• Anonym (Arbetslös)

    Varför får jag inget jobb ?!?

    Är högutbildad (relativt) med 3-4 års studier på högskolan. Har sökt hundratalsjobb senaste månaderna men endast blivit kallad till intervju ett fåtal ggr... HAr sökt både sådana som jag anses vara "överkvalificerad " till men även andra..
    Oftast får jag bara ett svar att de tackar för ansökan men gått vidare med en annan kandidat. Tröttsamt är vad det är... Tex, jobb som "administratör" eller "kundservicemedarbetare" har jag sökt, har tidigare jobbat som det så har arbetslivserfarenheten på området. Plus att jag nu även har en högskoleutbildning på flera år,e men ändå blir jag inte ens kallas till intervju?! Har finslipat mitt cv och personligt brev, fått positiv feedback så den är det inget fel på.. Vad beror detta på, varför kallas jag inte ens till intervju??? Fler med liknande erfarenheter?
    Kan tillägga att jag inte är handikappad eller har ett utländskt namn.. så har inget direkt att kunna anmäla vad gäller diskriminering.

  • Svar på tråden Varför får jag inget jobb ?!?
  • Anonym (Ping)
    Anonym (Arbetslös) skrev 2012-03-06 21:18:02 följande:
    Ja frågan är bara vad, några tips?
    Tidigare i det personliga brevet har jag ju även skrivit lite annat med såklart, familjesituation, intressen, tidigare utbildning/erfarenheter som känns viktigt att ta upp....
    Varför tar du upp familjesituationen? Det är ju inte din familj som ska anställas - utan du
  • Anonym

    Glömde blev uppsagd i somras från ett fast job p g à arbetsbrist. Hamnade alltså i samma situation igen. Den här gången hade jag lärt mig att inte bli så stressad. Jag hade kvar mitt självförtroende. Och nu var jag bara på en intervju och vips hade jag fått ett nytt fast jobb en dryg månad efter att jag blev uppsagd. Märk väl, skillnaden om du inte kommer till intervjuven vet jag inte vad som är fel. Men intervjuven är avgörande, springer man på för många intervjuer som jag utan att få något, då bör man fundera på om det ligger hos en själv.

  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym skrev 2012-03-06 21:17:40 följande:
    I mitt fall berodde det faktiskt på mitt eget uppförande under intervjuerna. Jag var sönderstressad av att springa på den ena intervjuven efter den andra. Ju längre tid det går ju mer stressad blir man ju. Sedan är jag en högpresterande kar riärmänniska som aldrig hade varit i den här situationen. Att gå arbetslös, vara sysslolös utan fasta rutiner var katastrof för mig. Jag gick hos en psykolog. En karriär coach som gick i genom mina ansökningshandlingar. Vikariatet hjälpte faktiskt mig att komma tillbaka på banan. Gick till en karriärcoach till o intervju tränade. Hon försökte hitta felet, då det ofta är intervjuven som avgör. Genom vikariatet fick jag tillbaka mitt självförtroende och plötsligt så lossade det ! Jag hade tillsist 3 fasta jobb att välja mellan. Det tog 1 och ett halvt år ! Och jag ansträngde mig verkligen. Det tipset jag fick var att söka brett. Bättre att inte få drömjobbet än att inte ha något jobb alls! Jag har blivit mycket mer ödmjuk. Mitt tips är att blir du erbjuden ett jobb som du inte vill ha. Ta det och fortsätt sedan att leta efter drömjobbet i lugn i ro! Det är alltid bättre att ha ett mindre kvalificerat jobb än att inte ha något jobb alls.
    Ja, jag har blivit erbjuden jobb inom vården, som jag provjobbat men sedan tackade nej till. Var inte min grejj..
    Så riktigt så eländigt som jag skrev i min ts är det iofs inte... men känns bara så fel , inte mig grej och att jobba som vårdare när jag läst flera år på högskolan.. nja... men blir väll sista utvägen annars....
  • Anonym (Arbetslös)
    Venne skrev 2012-03-06 21:18:37 följande:
    Anpassar du ditt personliga brev efter det specifika jobbet så det framkommer att du verkligen vill ha just DET jobbet och även justerar så att du betonar de kvalifikationerna de söker? Att du är överkvalificerad kan uppfattas negativt även på så sätt att man resonerar att du nog egentligen inte är så intresserad och förmodligen kommer försvinna igen så snart du hittar något bättre.
    Ja det kan jag nog jobba lite mer på, har blivit att jag inte orkar engagera mig längre ,, tröttnade väll på att lägga ner så mycket energi och anpassa brevet efter ca 100 ansökningar .. men det ska jag försöka ta tag i på nytt..
  • takida
    Anonym (Arbetslös) skrev 2012-03-06 21:13:19 följande:
    Kortfattat (vill inte skriva exakt mina ord) så har jag uppgett följande;
    glad och positiv, ansvarsfull, noggrann, ro i land påbörjade projekt, lätt för att lära, försöker alltid att göra det bästa av situationer ,finna lösningar vid ev. problem, lätt för att samarbeta.

    Fast jag har alltså formulerat det "bättre" och mer utvecklad, inte radat upp det sådär rakt upp och ner...
    Jag skulle ha med konkreta exempel på hur du tex ror iland påbörjade projekt etc... Sen skulle jag helt skippa familjesituation, det är inte det minsta relevant för jobbet.
    Lycka till!!!
  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym (Ping) skrev 2012-03-06 21:22:32 följande:
    Varför tar du upp familjesituationen? Det är ju inte din familj som ska anställas - utan du
    Alltså har bara skrivit lite kortfattat att jag bor med min man och våra 3 barn... samt vart vi bor.
  • Selaine
    Anonym (Arbetslös) skrev 2012-03-06 21:27:26 följande:
    Ja det kan jag nog jobba lite mer på, har blivit att jag inte orkar engagera mig längre ,, tröttnade väll på att lägga ner så mycket energi och anpassa brevet efter ca 100 ansökningar .. men det ska jag försöka ta tag i på nytt..
    Då kanske det blir just när du minst av allt ansträngt dig...
    Jag fick mitt nuvarande jobb genom ett brev som jag i princip bara klippte och klistrade ihop. Kände inte alls till företaget och på morgonen innan intervjun valde jag kläder direkt efter uppstigningen, istället för att välja och lägga fram kläder kvällen före, som annars. Jag hade sökt ett annat jobb som jag var mer intresserad av och tog inte detta på så stort allvar. Jag fick jobbet.
  • Selaine
    Anonym (Arbetslös) skrev 2012-03-06 21:28:50 följande:
    Alltså har bara skrivit lite kortfattat att jag bor med min man och våra 3 barn... samt vart vi bor.
    Stryk det.
  • Anonym (Arbetslös)
    Anova skrev 2012-03-06 21:22:12 följande:
    Bor du i en mindre stad? engagera dig och försök att nätverka i föreningar och på annat sätt. 

    Jag har själv "arbetslös" (eller rättare sagt timanställd och sjuk, så heltidsjobb är inget som går just nu), men jag får ofta förfrågan om jag vill ha jobb och jag vet att jag har ett väldigt gott rykte i min stad.  Och så tror jag att man måste jobba om man bor på ort eller i en mindre stad. Nätverka och skaffa dig ett namn "på byn".
    Bor i en större stad, men hur ska man "nätverka"? Jag har hört mig för bland vänner och familj men inget napp där tyvärr....
  • Anonym (Arbetslös)
    Selaine skrev 2012-03-06 21:33:15 följande:
    Stryk det.
    Ok ja får kanske göra det, min erfarenhet är ändå att de alltid frågar om en massa sådant ändå sen på intervjun, hur  gamla är barnen, går de på dagis osv osv..
Svar på tråden Varför får jag inget jobb ?!?