jag som har en dotter på snart 6 år. Jag har gått egenom alla åldrar från 0-5, du har bara kommit från 0-2 ännu, du har mycket framför dig. Jag menar nu inte att du inte skulle väta nått men då du pratar om åldern 3 som om du viste vad den går ut på. Jo jag vet att du jobbar med barn, men barn är inte lika danna hemma mot sina föräldrar som de är mot dagis tanter eller grannen.
     Stackars barn. Tycker inte att detta är något som du ska sitta och skryta om, skäms på dig
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i