• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    35000 på spar eller lönekonto och ca 100 000 i aktier och fonder (samt pensionssparande, men de pengarna har jag faktiskt inte koll på)

  • Anonym

    Jag är singel, inga barn och har ca 20.000 sparat.  Jobbar 80% och är 30 år gammal.
    Känner att jag borde ha mycket mer men nu är det som det är.

  • Anonym

    Två arbetande, inga barn. Jag får ut ca 12.000 sek / månad, min man ca 20.000 sek. Sparar vad vi kan varje månad. Bor i billig hyresrätt, 1 privatbil + 1 tjänstebil.

    På sparkonto, 150.000 sek
    I aktier och fonder, 230.000 sek (i min mans namn, ärvda pengar)
    1 studielån på ca 220.000 sek.

    Inga övriga lån.

    Jag är ekonomiskt sinnad, men inte min man. Utan mig skulle vi ligga på minus varenda månad. För 4 år sedan hade vi 30.000 sek på sparkontot. När jag började jobba heltid för 4 år sedan började vi spara. De senaste två åren har vi sparat ihop för bröllop (90.000 sek) och sedan en långresa (100.000 sek). Nu är vi uppe på 150.000 sek igen. Denna gången sparar vi för obetald föräldraledighet under 9 månader. Sedan blir det till att spara för att kunna köpa en bostad.

    Det är jag som håller i kreditkorten samt internetbetalningar. Även jag som ser till att pengar förs över till sparkontot samt letar klipp på internet osv.

  • Anonym

    Inte ett öre sparat och båda är 21 år, tänkte börja nu när vi "landat" efter tre års runtflyttande innan vi hittat rätt. Gubben min hade 40,000 men vi betalade av ena bilen för det.. Sen hade vi 15,000 sparat en annan gång, då började hela bilen typ koka och kostade oss 13,000 att fixa.. Kuligt nästan jämt ;)

  • Anonym

    220 000 har jag sparade, 100 000 av dom genom att lagt undan, 120 som jag fick i arv när jag va liten och morfar dog...

  • Anonym

    Jag och maken har 50 tusen sparat i fonder och på ett "kriskonto". Vi är 24 år och har en halvårsbebis.

  • Anonym

    Vet inte riktigt hur mycket jag har sparat men det ligger över 100 000, kanske runt 150 000?
    Nej, jag är inte rik.
    Nej, jag är inte dryg.
    Pengarna rör jag bara ifall jag måste och jag lever som att de inte finns därav att jag har så dålig koll, de sitter på tre olika bank-konton, varför vet jag inte, det har bara blivit så.
    Det ena kontot ligger runt 40 000 och där åker lite pengar ut och lite pengar in beroende på situation.
    Nu har det blivit mest pengar ut men hoppas jag kan sätta in pengar snart igen så det ligger runt 40 000 igen, tror det är nere på 30 000 nu när jag tänker efter.
    Jag har den lägre delen av medellön tror jag, har eget hus, förvisso ganska litet, två barn och bil.

  • Anonym

    Vi har väl ungefär 250 000 på sparkontot just nu, men det är bara tillfälligt efter en husförsäljning. Vi kommer att lägga omkring 20 000 på juristkostnader (i samband med tvist angående husförsäljningen), 100 000 på vårt stundande bröllop + bröllopsresa. Vi har bestämt att  50 000 alltid ska finnas på kontot för nödfall och om summan understiger 50 000 så ska dessa sättas tillbaka så snart som möjligt igen. Resterande pengar investerar vi i fonder och liknande för att plocka ut avkastningen någon gång då och då...

    Jag anser att man ska ha pengar sparade, hur mycket beror på hur man bor och vilka utgifter som finns, men man ska väl klara av att något i huset går sönder / ett par månaders inkomstbortfall. Mer än så ser jag ingen mening med att ha sparat, vi lever ju bara en gång. Den som har mest pengar när den dör vinner INTE!

  • Anonym

    Jag började jobba i januari med mitt första riktiga jobb efter studierna. Bufferten var nere på noll efter en inkomstlös tid så jag har sparat en hel del för att komma igen, 35 000 på ett halvår har det blivit. Under hösten blir det nog lite mindre eftersom december är en så dyr månad och eftersom skatteåterbäringen åkte in på sparkontot, men planen är att ha 50 000 undanstoppade vid nyår. 50 000 är tre bruttomånadslöner så det är jag nöjd med. Exakt vad pengarna ska vara till vet jag inte, men tänker tandvård, större möbelinköp, reserv om jag blir av med jobbet. Längre fram kanske bil och barnvagn men då är förhoppningsvis sambon klar också och hjälper till.

    Har ett separat sparande för nöjen också, det är några tusen på det nu.

    Har lite fonder men dem vill jag inte röra så dem räknar jag knappt.

    Tror också på små utgifter. Vi äter billigt, shoppar inte så mycket och har bara nödvändiga räkningar (hyra, el, telefon, internet, tv, csn, a-kassa och fackförbund).

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?