• Anonym (lchf?)

    mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??

    har hållt på med lchf i nån månad nu.. har gått ner ca 2 kg bara och mår inte så bra. Trött ,irriterad,dålig koncentration, kramp i benen på nätterna osv... och nu läser man på olika ställen att dieten kan vara farlig!
    Har du blivit dålig /sjuk av dieten???

  • Svar på tråden mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??
  • Nightmare

    Alla mår inte bra av dieter och alla dieter passar inte alla så jag tycker att du ska testa något annat. Förslagsvis äta varierat och ha koll på hur mycket kalorier du stoppar i dig och hur mycket kalorier du gör av med.

  • Anonym (deppig)

    Min kille blev jättedeppig efter att ha ätit den ett tag... Hans kropp klarade nog inte riktigt av den.

  • Anonym (Iso)

    Kan du inte prova Isodieten istället? den är inte lika extrem, du får äta kolhydrater och det fungerar.

    Jag provade LCHF själv för ca ett år sedan. Det var effektivt men jag mådde hemskt dåligt: trötthet, ständig deppighet och jag hade svårt för att koncentrera mig. Det var inga övergångsbesvär utan de höll tyvärr i sig. Så om jag vore du skulle jag prova något annat.

  • Anonym (lchf?)
    Anonym (deppig) skrev 2011-04-13 11:09:13 följande:
    Min kille blev jättedeppig efter att ha ätit den ett tag... Hans kropp klarade nog inte riktigt av den.
    deppig vill jag ju heller inte bli. Har ätit sertralin ( ssri preparat) sen i januari för deppression och känner  att humöret har verkligen sjunkit igen och den där sjuka tröttheten jag haft i flera år är värre än vanligt..

    Så synd!! för själva upplägget med lchf passar mig. Lätt att laga maten, GOD mat, jag är mätt osv.. Så jag vill verkligen inte sluta igentöligen. Men jag vill inte må dåligt i onödan för det har jag gjort så det räcker de senaste åren..
  • honutannick

    det jag älskade med den dieten var som du säger att man får äta god mat... men jag blev som många andra helt orkeslös

  • Topcom

    jag fick inte för min pojkvän pga mitt dåliga humör när jag ionte fick i mig kolhydrater. Dessutom rekommenderar inte dietisterna lchf, då det kan bli svårt att tänka och så.. Jag vill inte riskera det i skolan, den går lixom före allt:)

  • Anonym (lchf?)

    just det ja, en sak till!  Jag får springa och kissa så ofta. Har börjat att få gå upp på natten och kissa, och är ändå jätte kissenödig när jag vaknar på morgonen...

  • sötäpplet

    Kissandet kan också vara övergångsbesvär, har jag för mig (just det har jag inte hört någon som fått, men tror jag läste om det någonstans).

    För att hålla mig klar och skärpt i bollen kan jag göra så att jag tar en kopp kaffe och en eller två bitar choklad om jag känner mig trött eller har suttit länge med någon skoluppgift. Har jag en arbetsintensiv period kanske jag tar ett äpple, några coctailtomater eller färska bär just när jag börjar bli trött eller fuskar med en liten, liten skål glass. = ) Då är jag pigg och smart på ett kick!

  • Anonym

    LCHF är enligt mig en helt idiotisk diet. Vilken vettig människa som helst borde förstå att kroppen behöver kolhydrater för att fungera normalt, och med den dieten utesluter man t.o.m frukter. 

    Det är naturligt att du mår dåligt, om du vill veta varför så kan du läsa dessa länkar för att förstå varför kroppen behöver kolhydrater.

    http://www.halso.info/71.html
    http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?td=20081215&art=941&tem=3
    http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Kolhydrater/

    Det är en vetenskap att hjärnan behöver kolhydrater då den använder glukos som bränsle. LCHF utesluter nästan helt kolhydrater, vilket är väl därför du mår som du gör. 

  • Anna Karin81

    Jag har ätit lchf sen sommaren -09 och mår toppen. MEN i början mådde jag kasst; huvudvärk, yrsel, trött, seg, förstoppning - allt. Det gick över sakta men säkert. Tror att det är väldigt vanligt med övergångsbesvär. Även om inte denna kost passar för alla så är det ju bra att känna till att kroppen behöver tid att ställa om sig till "fettdrift".

Svar på tråden mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??