• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Vi har dåligt med pengar sedan en tid tillbaka och har svårt att sätta undan. Men det blir bättre snart, troligen redan till vintern. Jag tycker nog annars att 50.000:- är rätt rimligt att ha som en extra buffert i alla fall för oss som bor i hus. Om jag hade riktigt ordentligt med pengar över skulle jag hellre betala av på lånen (hus + lite kvar på bilen).

    Anledningen till att vi inte har så mycket över nu är att vi köpte hus för tre år sedan samtidigt som jag har jobbat deltid och vi har fått ett barn till samtidigt som vi renoverat en del. Det var val vi ville göra och de här åren med halvkass ekonomi har varit priset vi fått betala (och det var vi medvetna om). Dessförinnan hade vi ett ganska schysst sparkapital. När jag börjar jobba igen ser det betydligt ljusare ut och då ska vi börja sätta undan pengar igen, men just nu lever vi väldigt enkelt. Vi köper i princip inget till oss själva (kläder o d), går nästan aldrig på restaurang eller bio o s v.

    Om något akut händer kan vi nog på olika sätt få loss runt 50.000:- (fonder m m) och vi kan låna av våra föräldrar, så vi är inte helt utsatta. Men det skulle kännas bättre med reda pengar på ett sparkonto!

  • Anonym
    Anonym (ooo) skrev 2011-06-21 17:51:25 följande:
    Inte ett öre. Det är väldigt svårt att lägga undan något - är arbetslös och singel. Det är dyrt att vara singel. Den buffert jag hade har ätits upp nu under arbetslösheten.
    Hmm tycker INTE det är speciellt dyrt och vara singel.. MAN väljer sina utgifter förrutom räkningar då... MEN det är billigare och vara singel än när man är 2.. anser jag.. 
  • Anonym

    Vi har tillsammans i rena pengar 184.000 :-
    En del genom sparande, en del genom lägenhetsförsäljning... 17.000 ska gå till restskatt.
    Vi är 22 och 25 år.

  • Anonym

    Jag o min sambo har lagt pengar på att göra mig skuldfri och har ÄNTLIGEN blivit klara o kan du börja spara.. 10 000 hittils, vilket känns riktigt bra då de varit nollat innan för allt gått till tråkiga skulder! 3 månadslöner låter som ett bra mål :D

  • Anonym

    inte ett ruttet öre på sparkontot, vi har inte haft råd att spara någonting och kommer inte ha det de närmaste åren heller

  • Anonym

    Vi har 50000 på sparkontot o vi har hus. 15000 av dessa är ett lån av min pappa, som vi dock fåt ha tills vidare o så gott som fått efterskänkt. Bor man i hus måste man ju ha lite buffet, för saker som värmepanna, kyl, frys, spis etc kan ju gå sönder o då måste man ju köpa nytt omgående. Vi försöker spara 1000 i mån, ska försöka spara med men jag jobbar 75% o pengarna går åt tyvärr.

  • Anonym

    vi har ungefär en månadslön för oss tillsammans netto på sparkontot. Men det skulle varit mer om vi inte skulle använda pengar därifrån till bröllopet som kommer i sommar o om jag inte vore föräldraledig. När vi båda jobbade så sparade vi 10 000 tillsammans o sen kanske lite på varsitt håll av de pengarna vi hade avsett för oss själva. Nu sparar vi kanske mellan 5000 - 8000 beroende på inkomsten varje månad. Vi lever inte snålt men vi är ekonomiska för det mesta. Sambon har även en hel del pengar i aktier o så.

    Vi bor i hus, har ett barn o är 27 o 30 år. Har även två bilar. Jag har varit färdigutbildad drygt ett år så jag har inte kommit så långt i karriären ännu, sambon har jobbat ett par år.

  • Anonym

    När jag var ensamstående, jobbade 75% inom vården och ägde mitt egna hus i Stockholm så hade jag "bara" en månadslön undanlagt på mitt lönekonto. Sen hade jag en månadslön på sparkontot

    Det tog väl ett år att få ihop pengarna, behövde använd under året då varmvattenberedare och lite annat fix behövde ordnas under året. Men för att jag skulle sova lugnt och veta att när vintern kom kunde jag köpa en bra overoll och en cykel till sommaren, var det liksom värt att inte köpa nya kläder till mig, avstå krogbesök och bio. Jag jobbade extra och åkte runt (med t-bana) och köpte mat på extrapris.

    Även nu när jag använder sparpengar till nya saker så betalar jag tillbaka till mig själv, snacka om räntefritt och 0kr i uppläggningsavgift ;)

  • Anonym

    just nu kan vi inte spara ett öre, pengar in, pengar ut.
    Vi klarar oss precis. Men till hösten får jag bättre inkomst och vi kommer kunna spara ca 2000 i månaden.
    Och det tycker jag ändå är rätt ok. Då ska vi äntligen öppna ett sparkonto till sonen , och spara ca 500 i mån.

     

  • Anonym

    Jag har ca 40 000 på mitt  sparkonto, sedan har vi lika mycket på vårt huskonto för oförutsedda utgifter, vi ska dock göra om en ingång och lägga om ett tak på uthuset i sommar så en del pengar kommer ju gå då.
    Jag är gravid och försöker spara 5-7000 i månaden för jag vill ha en stor buffert när bebisen kommer, helst 100 000.
    Sambon har säkert också en del sparat men jag vet inte hur mycket, det är hans ensak tycker jag.
    Han köpte dock en ny motorcyckel så det kanske inte finns så mycket ändå..

    Jag får ut 17 000 i månaden och sambon runt 29 000

    Läste också det artikeln på aftonbladet, intressant tyckte jag, men visst kan man få lite "panik"

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?