• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    MsM84 skrev 2011-06-21 19:52:45 följande:
    TS, jag måste säga att jag reagerar som du på artikeln du nämner - men tvärtom. Skulle man plötsligt bli arbetslös eller sjukskriven så är inte tre månadslöner mycket. Eller man har hus och värmepannan går sönder. Osv. 

    Jag har inte fått barn än och är ensamstående. Har jobbat i fyra år sen jag slutade plugga och har nu ett sparkonto på ca 70 000 kr + jag köpte bil kontant för ett par månader sen (ca 65 000 kr). Jag kan inte sova gott om jag inte vet att jag kommer att klara mig om min inkomst skulle försvinna ett tag eller liknande.  
    Nej självklart är det jätte skönt om man har en buffert så man vet att man klarar sig! Deet har jag inte debatterat emot!
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-06-21 19:53:08 följande:
    Har ca 1,7 mille i sparat. Men då har jag sparat i hela mitt liv egentligen. Maken äger givetvis hälften...
    Ja det må jag säga! Det var en rejäl summa på sparkontot!
  • Anonym

    Innan vi skaffade hus, 2 barn och gifte oss med massa gäster och skaffade 2 nya bilar, kunde vi spara. Sparade ihop ca 80.000kr på 6månader. Men herregud, det kan vi inte längre! Jag är hemma med Vårdnadsbidrag på 3000kr(Vill jättegärna vara hemma längre, så får leva med mina rabattkuponger och pantburkar just nu ) Våra barn har nya kläder, vi köper den maten vi vill ha osv, men vi har  inte utrymme för att ens spara det vi lägst sparade i månden innan allt detta, vi sparar bara till pensionen just nu! ca 1000kr/månaden. Sen har barnen sparkonton som vi sparar några hundralappar på/månden. Innan vi fick barnen reste vi som galningar, vi kunde köpa en dator, tv osv kontant på lönen med en gång, men det kan vi inte idag! Just nu har vi typ 10.000 som vi ska betala av nytt golv med, kvar  på sparkontot Så är det, renoveringen av huset har tagit mycket mer pengar än vi någonsin kunnat tänka oss. Så nej, vi kommer nog vara rätt blanka på sparkontot ett tag nu tyvärr. Har dock lagt in våra sparade pengar i huset, ca 180 000kr och vi betalat av ca 100 000kr på huset redan, och våra bilar är avbetalda så det finns kanske ett värde att få ut i dem mellan 30-40.000kr. Funderar starkt  på att ta ett välbetalt extrajobb på kvällarna till hösten

  • Anonym

    har sparat en del, ca en lön (15 )..tycker inte man ska spara allt för mycket.. man ska leva också.. Absolut inte över sina tillgångar..Men 20 år gammal, tog studenten förra året.. Jag är ändå nöjd med min insats som jag har sparat!!

     

  • Anonym

    Vi har väl ett par hundra tusen sparade (vilket för oss är knappt tre månadslöner). Och det får räcka så för tillfället. Nu amorterar vi i stället ca 15.000 per månad. Det är ju också ett slags sparande, kan man säga.

  • Anonym

    Jag skrev tidigare i tråden,ensam med 2 barn.
    Sparat 95 000 kr.
    Att jag skrev anonymt då,och nu,är för att jag nämnde min buffert för en arbetskamrat,och hon dömde mig snabbt
    och tycker jag gör fel som jobbar heltid.Och hon tycker jag ska bjuda alla på allt för jag är "rik".

    Jag bjuder gärna,det gör jag ofta.Men jag sparar mycket för att ingen någonsin kan rädda mig ekonomiskt om jag blir sjuk eller långtidssjukskriven eller annat.Jag är livrädd att bli fattig,jag växte upp ganska fattigt där mamma sällan åt och då vi fick räkna vår matintag.
    Pengarna jag sparar ska förr eller senare användas.

    Jag sparar inget till barnen.Sen har jag ingen utbildning alls eller barnvakter att falla tillbaka på,så jag är tacksam att jag har ett dagjobb.
    Finns många orsaker att man väljer att vara anonym.

    Jag har inga lån,inga skulder,jag har inte så höga räkningar.Jag räknar så som att OM jag blir arbetslös så ska akassan kunna täcka räkningarna,och barnbidraget o underhåll maten.Mycket snålt men det skulle gå,en tid.

  • Anonym

    Vi sparar runt 100000 per år men dom gör vi åt varje sommar på semestern o unnar oss allt vi vill då. Sen har vi ett annat sparande som vi kan  ta av om nåt på huset går sönder eller så. Kanske ligger runt 50 000 oftast på det kontot. Vi skulle kunna spara mkt mer men väljer att lägga in så mkt pengar som går i vårt hus istället, det blir en annan form av sparande. :)


    Jag har ut runt 20 000 och min man runt 50 0000.

  • Anonym

    Lagt undan? Nä, ingenting faktiskt. Jag inser att en buffert vore bra, även om vi inte har någon köpt bostad som drar pengar, men med några år hemma utan fp, valt deltidsarbete under småbarnsår och några hundratusen att betala hos CSN blir mariginalerna inte så stora (och prioriteringarna har inte gått mot sparande heller iofs).

  • Anonym

    Har ganska mycket på olika konton, ca 275 000 kr. En del av detta kommer från en husförsäljning när jag separerade men ganska mycket är även sparade pengar. Nu har jag ett mål med mitt sparande, vill göra några större renoveringar i mitt hus som jag köpte efter separationen. För jag vet att jag inte kommer få mer lån som ensamstående 2-barnsmamma.

    Jag jobbar 80 procent och får ut mellan 16-19 000 kr i månaden. Av detta sparar jag alltid minst 3000 kr.

    Har alltid varit ekonomisk av mig och när renoveringen är gjord ska jag spara till att betala av mitt csn-lån.

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?