• Redan47

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2014-06-26 15:59:29 följande:
    Säg till om du vill ha tips från mig angående viktnedgång, jag lyckades efter flera års försök gå ner runt 13 kg på kort tid i vintras.
    Ja tack!
  • Redan47

    SL :tack!

    Skulle bli riktigt grinig i din situation att ej få återkoppling, på behandling som varit. Det kan ju påverka hur nästa ska göras och då din avsikt är att göra fet i juli, så tycker väl jag du skulle haft svar igår! Och jag fattar inte heller varför du ska forts m utrogest, den håller ju blödningen.

    Men jag tänkte, kan du inte maila Peny på serum och fråga.. Liksom få second opinion på att få igång en blödning eller ej? Varför skulle din blödning ta 14dgr på sig...? Låter konstigt , men jag har kanske inte heller hela bilden. Om du är frustrerad - kan jag verkligen förstå. Hade en liknande med Riga, de hörde inte av sig...de har ju liksom makten, om du förstår vad jag menar. Jag är ju helt beroende av deras tid, svar och lust. Kram ps. Jag brukar skriva mkt till min man när han är på resande fot. Det är skönt.

  • Redan47

    Du behöver sova för att orka !

    Äntligen ditt samtal m drD ! Skönt för dig, haka av det. Om inte OM funnits.... Hade vi gjort än det ena än det andra. Vi kan bara göra det bästa vi kan utifrån den kunskap intresse o livssituation bl.a... Vi står i just nu! Och du och jag stod i förr...!

    Att leva om sitt liv om vi hade facit, är ju inte relevant! Att straffa dig med den typen av tankar....aj aj!

    Ich vi har ett liv oxå parallellt med denna process, som inte stannar upp för att vi får minus. Jag tänker, att det är inte okey att min man är sjukskriven för att sörja med mig, vem ska försörja då? Vi behöver resurser monetärt för att fixa detta. Det är inte rättvist att säga att din man borde vara hemma! Det tycker inte jag. Ni kan om ni väljer det- prata när ni är hemma tillsammans ich på ledig gemensam tid prioritera det. Kommunikation. Jag kan tycka det är synd att ni inte lyckades ha ett Skype samtal konferens så din man kunde blivit inkluderad och oxå fått höra vad dr D säger. Där vill jag ge eloge till penny på serum som bokar tel tider anpassade efter kunden . Så bägge kan vara med o lyssna o fråga. Värdefullt för oss. För min man, har helt andra frågor ön jag....ich han får ställa de, även om jag tycker de är konstiga mm mm. Han behöver förstå det han går och tänker på.

    Din man hade oxå velat detta lyckades. Han känner oxå nederlag. Han reagerar på sitt sätt. Eller?

    Så drD får tummen ner av mig- vad gäller att inkludera paret. Och att säga du skulle lyckats om du kommit tidigare... Vad gagnar det med pekpinnar för att förhäva sig själv. Han kunde inte allt han kan idag för 20 år sedan... Han hade inte samma nätverk då som nu. Etc....

    DrD får tumme upp :att han slutligen hörde av sig....

    Sov gott !

  • Redan47
    Solkattan skrev 2014-06-27 08:59:00 följande:

    SL : ah... Läskigt det där med knävärken ... Känner också av mina knän nu !

    Min sambo är ingenjör. Absolut inget ont i det men han resonerar väldigt logiskt. Om donation är enda sättet för barn och det är barn som vi vill ha så vad är problemet ?

    Sen så har både han o jag det gemensamma att våra egna pappor tog sitt pick o pack o drog innan vi ens fyllt ett år. För sambons del kom en ny fadersfigur in i bilden rätt omgående. Och just detta att denna nya pappa som inte var genetisk pappa fungerade precis lika bra ( om inte bättre) än den biologiska har. " gjort " att det genetiska har blivit underordnat. Sen så hade väl jag liksom alla andra rosa små moln drömmar om bebisar med samma näsa som pappa o blå ögon som mamma. Men det har liksom bleknat med tiden. Nu känna det bara i magen då nån äldre ovetande släkting kanske klämmer ur sig åh va lik pappa han är ( om sonen ). Och faktiskt ... De blir mer o mer lika till sättet. Det är som det där med fåglar. Som präglas... :). Sen så var vi även inne på adoptionsspåret en sväng. En av de lärorikaste kurser jag någonsin gått gick jag o sambon inom adoptionsvärlden. Var mycket diskussion om just vikten av det genetiska. Fick så många aha upplevelser . Många egna fördomar. Som man knappt trodde man själv hade. Önskar att fler fick chansen att gå en sådan kurs! Oavsett om det leder till adoption av barn eller kanske. Embryon !!


    Så enkelt är det! Att svara på frågan vill vi ha barn att älska se växa upp prägla tillsammans :ja! Jag kände direkt att jag har inte tid eller ekonomi att experimentera med mina ägg, såååå liten statistisk chans. Kände naturligtvis sorg över livet och det som påverkat mina beslut, som gjort att tiden sprang förbi... O livet med det. Men - precis som din man säger, var min tanke! Jag vill detta så starkt, inte mitt dna som är driften. Utan ett gemensamt barn. En sladdis.

    Min man ixå ingenjör, mkt logisk, det behövs i denna cirkus som balans mellan varven;))Han behövde några veckor att fundera, då detta m donation, det var helt nytt för honom. ägget är en enda cell! Att planera bära och föda barnet - är en underbar anknytningsprocess. Efter minus minus minus.... Jag längtar efter vårt kärleks barn! Evigt tacksam för alla donatorer av alla slag som ger liv!
  • Redan47
    Solkattan skrev 2014-06-28 10:37:27 följande:

    Hade också hemsk värk inatt.. Var uppe vid fyra för att hämta en värmekudde. Somnade om efter två timmar.

    Kom o tänka på en sak min syster sa. Är det farligt att utsätta sig för solljus när man intar kortison ..? Hon hade nån vännina som fått hudcancer och gått på kortison. Tyckte jag skulle smörja in mig o solkräm 30+. Är det " sant" att kortisonet ökar risken för hudcancer? Har ju knappt varit ute denna period men känns lite olustigt ...


    Kortison och sol hör inte ihop, helt riktigt. Huden blir skörare. Solskydd behöver vi absolut- enligt en hudläkare jag rådgjorde m då jag hade en brukare som stod på kortison.
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2014-06-28 16:51:22 följande:
    Redan47, jag är intresserad av din behandling.
    Just nu tar jag 300mg estradot, östrogen plåster, jag vet ännu inte hur min kropp svarat, men i huvudet mår jag markant bättte. Viagra créme , morgon kväll, vaginalt, lev m DHL fr serum. Ska enligt serum öka östrogen om det varit piller, men det jag kommer göra är att ta de två östrogenpiller som peny ordinerar mig att ta vaginalt och bibehålla 300mg plåster.

    Min gyn sem- så jag ska försöka få en tid i Nacka. Känns ändå viktigt denna gång att följa upp slemhinnans utveckling, hoppas det löser sig med VUL.

    Har idag börjat m clexane kände igår känslan att benen stumnar o känns tjocka, o huvudvärk molande. Med piller börjar jag direkt m sprutor, enl ordination. Men med plåster vill jag känna först vad kroppen säger. Har ej tagit prover.

    Tar trombyl från dag 1, fortsatt m 10mg prednisolon , 5mg folsyra- ordination. Eget: omega 3. Mivitotal kvinna 30ml, d-vitamin, calcium/magn 600/300mg.
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2014-06-29 07:55:58 följande:
    Tack, ska kolla lite med D. Har plåster hemma nämligen. Kan man kombinera plåster och Progynon?
    Ja . Men inte säkert du behöver. Jag kommer ta två piller vaginalt i kombi m plåster efter VUL.
  • Redan47
    Solkattan skrev 2014-07-01 20:18:01 följande:

    Står väl på fas vilket pris som gäller för fragmin o il .. ? Jag betalade nåt på 800 kr för 5 il påsar...


    Inte på fass, längre, men

    Apoteket.se går det söka ca pris.
  • Redan47
    Zinfandel skrev 2014-07-02 08:24:14 följande:

    Visst finns det på FASS, här t ex!
    www.fass.se/LIF/product&userType=2&nplId=19880318000057&docType=30&scrollTopPosition=230&docTypeDynTab=30


    Tack! Perfekt, ej sett det där. Plus läste att de pga fri prissättning inte visar pris där längre. Inte direkt viktigt för mig Personligen, hittar den info jag behöver förr eller senare och köper det jag behöver ovadsett pris... Vill ju lyckas på något sätt. ;))
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2014-07-03 18:23:27 följande:

    Redan47, tar du Trombyl/baby aspirin nu under uppbyggnaden av slemhinnan, eller börjar du senare?

    Är det bra att ta Trombyl/baby aspirin för att bygga en bra slemhinna?


    Tar trombyl, framförallt pga östrogen, propp profylax, och även då med hänsyn till att ha god cirkulation i livmoder...bygger ej slemhinnan, ej huvudsyfte med behandlingen m trombyl, men indirekt kopplat till cirkulationen...börjar dag1, fortsätter tills vidare.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!