Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Mega -Omega till alla! :-)

    Flowerfairy skrev 2010-05-03 22:16:23 följande:
    Jag har försökt sätta mig in i denna tråden för att få en uppfattning av vilken sorts Omega 3 vi ska välja till vår 5 åriga son som troligtvis har Aspergers och kommit fram till att vi nog borde testa Plus EPA eller kanske Mor EPA. (Han har bl.a. ilskeutbrott och svårt att koncentrera sig) Kan det passa? Hur smakar egentligen PlusEPA? Jag tänker på att det inte finns i någon barnvänlig version med fruktsmak... Det skulle vara synd att betala en massa om han inte vill äta det... Men ska vi verkligen ge honom Omega 3 om han ska utredas? Då kanske inte alla svårigheter kommer fram? Eller kan vi börja ge honom det så länge och sedan avbryta strax innan? I dag var jag på ett apotek för att kolla deras utbud på Omega 3, men de sade då att de tillfälligt tagit bort det pga allt som skrivits i media senaste tiden. Vad är det som skrivits i media? Jag har totalt missat att något skrivits om detta...
    Jaa-aa du. Jag har ingen aning om hur själva oljan smakar i PlusEPA men det är ju fisk så det är väl så. Men om ditt barn klarar av att svälja kapseln så smakar det inget alls.
    Mor-EPA mini har smak av jordgubbe i kapselskalet. Så oljan i den smakar ju fisk.

    Min son åt omega under hela utredningen, de såg ändå att han hade problem med koncentrationen, rutinbryt och allt annat. Vi berättade givetvis vad och hur mycket Omega han åt.

    Det där med att Det skrivits mycket om Omega har nog jag med missat! Om det inte är Omega och svininfluensan.
    www.lakartidningen.se/engine.php men om man läser kommentarerna i artikeln så ser man att det inte är någon fara så länge man får i sig tillräckligt med D-vitamin.

    Tror jag ska maila apoteket och fråga vad de håller på med.
  • Little Ms Chatterbox
    Flowerfairy--> Vilket apotek var det? Du behöver inte skriva i vilken stad utan vad kedjan heter. (Det är ju nytt nu för tiden, Kronans droghandel, Hjärtat, Apoteksbolaget osv.) Du kan inboxa mig om du vill.
    Jag var inne på ett apotek igår och de hade ingen aning om vad jag pratade om varför Omegan skulle ha plockats bort. jag är verkligen nyfiken på varför.
  • Little Ms Chatterbox
    Flowerfairy skrev 2010-05-06 00:07:01 följande:
    Det var på Åhléns apotek. När jag frågade om det gällde något speciellt märke sade de att det var alla. Och de hävdade att de hade i stort sett alla "kända" märken...
    Konstigt! De hänvisade bara till senaste skriverierna i tidningar men inte vad det var som skrevs? Är det rätt uppfattat av mig?
  • Little Ms Chatterbox
    thessires skrev 2010-05-06 09:44:54 följande:
    Skriverierna angående omega-oljor handlar om detta, anledningen till att det plockats bort i vissa butiker: www.greenpeace.org/sweden/nyheter/fiskolja-fr... matbluffen.blogspot.com/2010/03/omega-3-tillv...
    Tack för att vi fick klarhet i det!

    Jag kollade på Eskimo kids och där går det läsa massor om miljön och fisket. Fiskoljan i Eskimo kids kommer från Sydamerika, Peru och Chiles kust.
    www.eskimofiskolja.se/Default.aspx&Action=1&NewsId=7&M=NewsV2&PID=2

    Tillverkaren av Mor-EPA säger att de garanterar att deras fiskolja kommer från fiskar från området runt Antarktis.
    www.minami-nutrition.us/minami/downdownloads/4-en-Overfishing.US.070509.pdf

    Den svenska distributören för Eye Q skriver på sin hemsida att de får sin olja från Sydamerika. www.iqmedical.se/
    Eye Q tillverkarens hemsida: www.equazen.co.uk/default.aspx

    Så de 3 produkterna skulle nog vara säkra att köpa. Jag har inte tid just nu att kolla upp fler men kanske kan det sen.
  • Little Ms Chatterbox
    Trikarn skrev 2010-05-06 15:10:31 följande:
    Första plua EPA nu intagen av sonen, blandade med lite saft o sen slank det ned hur gör ni när ni blandar?? Sonen kan inte äta tabletterna hela...
    Jag har lurat i mina barn att det är hoppmedicin. Man hoppar bättre när man tar den. *Hemska mamma*
    Jag brukar klämma ut det på sked och sen droppar lite yoghurt på. Oftast 3 droppar så det blir Musse Pigg (Disneys symbol på TV:n).
    Något av barnen försöker bita hål på kapseln så det smäller. Det funkar med Eye Q vanliga kapslar och PlusEPA, inte Mor-EPA mini.
    Ibland har jag små figurer på skedskaftet, en liten katt eller någon Pokemon från Kinder ägg. Så de tittar på skeden och det är figuren som ger dom Omegan. De 3 små är väldigt förtjust i katter så vi brukar prata om katter tycker om fisk och skulle verkligen vilja ha deras Omega.
    Idag lyckades Cayenne svälja en kapsel hel för första gången, hon var väldigt stolt.

    Hoppas dina barn kommer fortsätta ta lika bra, vi märkte stor skillnad när vi började med PlusEPA. Berätta gärna om du ser någon effekt. Undra om jag blandra ihop dig med någon annan... så fall får du ursäkta. Har din dotter eller misstänker du att hon har någon diagnos hon med? Inom NPF? Förlåt om jag tar helt fel.
  • Little Ms Chatterbox
    Trikarn skrev 2010-05-06 16:27:15 följande:
    Sonen har Ds  och dottern är vi i samtal om med barnpsykolog Dottern kräks nästan av dem, o vägrarnumera.. o sonen tål inte yoghurt, men det får bli blåbärssaft som döljer det
    Synd hon vägrar. Hur gammal är hon? Går det att muta henne?
    Med min äldsta son så mutade jag honom helt enkelt. Han fick en 5-krona varje gång han försökte svälja en kapsel. Spelade ingen roll om han misslyckades. Men det gick bra redan på andra försöket så det blev inte så dyrt. Men det var först när vi började med hans ADHD-medicin, Strattera. Innan så har vi kört på med Omega på sked med Yoghurt i 2½ år (han är 8 år nu). Han har verkligen hatat att ta den men han märkte själv hur bra den var så han har tagit den snällt och lydigt. Han är min hjälte Tror inte jag hade fixat det. Men nu så tar han alla kapslar, just nu har vi slut på PlusEPA så då har han fått 4 kapslar Mor-EPA mini varje morgon + 1 Strattera och 2 Eye Q på kvällen.
  • Little Ms Chatterbox
    Trikarn skrev 2010-05-06 17:49:27 följande:
    ojsh..fast min C kan inte äta rostat bröd.. men hmmm ja ska hitta nå ngt bra... kanske funkar i rismjölk??
    Det är ju en olja så den flyter ganska så fort upp till ytan. Och om man tex ger det i flaska så hamnar det ju sist så då måste man veta att barnet vekligen äter upp allt.

    Om man suger på kapseln löser så löser den upp sig efter en stund. Om den metoden kan vara något{#lang_emotions_undecided}

    De 3 små är är enligt min mening helknäppa De föredrar att tugga sönder kapslar från Fritt Flyt eller Eye Q. Båda sorterna är inte smaksatta och iaf Fritt Flyt smakar riktigt dåligt. Men de tar hellre sådana än att tuggar på Mor-EPA mini. Som åtminstone kapseln smakar jordgubb.

    Det gäller att hitta något som funkar. Vad gillar barnen? Ett tag hade jag ett spö från någon fé eller prinsessutklädning. Sa någon löjlig ramsa om att prinsessor gillade det här och alltid gapade stort.
  • Little Ms Chatterbox

    Jag fick en ny laddning från Hela Pharma i dag. 2 paket PlusEPA och 4 Mor-EPA mini.


    Trikarn skrev 2010-05-07 06:26:55 följande:
    hmm alltså, kan man märka effekt redan första natten?? Jag fick sovmorgon till 05.45.. samt att han somnade OM vid 4..helt otroligt... Hittade våran "grej" oxå.. jag klämde ut det på en majskrok..visseligen anti så mkt stärkelse som klippar i munnen direkt på morgonen..men va fasiken, ändåmålen helgar medlen han åt o var så nöjd så hihi o dottern tog en igår medlite yohurt, så nu har jag två ungar som tar dom! så hoppas innerligen att de kommer att kunna köpas snart.. för jag skiter i att de är vråldyra, vi ska ha dem hela familjen, om jag så ska söka fondpengar till det!
    Vad kul att du har hittat er grej. Det är bara rätt sak som ska funka, kanske inte funkar med någon annan men hos er funkar det och bara de får i sig Omegan så är allt rätt tycker jag.
    Hoppas det är Omegan som har gav dig sovmorgon och att du kommer få fortsätta sova många mornar framöver.
  • Little Ms Chatterbox
    skruttibangbang79 skrev 2010-05-07 12:44:13 följande:
    Hejhej Med så många kunniga på området måste jag bara passa på att fråga - vet ni om Pharbios Omega 3 (på Apotek eller hälsokost) är ok för gravida?? Tacksam för svar!
    Längst ner på den här sidan framgår det att det är ok för gravida och ammande.

    Omega-3 kan ha en liten blodförtunnande effekt så kan vara bra att be BM skriva in det i journalen att man äter det, utifall att det behövs snittas. Det är inte kraftig förändring utan till viss del har man sett.
    Jag åt blodförtunnande under mina 2 senaste graviditeter pga havandeskapsförgiftning i den första. Jag skulle äta fram till v. 36+6, men båda gångerna gick vattnet för tidigt. Jag blödde något mer än normalt under förlossningen men inte anmärkningsvärt, fick ingen blodtransfusion.
    Men vill du vara på den säkra sidan så kan du äta fram till v. 37 och ta lite mindre då, men barnet behöver Omega extra mycket i slutet av graviditeten.
  • Little Ms Chatterbox
    Trikarn skrev 2010-05-07 17:53:42 följande:
    har någon upplevt ökad aggressivitet??
    Jag vet inte... Några gånger har lille sonen (2½ år) fått PlusEPA på kvällen och då har han vaknat på natten och har varit arg, ledsen, otröstlig (men inte nattskräck) Jag vet inte om det hänger ihop, vet inte hur han har varit andra gånger han har fått det på kvällen och har hänt att han har varit sån här tidigare och vet inte hur det har varit med Omega då.
    Det är bara med säkerhet de 2 senaste gångerna jag kan säga att det har sammanfallit, PlusEPA på kvällen och nattstrul.

    De gångerna han har fått det på morgonen har jag inte märkt något.

    Har du fått oönskade effekter?
Svar på tråden Mega -Omega till alla! :-)