• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    MoM11 skrev 2014-12-09 12:29:53 följande:

    Någon som vet om man kan få ner prolaktin utan medicin?


    Magnesium, B6-vitamin och zink. Jag letar nu efter vetenskapliga belägg för vilka doser som ger effekt, och vilka ev biverkningar som finns av dessa. Vill inte överdosera. Om någon hittar något så förmedla gärna infon här Har tidigare i tråden skrivit om att bla viss sorts motion och meditation ökar dopaminutsöndringen, vilken sänker prolaktinnivån. Vill tillägga att det ska vara djupmeditation, som "yoga nidra" (en form av stilla meditation), det motsvarar djupsömn. Alltså ingen meditation där man sitter med ljus , blommor och musik. Finns vägledd yoga nidra att köpa på cd. Generellt sett beror förhöjt prolaktin på stress, min akup säger om och om igen att bästa medicinen är att stressa ned. Jag fattade inte, jag är lugn och har bytt jobb och flyttat ut på landet, allt för att stressa ner. Men, när jag började med yoga nidra så var jag allt annat än lugn, oerhört tålamodsprövande att ligga helt stilla i upp till en timme och följa annans instruktioner för andning etc. Antar att kontrollbehov och liknande också kan räknas som stressfaktorer. Sannerligen ett bra "test" för att se om man lider av stress ...
  • pink lily

    Solkattan, ledsen för att det blev minus. Efter mitt resonemang nedan gäller ED för oss.


    pink lily skrev 2014-06-27 17:23:04 följande:

    För dem som vill gå vidare med med ÄD och ED kan jag ju kort nämna hur jag tänkt sedan jag konfronterades med en totalkraschad fertilitet vid 39 år. Idag tänker jag så här, jag kan inte få genetiska barn, men min svägerska har ju uppenbarligen lyckats att göra det åt mig Hon har fött någon som har så mycket genetiska likheter med mig, (och som inte är ett dugg likt henne). Alltså behöver inte jag göra det! Jag själv är väldigt lik min pappas ogifte och barnlöse farbror, en mycket omtyckt man som dog strax före jag föddes. Jag är lik honom, inte alls min mamma. Egentligen är vi inte lika, utan vi delar genetiska karakteristika, som vi ärvt från någon längre tillbaka. Det går inte att sia om vem som kommer att ärva vems utseende och personlighet, i alla fall inte med den kassa som vi barnlängtande vanliga dödliga kan avsätta för analys och diagnostik. Jag tror att alternativen ÄD och ED utgör en vändpunkt, där det blir mycket tydligt varför man vill ha barn och vad man har för förväntningar på sitt barn. Kanske är det därför som det ofta blir en krisartad upplevelse när man ställs inför faktum att välja bort egna ägg. Sist men inte minst, om vi går flera generationer tillbaka i tiden så är vi faktiskt släkt med varandra allihop. Det vet inte minst de som släktforskat! Tänk, vi är släkt med varandra alla här på familjeliv


    Känner mer sinnesfrid efter beslutet, och tänker att man kramar inte gener, utan en liten av kött och blod. Rent praktiskt kan man ju även vinna flera år av fertilitet genom ÄD/ED.
  • pink lily

    Solkattan, instämmer att värt pengarna att testa mensblodet, t ex H C -testet i princip okänt i Sverige och ureaplasma inte särskilt känt här. (Undrar hurmånga som eg går runt smittade här utan att veta om det. Svenska testerna ger inte utslag. ) Själv gjort omtest i dagarna av ett av bakterietesterna i Aten. Jag skickade direkt till labbet i Aten, gick lika bra. Kostade lite mindre då, men får då ej recept. Serum rekommenderar inte omtest men jag bara måste se om bakterierna är borta, om än bara tillfälligt undantryckta! Har du en gång testat positivt för bakterietesterna får du automatiskt ta antibiotika vid ivf och under graviditetens först tid. Har jag fått besked om. Omtest görs först 6-12 mån efter första positivt test. Gick på stark antibiotikakur och var inga problem att hämta ut medicinen i Sverige på grekiska mailade receptet. Tala om vad obehandlad bakterieinfektion kan leda till för mannen, han kommer att knapra pillren! Även läst att mannen bör omtesta sig vartannat år om hittat bakterier då prostatan kan drabbas av bakterier som inte försvunnit helt och vissa är mkt svåra att bli av med. Rätta mig om jag har fel ....

  • pink lily

    Åh, blir så glad att se att så många plussat! Grattis SL, Kattflickan och andra ... Ser ut att vara så många att jag inte kommer ihåg er alla. Zwillinge, tänker på dig och hoppas! Får nytt mod av era framgångar, stort leende på mina läppar!

  • pink lily
    Solkattan skrev 2014-12-17 13:17:40 följande:

    Ni som skickat mensblod till serum .. Hur lång tid tog det innan det kom fram ?

    Jag snålade o skickade i vanligt bubbelplast kuvert i fredags.

    Fick ni mail ifrån serum då de mottagit ert prov ... Eller kommer det endast ett mail när provet är mottaget o analyserat ? ( med typ en räkning ).

    Hoppas på att få svar innan jul men det kanske är lite för mycket begärt ?

    Tror för egen del att hyston nyligen fixat till två saker.


    Tog 4 dagar första gången, Serum bekräftar att de mottagit brevet, via mail. Nästa gång jag skickade, förra veckan, tog det 7 dagar pga alla paket som skickas inför jul. Massor! Labbet sade att provet var ok för test trots att provet en vecka gammalt. Lycka till med provresultatet! Hyston låter som en framgång!
  • pink lily

    Zwillinge och SL, tänker på er och hoppas på att allt går väl! Tips, dokumentera alla blödningar med bild o beskrivning. Bra för jämförelser längre fram, och för att få second opinion från kinesisk medicin (om man har en kompetent kontakt här. ) Blod i alla dess former är deras "arbets-/analysmaterial", blod är lika lite "bara blod" som snö är "bara snö", om ni vet vad jag menar ... Lägg därtill kin.med. pulsdiagnostik. Önskar er en lugn jul!

  • pink lily
    Zwillinge86 skrev 2014-12-26 22:24:33 följande:

    Athen: om du har någon som kan hjälpa dig med droppen privat på hemmaplan så har jag lämnat en beskrivning om vart i Aten du kan köpa droppaggregat mm ifall du är i behov av detta. Jag hittade också ett superbra apotek som beställde en 6 mån förbrukning av både dropp, kortison, folsyra, progesteron och clexane. Beställde när jag kom dit och hade allt lagom till att jag åkte hem två dagar senare. Lycka till!


    Zwillinge, menar du att du skrivit i tråden (när ungefär?) var i Aten man kan köpa droppaggregat mm? Annars vill du inboxa mig oxå? Vad hette apoteket och var låg apoteket där du beställde 6 mån. förbrukning? Måste en vända till Aten snart ... Håller fortsatt tummarna för dig!
  • pink lily

    Zwillinge, tack så mkt för info i boxen! Jag hör av mig ... Håller fortsatt tummarna Gott nytt år till os alla, hoppas på ett år då drömmar går i uppfyllelse!

  • pink lily

    Är det någon som kan tipsa om en bra progesteronkräm med bioidentiskt progesteron, utan parabener? Tänker vägra syntetiskt progesteron vid spottings och långa blödningar, mår inte alls bra av det! Har någon testat Female Balance Creme ( Mia Lundins rek.) eller annan?

  • pink lily

    SL, Zwillinge och Redan tack för tips om progesteronkräm. Det har ju varit stängt t o m på internet sen jul så jag har inte lyckats få tag i kräm till denna cykeln. Var slut i enda butiken jag hittat i min stad som säljer över disk. Tyvärr ej i S-holm SL. Men, ska leta reda på Life butiker i grannstan imorrn, hoppas ... Fast Life på webben hade ej prog.kräm. Blödningen slutade till slut i alla fall. Satt mig på en kur att sänka prolaktinet, inte minst för att det kom lite vätska ur ena bröstet vid mammografi för nåt år sen och pga av krångel med ägglossning. Men, nu tänker jag att jag även måste tillföra progesteron, för att få rätsida på lutealfasen. Akup. har inte räckt hela vägen när det gäller spottings.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!