• mom2012

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Dr d propsade på att jag skulle komma till honom i athen för nya Chicago tester även o jag hade fräscha från serum....så ställ in dig på iaf 1 resa dit.

  • mom2012

    En sak som hände mig i athen är att dr d proverna visade att jag inte alls hade blodproppsbenägenhet när provet togs. Jag har tagit 2 sådana prpver i sverige och båda visade apcresistens heterocygot. Han test visade allt va ok

  • mom2012

    Jag plussade på blodprov i fredags! Är lite i chock ärligt talat. Vill inte ta ut något i förskott utan vill passera testdatum och sen se att hcg stiger nästa vecka som det ska. Alla misslyckade försök sitter i och har svårt att glädjas - gissar det är mitt sätt att förvara mina känslor. Det kostar ju på som i vet.

    Ni som har plussat med immunologisk support - hur har tiden efter sett ut med medicinen? Kommer dr d dra ner på il dropp och kortison mm?

  • mom2012

    Tack alla! Har testdag på urin nästa vecka. Det får bli första milstolpen. Nästa får bli vul v7 på kliniken. En dag i taget tar vi det nu - som dr d skrev igår kväll.

  • mom2012
    Solkattan skrev 2015-10-26 07:38:25 följande:

    Inte varit inne på länge ... Måste säga grattis till redan och HRE till tvillingarna ... Underbart !

    Grattis mom till plusset!

    Själv så laddar jag inför sista försöket. Snart går startskottet. Mens om nån vecka då drar allt igång. Dag 18 är det återföring av två dubbeldonerade blaston. Skitnervöst. Likaså har jag ju galet nog anmält mig att prata på en konferens snart. Är ett gäng unga forskare i Norden som jag ska tala inför. De ville ha någon från verkligheten då de forskar inom reproduktion. De ska få verklighet. En jäkligt svart verklighet då man passerat 40 och försöker sy ihop svensk sjukvård med vård utomlands. Jag tänker inte vara "snäll". Jag tänker berätta om landstingschefen som lovade hjälp med dropp men som dagarna innan gömde sig bakom universitetssjukhuset. Hur man bett o bönat om att få köpa sig blodhcg men hur svensk sjukvård vägrar. Hur man suttit i 45 minuter hos en allmänläkare som tillslut skrev ut FBC remisser men att man då fått genomlida att höra att "barn kommer av kärlek ... Bla bla bla". slutligen så kommer jag försöka få någon att vilja intressera sig för att forska om just immunologi och reproduktion. Förskräpningskassan har ju förkastat samtliga forskningsrapporter jag skickat dem i ämnet. Alltså måste det vara "rätt" forskare för att metoden ska godkännas ? Ja det kommer bli "läskigt". Men jag har er kämpande starka tjejer i åtanke ! Lyckas jag övertyga någon att immunologi "is the way to go" så är jag nöjd.. .


    Jättebra att du deltar vid en sådan konferens!
    Jag fick 201503 höra att vi skulle lägga ner försöken iom att vi gjort så manga. Då hade vi gjort 7 st syskon IVF. Min man ville dock göra ett sista försök innan vi gick over till ÄD.
    Då fick vi 1 fin blastocyst och kliniken tyckte att mja det blir ju fina ägg, men nu ska ni väl sluta. Då sa vi att vi ska försöka en gang till med immunologisk support. Då fick vi 2 fina blastocyster och ett plus nu på blodprov. När vi sa vi skulle till grekland var deras reaction "hur mycket pengar och tid ska ni lägga på detta".

    Tänk (!!) om vi lyssnat på läkarna istället för våra hjärtan. VI visste redan från början det var immunologiska problem, jag fick feber och förkylning RD7 varje gang.... men ingen lyssnade.
    Go girl! Kämpa för oss
  • mom2012

    Byt vårdcentral till en privat. Gå runt och fråga och berätta om din historia. Sen är der bara att lista om dig till den klinik där du får napp! Så gjorde jag. Sen är det bra med sjuksköterska vän som backup om du behöver il dropp en helgdag. Lycka till!

  • mom2012

    Jag är glad over alla tester som görs men testerna gör mig också orolig. Det är som om man vet lite för mycket.... Nu tog jag HCG på blod I fredags vilket var RD7 med en blastocyst och idag RD11 tog jag om det och har inte fått svar ännu (eftermiddag). Det är så otroligt oroande att inte veta om HCG stegrar som det ska, eller om det är lågt och att lilla pyret kanske inte kommer stanna kvar.


    Hur hanterade ni oron som kommer med att ha tillgång till mer information? I vanliga fall får man ju bara plus eller minus på stickan och så är det bra med det (I mitt fall har det varit så).

  • mom2012
    pink lily skrev 2015-10-27 16:01:27 följande:

    Efter att ha surfat runt låter det ju som svamp ...?! Jisses, vad ska man ta mot det? Har bara haft det en gång, efter Penys kur. Diflucan tog det. Men, nu skulle det alltså bara bero på torra slemhinnor? Man får inte ta Diflucan om tidigt gravid, men inför transfer borde väl funka. DOCK ska man ej ta det om äter pred. Typiskt att gyn har stängt! Ska man behöva sätta sig på akuten för att få ett recept på ngt?! Receptfria svampkrämerna har jag hört bara gör saken värre ... Vill inte göra det värre. Är Flagyl bra?


    Om det skulle vara svamp så finns det vagiatorier och kräm att köpa på apoteket. Kan rekommendera den paket som innehåller båda. Har man på blygläpparna är det jätteskönt med den salvan. Jag fick svamp en gång efter att jag ätit antibiotika. Det var over på någon dag. Lycka till!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!