• SecretlyMe

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Det känns tryggt när någon sitter i samma båt, men beklagar dina upplevelser.. :/ Jag var lugn först, tänkte inte testa, hade ingen koll på varken ÄL eller Bim. Men så kom ju den där lilla blödningen som jag ju då misstänkte var ÄL-blödning. Och när alla började plussa härinne räknade jag ut Bim och så började jag testa igår och imorse. Så jag får nog göra som du, inte gå in här så ofta och känna pressen/längtan/förväntan. Nästa månad tänker jag inte hålla koll alls... ;)


    LovisaC skrev 2013-10-16 08:13:27 följande:
    Vad lika vår historik är. Jag har ju också ett tidigt missfall och en abort (som tydligen journalförts som missfall) i bagaget.

    Jag kör tvärt om denna månad. Jag fokuserar på annat och låter dagarna gå. Jag gör om mitt gruppträningspass, koncentrerar mig mer på jobbet och hemmets sysslor. Jag tar en bli-gravid-pause denna månad helt enkelt!

    Det är dessutom så många av rävarna här inne som lyckats just denna månad så jag tittar inte in lika slaviskt heller :)

  • SecretlyMe

    Ohja, frustrerande är bara förnamnet :p jag har mer tydliga pms-symtom sen början på året som lurat mig till att jag tror att jag är gravid. Idag är jag på bim-4 / ÄL+10.


    Nelly88 skrev 2013-10-16 08:14:15 följande:
    Visst är det frustrerande! Jag har aldrig haft "mensvärk" innan mens och speciellt inte såhär lång tid innan. Min pojke är knappt 9 månader gammal så vill egentligen inte ha ett till barn redan (men skulle aldrig göra abort heller med vetskapen om att det isåfall skulle vara mitt barns syskon). Men vill bara veta varför jag känner mig såhär... Dagarna går så långsamt! Vilken dag är du på?

  • SecretlyMe

    Förresten, varför står det inte i beskrivningen vad billiga testers tester mäter på för nivå? Någon som vet vad deras strip mäter i mIu/ml? Googlat men hittar inte

  • SecretlyMe

    25 på alla? :) köpte de där andra som liknar doc morris oxå. Extremt enerverande att det inte står i beskrivningen


    Jacqueline skrev 2013-10-16 09:58:59 följande:
    25...är väl standard på domdär stickorna

  • SecretlyMe

    Ett fantastiskt tips från en kvinna i 'Bebisförsök i augusti!"-tråden;

    "Hej, allihop!

    Vill bara sprida lite hopp och tips! Jag är nu gravid i vecka 8 (7+1) och var idag på första ultraljudet. Fick remiss till det då jag ju haft missfall tidigare, mm. Allt är bra och jag såg den lilla bönan som låg och kurade, och jag fick höra hjärtslagen. Hjärtslagen var jättesnabba - jag var så nervös att jag trodde det var mitt eget hjärta jag hörde

    Grattis, "Skattkistan", till graviditeten! Hoppas allt går bra!

    Jag vill bara påminna om, för den som har långa menscykler (jag hade 54 dagar som mest), eller korta- respektive oregelbundna menscykler: Agnus Castus (munkpeppar) hjälper reglera menscykeln till normala 28-32 dagar. Det kan ta 1-2 månader innan den reglerats, men jag lovar att det hjälper! Agnus Casus får även igång ägglossningen, så att det verkligen blir ägglossning. Ta 15 droppar i ett glas vatten 3 ggr/dag från mensens första dag fram till och med ägglossningen. Sluta då tvärt och vänta in mens eller graviditet. Jag lovar att den fungerar!

    Ni som, liksom jag, har haft upprepade missfall eller bara väldigt svårt natt bli gravid, har ni kollat er progesteronnivå (hålla-kvar-graviditet-hormonet)? Till och med på IVF-kliniken fick jag höra att man vid återinföring av befruktat ägg bara får en enda stark dos av progesteron, and that's it. Har man lätt att få missfall så räcker det inte på långa vägar, och till mig sa de att det knappt var lönt att försöka. Då vill jag bara säga: PROGESTERALL !!! Hade jag inte hittat den så hade jag aldrig kunnat bli gravid igen! Den hjälpte mig PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET!!! Det behövdes ingen IVF länge. ProgesterAll är en kräm som man kan köpa på olika webbutiker, t ex www.femalebalanceshop.com  man kan läsa om den på många sajter, t ex www.hormoni.se/bioidentiskt_progesteron.php och www.progesterall.com

    Jag som gravid i första trim tar nu 20 mg 2ggr/dag och smörjer där huden är tunn (instruktioner medföljer), smörj dock inte i underlivet! Den som inte är gravid än börjar på första mensdag med 10 mg 2 ggr/dag och ökar sedan efter en veckas användning till 20 mg 2ggr/dag. Om man inte blir gravid så gör man uppehåll vid första mensdag i 1 vecka och sedan börjar man igen. Detta för att få mens, annars rubbas eller uteblir mensen. Om du är osäker på ifall du blivit gravid, fortsätt ändå med krämen till du säkert vet, förslagsvis 2 veckor efter BIM. Sedan trappar du ned i ett par dagar och då kommer du få tillbaka din mens igen. 

    Jag har pratat med min allmänläkare om krämen och han är väldigt nyfiken, och jag skall ge honom den och information/instruktionslappen. Det är många kvinnor som har den här sortens problem och som aldrig kommer få egna barn, för de har ingen aning om att det finns hjälp. Krämen hjälper också mot pms, pmds och klimakteriebesvär.

    Så, nu har jag skrivit sådär mycket igen. Förlåt. Nåja. Om du har det/de problem som jag omtalat här så kan denna information vara värdefull. Kolla upp det i alla fall.

    Stor kram och lycka till, allihop!"

  • SecretlyMe

    Ja absolut! Kan vara värt att ha i tanken! :)


    Xaxxa skrev 2013-10-16 19:22:41 följande:
    Riktigt informativt och bra inlägg!

  • SecretlyMe

    Det vet jag faktiskt inte :/


    Marie-anne skrev 2013-10-17 00:33:36 följande:
    var finns munkpeppar?

  • SecretlyMe

    Negativt test igen imorse så jag gissar på att mensen faktiskt dyker upp som vanligt på söndag. Nu slutar jag hålla koll på ÄL och Bim, behöver en paus. Snart 6 år oskyddat..

  • SecretlyMe

    Skickar tröstkramar i massor och håller tummarna för att ditt plus dyker upp snart.


    miyei skrev 2013-10-17 06:21:07 följande:
    Här är det en till som testat negativt.. Tog ett test igår eftermiddag som va så blankt de bara kunde bli.

    Idag är jag på äl+11-12, men vill inte testa igen innan lördag.. Dock rätt säker på att jag inte är gravid. Har inte ett endaste symtom, ingen pms eller nånting.. Brukar alltid ha ömma bröst mellan äl och bim, men inte ens det har jag nu, denna månaden fick jag enbart superömma bröstvårtor direkt efter äl, som sen försvann på äl+5-6. Så som sagt inte ETT ENDA symtom.

    Snart gått ett år efter missfallet nu å börjar riktigt lessna på att det aldrig tar sig :(

Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester