• MoM11

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Det verkar som det inte blir något problem att gå till osteopaten - tror mensen är på väg... 3e ivf-försöket (två kort protokoll, denna långt). Inga fel hittas på oss. Denna gång tog jag bårde kortison och albyl minor. Har ett barn som blev till på första försöket (naturligt) nu har vi försökt i 2,5 år utan resultat. Pergotime mm. Kan det endast vara åldern (40)? Bra amh, tsh, prolaktin osv. Tyvärr sämre befruktning från gång till gång men fortfarande ok antal ägg (ca 10). Tog även melatonin ett par mån inför detta försök. Inget fel på mannen även om antalet sett ut att vara färre från gång till gång (dock väl över gränsen). Nån som har förslag på hur gå vidare. Kan inte bara fortsätta med fler ivfer. Plånboken o kroppen orkar inte. De säger bara "det kan bli olika utfall från gång till gång". Är det idé att byta klinik i Sverige? svårt ta mig till Falun. Iofs kanske ännu svårare att göra det utomlands. Vet ej om jag har immunproblematik. Nån som har tips på klinik som specialiserar sig på äldre? För första gången känner jag att det blir nog inte fler barn och det skrämmer mig nåt oerhört.

  • MoM11

    Cathy - tack för svar. Både ja o mannen tog q10, zink och omega 3 ett par månader inför senaste försöket samt at jag tog melatonin. Jag tog även melatonin. Jag tog prezolon och albyl minor. Det var menopur jag hade sist. Kam man be dem testa lh och dhea på vanliga ivf kliniken? Prolaktin var 9,12 ng/ml 3IS vilket verkar vara "gamla skalan".

    Lill - jag känner med dig! Men vad bra ändå att Sahlgrenska vill utreda. Jag får ingen hjälp av de, pga att jag har barn. Hur har du fått komma dit, är det pga endo? Jag har också en del mellanblödningar, främst spottings samt enormt riklig mens (hade jag inte innan graviditeten) men ingen har tagit detta på allvar. Har du tips om hur jag kan få till en undersökning på sahlgrenska?

    När jag gjorde första ivf åkte jag på en infektion vid äp, hamnade på sjukhus och crp låg på 130. Var dålig i flera veckor och et blev ingen insättning. Den gången hade jag 7 ägg varav 6 blev befruktade, 3 blev blastocyster varav en gick att frysa. Vid FET fick jag en blödning som pågick tills mensen kom. Jag fick ett svagt + dagen innan mensen (enda + på 2,5 år).de två senare försöken har äggen varit fler, befruktningen sämre, färre klarat sig vidare. Dessutom färre spermier (trots ovan nämnda tillskott, slutat snusa mm).

  • MoM11

    Tack Cathy!

    Vilken medicin fick du för prolaktinet?

    Brukar klinikerna gå med på att ureaplasma/mykoplasma testa, kvinnan o mannen?

    Två saker jag tänkte på i rapporten: det antyddes att hög viskositet i sperman kunde ställa till det - under vår utredning fock vi reda på att mannen hade det men ingen har sagt att det skulle vara ett problem.

    Såg även att man kunde äta ppiller i 3 månader och sedan något på L i 5 dagar. Intressant för vi har tänkt på det. Jag åt ppiller i 15 år, slutade med dem och blev gravid direkt. Vi har funderat på om det vore värdefullt att jag tar det några månader men det känns så fel när man försöker bli gravid.

    Nån som har tankar kring detta?

    Vi ska ha uppföljning om någon vecka med läkaren. Det gäller att ladda upp med frågor.

  • MoM11

    Jag har varit väldigt stressad, men jag tror att äggen har varit mogna. Däremot har vi fått dålig befruktnigsgrad de senaste två gångerna (bra första gången). 1a gången 6 av 7, 2a gången 2 av 11, 3e gången 3 av 10 (då gjordes 50-50 icsi och 2 av de befruktade var icsi och en standard). Förr trodde jag endast vi hade problem att få det att fästa, men nu verkar vi även ha fått problem med befruktning...

  • MoM11

    Lill, var det din gyn som skrev second opinionremiss? Var det pga dina mellanblödningar? Vad är LIT? När får du göra operationen i så fall? Verkligen spännande, hoppas det hjälper!

  • MoM11

    Jag var på uppföljningssamtal med ivf läkaren igår. Inget nytt kom fram Jag har alltid haft mogna ägg (i princip alla) som varit fina, fått tillbaka topp-embryon varje gång och slemhinnan har varit bra. Han menar att man inte kan göra mer än prova igen. Han menar att jag inte har endo då slemhinnan är så fin. Han vill inte rekommendera hysto iom att inget tyder på något.

  • MoM11

    Lycka till Solkattan!

    Ang. behov av hysto: ligger det något i det läkaren sa om att slemhinnan inte borde varit så fin om det varit sammanväxningar, ärrbildning osv där inne? Ni som har endo eller har hitttat något vid hysto, var er slemhinna "normal"?

    Ja, en gång kunde de frysa en blasto men det var den gången jag fick inflammation i samband med äp så jag kunde inte få någon insättning. De andra gångerna har vi haft låg befruktningsgrad och därav tidig återföring. Han hävdar ändå att äggen är bra. Han ville inte ta dhea prov.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!