• mom2012

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    blåvingen skrev 2015-11-11 08:21:03 följande:

    Mom212: Ledsen att höra att du inte mår bra. När jag var uppe i sådan kortisondos var jag helt uppvarvad. Läste från Agates tråd i Fertility Friends att många med immunologiska problem får understöd med hcg i form att sprutor.Vad tänker Dr D om detta som hjälp för dig?


    Blåvit tyvärr vill han inte diskutera något alls....

    Lite besviken på honom fötter jag mår verkligen inte bra och att jag på eget bevåg skulle trappa ner kortison är bara dumt av honom att föreslå då jag ej vet riskerna.
  • mom2012

    Tack aylak. Precis så är det för mig! Jag ska ta dropp i morgon och ska se om det blir mer intensivt då igen.

    Det är bara jobbigt att ej kunna ha en konstruktiv dialog med Life clinic. Det är stor skillnad på life clinic och serum när det kommer till dessa mjuka parametrar. Serum och tjejerna i receptionen var underbara så även Peny själv.....

  • mom2012
    lill111 skrev 2015-11-13 09:03:19 följande:

    Behöver få lite klarhet av er tack! Är patient hos dr d, men funderar nu på att göra en hysto hos penny! Detta med anledning av att jag hade mycoplasma, hidden C och bakterier efter test hos penny...jag är orolig att hidden C har skadat min slemhinna och penny rekommenderar därför hysto med implantionssnitt...innan ÄD som vi även funderar på att göra hos penny!

    Det som gör mig tveksam är att det inte är penny som utför hyston, det är juniorår jag vill göra den hos henne, vill ha hennes ögon på min slemhinna??

    Ni som gjort hysto hos penny,mhade ni någon annan läkare??

    Så underbart att läsa om alla lyckade graviditeter och plus, det gör att jag orkar fortsätta, orken börjar verkligen tryta efter 4 år och 6 missfall...

    Kram alla fina!


    Jag har ingen erfarenhet av hysto hos Peny men jag vet att de är duktiga och ser saker som svenska läkare ibland missat vid MF utredningar, tex skiljeväggar eller hjärtformad livmoder. Det tycker jag är bra betyg. Kanske kan du prata med Peny om din oro och fråga om hon kan vara närvarande eller finnas som 2nd opinion vid din operation?
    Du kan ju även ställa dig I svenska kö för hysto om du vill? Dock pratar ju inte svenska gynkliniker så mycket om hidden C och mycoplasma så frågan är om de vet vad de ska göra och leta efter....

  • mom2012
    trex2013 skrev 2015-11-13 10:04:06 följande:

    Fråga!

    Var på UL i tisdags och slemhinnan var då 7,5mm och treskiktad.

    Penny ordinerade då ökat Östrogen per dag.

    I dag nytt UL och slemhinnan var bara 7,3mm är lite förvånad över detta

    kan slemhinnan minska och bli kompaktare under några dygn? vet någon?

    Vid förra besöket så hade slemhinnan på samma antal dagar växt från 7,5 till 8,5

    känns ju inte helt bra om den inte växer till sig trots ökat östrogen.. :(

    hoppas på att kunna fara ned till Serum veckan för FET.


    Den lilla skillnaden kan nog bero på hur mätningen gjordes från gyn? Ska du mäta fler gånger innan avresa?
  • mom2012

    Någon här inne som haft en graviditet som avstannat utan blödning och utan smärtor?


    Min kropp var helt uppjagad och jag svettades I hander och fötter och var yr och skakig I hander och armar I ca en vecka. Sen plötsligt avtog det over en natt. Har varit lugnt sedan dess och idag när jag tog om FBC ser jag att Lymfocyter är nere I så låga nivåer som när vi startade behandlingen och innan FET. De var 2.1 idag.

    Gjorde VUL förra veckan 6+2 men då hittade man Inga hjärtljud, ska göra om VUL denna veckan 7+2, vågar man ens hoppas? Kanske har fostrets utveckling stannat av och min kropp vunnit matchen....?


    Känner någon igen situationen eller något liknande?

  • mom2012
    pink lily skrev 2015-11-16 18:50:33 följande:

    Första försöket med immunsupport, skulle ta hcg imorrn enl. dr D. Började blöda nu kvällen före, fick inte ens testa negativt =( Svider när kissar, alltså fortf urinvägsinf och ingen verkar kunna hjälpa mig att bli av med den. Ser framför mig en låååång tid när jag själv måste bli expert på bakterier för att ge oss en rimlig chans till nästa (bakteriefria) försök. Jag som hade så bra slemhinna o lugn kropp ... Suck


    Beklagar blödningen. Verkligen tråkigt. Går du och tar HCG idag iaf?

    Vad tråkigt med urinvägsinfektioner som återkommer. Kan du koppla det med något speciellt som gör att det återkommer? Kanske kan du byta tvål, avvakta med sex under behandlingen, kanske byta material på trosor, undvika trosskydd.och tighta jeans, sova utan trosor I pyjamasbyxor (luftigt).
    Du har säkert redan testat allt och lite till redan?
    Kan inte gyn komma till rätta med det heller?  Kanske man kan "spola" urinröret, det kanske på samma sätt som man spolar äggledarna?

  • mom2012
    MoM11 skrev 2015-11-17 16:46:21 följande:

    Snälla hjälp mig!

    Är helt i chock efter att mitt 5e ivf gått i stöpet.

    Plockade igår 12 ägg, det bästa resultatet hittills. Inget blev mbefruktat!

    Jag hade allt förberett med pred, IL mm, skulle fått 2 tillbaka, assisted hatching... Nu ingenting! De kan inte ge mig några svar, föreslår äggdonation.

    Förra gången blev 9 av 11 befruktade. Dessförinnan har vi haft blandad framgång, 7 av 8, 2 av 9, 3 av 10. Alltid fått tillbaka, 2 ggr blastocyster.

    Vet inte vart jag ska ta vägen... Snart 4 år av kämpande för syskon. Kan inte ge upp. Vet inte om det är idé att försöka här hemma igen. Ska jag vända mig utomlands, vart i så fall? Vad gör de annorlunda? Såg så fram emot att få testa med immunsupport denna gång, så blev det såhär. Var så hoppfull. Blir verkligen totalt knäckt.

    Åt q10 ((hög dos) och såklart mycket annat) denna gång. Det enda jag kan tänka som var annorlunda förra gången var att jag hade ätit DHEA, inte i direkt anslutning men ett par månader innan. Detta slutade jag med pga utebliven äl.

    Någon som kan ge mig tips och råd? Jag bryter ihop...


    Hade du mätt ditt DHEA innan du började använda det? Jag har läst mycket om DHEA för även jag gick i tankar om det kunde hjälpa mig. Det jag kom fram till var att har man ej brist på eget dhea kan utfallet bli negativt istället, dvs ett sämre resultat.

    Jag tycker du haft mycket bra statistik på dina ägg och befruktning utan dhea. Orkar du en sväng till så kanske du får äggen du behöver till immunologiska supporten. Du får gärna pm så kan jag berätta vad jag gjorde för att förbättra mina ägg. Fick 2 blastosyst på på befruktade ägg.
  • mom2012

    Kroppen är lugn. För lugn. Hände över en natt mellan onsdag torsdag förra veckan. Blodorover bekräftade med lymfocyter nere på låga 2.1. Dr d oroar sig att kroppen vunnit iom den kämpade emot på ett sätt han inte menar var så vanligt. Var på vul idag. Vi tror oss sett ert tickande hjärta men gynläkaren vågade inte säg helt säkert utan menade det kunde vara mitt egna blodkärl. Embryot va litet också tyckte min man (han följer 1177 gravidapp), 3 mm men borde varit iaf 10 mm vad jag kan läsa mig till. Men hoppet finns där och nytt vul nästa vecka. Totalt sett så ser det inte så ljust ut.... men jag vill tänka att jag är gravid till motsatsen är bevisad.

  • mom2012

    MoMom11 förstår dig. För oss har det hänt 1 gång att vi fick noll och avbröt försöket. Då va det troligen något med cykeln och medicinerna. Vi testade menopur och låg dos och det blev bara pannkaka. Jag levererar bäst med gonalf visar det sig.

    Hoppas du kan återhämta dig och orkar försöka igen.

  • mom2012

    Jag är dock rädd att graviditeten stannat av. Fostret var bara 3 mm i v7. En tjej som satte in samma dag hade 12 mm foster dagen efter mitt vul. Enligt 1177 ska det vara ca >7 mm i v7. 3 mm måttet stämmer ganska bra med v6 då alla symptom på överaktivt immunförsvar plötsligt tog slut över en natt. På tisdag nytt vul och då får jag besked om fostret växt mer eller ej.

    Jag har ett ägg till i frysen som kanske skulle kunna bli en graviditet om denna måste avbrytas.

    Ni som gjort flera försök med il dropp mm hur mätte ni immunförsvar inför ett nytt försök ? Kan man skicka blid för Chicago test via post?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!