• Redan47

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    LinneaSvea skrev 2014-07-05 21:54:31 följande:

    Hej alla kloka! Jag har en fråga, igen som jag tror ni kan hjälpa mig med. Jag har ätit pergotime och ska förhoppningsvis få ägglossning nu i dagarna. Jag har även fått lutinus utskrivet att ta vid ett ev plus. ( vilket jag naturligtvis inte tror kommer att hända som vanligt) men nu hörde jag om en som tog det efter sin stimulering med gonal-f direkt efter ägglossning och blev gravid . Vad tror ni här inne , vågar jag också ta lutinus nu direkt efter min ÄL och vad händer i så fall med mensen? Blir den försenad så jag skjuter upp den med lutinuset eller kommer mensen igång ändå pm två veckor?? Vågar jag testa? Jag vill ju inte skjuta upp mesen heller för jag fyller44 om några veckor och vill inte förspilla massa tid?? Snälla ge mig lite råd och tips! Tack!!!


    Jag ser ingen större skillnad, att du vid IVF eller jag vid ÄD, än att du skulle kunna hjälpa till genom att ta progestoron i samband med äggplock eller åtminstone vid transfer. Skulle du få minus, så är det bara sluta med lutinus. Blödningen kommer efter 2 dagar cirka. Progestoronet har en snabb halveringstid. Jag skulle hellre chansa på Lutinus support än att oroa mig för att blödningen låter vänta lite på sig. 
  • Redan47

    Biverkningar på medicin vi käkar ställs mot verkningen den ska göra. Likaså med de höga östrogenhalterna...utan den ingen graviditet för många av oss, risk för propp. Blodförtunnande är oxå behäftat med risker... Osv. Det skulle oxå vara oetiskt att göra vetenskapliga medicinska test på gravida kvinnor, och riktiga test, råttor funkar inte alltid, varför i stort sett all medicin varnas för vid graviditet. Därför vi inte VET om det påverkar eller ej. Likaså om medicin går igenom barriären moderkaka eller ej.

    Många av oss knaprar små mängder prednisolon om vi jämför med de mängder artrit patienter behöver äta och även andra inflammatiriska sjukdomar där doser 40mg intas även vid graviditet. Annars ingen grav...svensk sjukvård tycks vara mer restriktiv med kortison än läkarvård utanför landet, EU, UK, USA. Mer försiktiga.

    Dr D verkar ju utifrån vad många här skriver, utgå ifrån era blodvärden. Så han kontrollerar ju något och följer upp det. Jag har inte hört så många läkare här ta den mängden prover som han vill ha. Då kanske det är lätt att säga nej till medicineringen utan kunskap. Vi bor utspridda i detta avlånga land, och jag tror kunskapen om fertilitet IVF är obefintlig på många ställen... Bor du då i ett sådant landsting så får vi inte den Vård vi behöver. Om din läkare inte "tror på" immun kopplat till misslyckade IVF, så blir det absolut inget prednisolon utskrivet, läkare vet ju bäst...

    vi vittnar om hysteroeoskopier och andra undersökningar son gjorts här i SE som visar " ingenting" men som vid grundligare titt i Aten visar orsaker till fertilitetsproblem. Jag håller ett kritiskt förhållningssätt söker kunskap, frågar Peny, diskuterar schema det jag läser osv, men jag känner en ödmjukhet o respekt för den stora erfarenhet som klinikerna i Aten har. Undrar hur många procent fler IVF och ÄD de har och genomför med live-birth jmf m Sverige. Jag känner tillit till deras medicineringar, just för den stora klient genomströmning de har, skulle det visa sig att barn dör och är skadade skulle det "ryktet"sprida sig.., tror jag iallafall. Jag läser även på fertilityfriends kopplat till Aten och där är det ännu större klient antal representerat från serum tex.

  • Redan47
    pink lily skrev 2014-07-06 21:00:18 följande:
    Puffar, probiotika utan bifidus bakterier? Blir alltmer övertygad att de är riskfaktor i tillskott. Det är lactobacillus bakterierna -särsk L. Acidophilus - som är bra för tunntarmen och underlivet, läs mot bakterier och svamp. Letat flera dagar men ej hittat tillskott med bara det. Yoggi är inte tillräckligt och själv kan jag inte äta det=slem.

    Så hittade jag Äntligen Solgar tillskott med tranbär, Ester-C och L. Acidophilus. www.solgar.com/SolgarProducts/CRAN-FLORA-with-Probiotics-Plus-Ester-C-Vegetable-Capsules.htm Någon som testat? Obalansen i kroppen efter antibiotikan är envisa, sveda o klåda ... Tack för svar Zinfandel.
    Lactocare Femine, innehåller följande bakterier,

    Lactobacillus Acidophilus

    Lactobacillus Rhamnosus

    Lactobacillus Gasseri

    Jag har ätit dessa vid mina dunder antibiotika kurer, ej haft problem m svamp mm. Men jag dricker citronvatten och utanpå det noga med kosten för att inte göra kroppen för basisk. Så vad det är som hjälper specifikt - ingen aning.
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2014-07-07 12:48:40 följande:

    Lycka till idag Frk Röd med blodprover och dess resultat!


    Ja, vi väntar med spänning och hoppas det är på plus sidan denna gång!
  • Redan47
    LinneaSvea skrev 2014-07-07 16:29:15 följande:

    Redan47, Får jag fråga varför man inte ska göra kroppen mer basisk, jag trodde det var bra? Var hos en homeopat för ett par veckor sedan som sa att jag var "sur" i kroppen och rekommenderade mig att dricka två glas ljummet vatten med bikarbonat (skitäckligt) just för att förbättra kroppens PH-värde i fertilitetssynpunkt. Var hon helt ute och cyklade?? Tacksam för svar!


    Javisst menar jag det, försurad är inte gynnsamt för kroppen!

    En balans mellan surt och bas. Tycker du bikarbonatet är för äckligt, se över ditt totala intag. Här en site som är lätt begriplig med tips!

    www.halsosidorna.se/Syrabasbalansen.htm
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2014-07-08 17:30:22 följande:
    Har du gjort hysteroskopi? Det tror jag mkt på. Jag gjorde ju en den 3 maj och lyckades ju för första gången (vad jag vet om) att bli gravid i juni, även om det nu avstannade.
    Jag tycker oxå , med facit på hand och mer kunskap efter 5 ÄD, att en hysto kan ge svar och röja de ev problem som kan bero på miljön i livmoder. Än att försöka och försöka med samma recept... Men det är inte ovanligt att även ÄD tar 3ggr på sig oxå. Peny är ju tex oxå mkt noga med att slemhinnan ej får hinna bli för "gammal" innan transfer. Vilket jag vid mina första 3 försök visats sig vara med råge.... Med en slemhinna inte en mm tjockare för det.

    Det är tungt, säger det igen med minus, bakslag och vanmakt. Jag kan även få ett sting av att det är "fel på mig sorg"när jag blivit ledsen efter minus på minus.

    Men, det finns inget annat än att försöka nya vinklar, det SKA gå!

    Jag tycker det låter som du är motiverad av att göra ett nytt försök, så gnistan har du! Kram kram i all din sorg och besvikelse.
  • Redan47
    Kattflickan skrev 2014-07-08 19:11:37 följande:

    Redan 47: Vad menar du med "en för gammal slemhinna"?

    Jag ska göra FET med en 6- dagars blastocyst i augusti och ska ringa in när ÄL-testet blir positivt. Glömde att fråga hur många dagar efter positivt ÄL- test som insättning kommer att ske. Är det att föredra att insättning sker typ 5 dagar efter positivt ÄL- test?


    Ja då följer du din egen naturliga cykel, så ca 3-5dg efter äggplock / ägglossning.

    För gammal- äldre än din cykel och fertilitetsfönstret passerat.
  • Redan47
    FineS skrev 2014-07-08 21:14:42 följande:

    Grattis onelife!! Beklagar frkröd:( Idag fick vi se ett tickande hjärta, jag är så himla glad! Aldrig kommit så här långt ju... Nytt VUL om två veckor.


    Jätte grattis! Riktig milstolpe på denna väg!
  • Redan47
    Frk Röd skrev 2014-07-09 11:10:11 följande:
    Tack. Ska sätta mig och författa ihop ett mail ikväll så får vi se vad han gör för analys av mina tidigare misslyckade behandlingar.
    Ja gör så, och skicka även typ samma brev till Peny, så får du ytterligare perspektiv. Jag tycker du är stark som tar tag och driver denna fråga redan nu! Kram
  • Redan47

    Vul Idag 4mm. Skit och botten resultat. Obefintlig slemhinna dag 15. Fan!

    Jag undrar vilken erfarenhet kunskap finns i tråden om klexane, innohep, fragmin - är något att föredra?

    Jag har ju en kunskaps ram i frågan, vill gärna höra fler persoektiv. Blev erbjuden att byta till innohep. Ej diskuterat m kliniken än om just det.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!