• Anonym (Nykomling)

    Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna

    Hej!

    Jag har desperat letat efter information och berättelser om hur det är att komma ut ur garderoben som vuxen, men det verkar vara helt omöjligt.
    Efter att ha pratat med HBT-jouren har jag förstått att det är väldigt vanligt, särskilt för kvinnor att komma ut med dessa känslor sent i livet.

    Att komma ut senare i livet ger en lite annan problematik än att komma ut som tonåring.
    Jag har haft väldigt svårt för att acceptera de här känslorna som jag förnekat under större delen av mitt liv och jag har levt med enorma skamkänslor. Jag bär på stora skuldkänslor över att vara orsaken till att min familj måste splittras, att mina barn ska leva med skilda föräldrar och att jag kommer såra min man.

    Det har tagit mig över ett år att bearbeta känslorna och acceptera det faktum att jag som tjej gillar tjejer. Jag har ännu bara kommit ut för mig själv och för en vän.

    Det skulle vara intressant att få höra era berättelser om hur era komma-ut-process gick till och var i livet ni befann er då. Det skulle även vara skönt att komma i kontakt med er andra som är på väg att ta det stora klivet ut ur garderoben och in i livet.
     

  • Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna
  • Anonym (32-årig tjej)

    Vilken inspirerande tråd!

    I helgen hände något som fått mig sååå förvirrad. Vi hade fest och min gyminstruktör kom hit ganska sent. Det vart mycket sprit och framåt småtimmarna kom gamla dängor som Britney Spears Toxic och Christina Aguilera Dirrty fram. Självklart med tillhörande "sexy dance" uppe på bordet etc... Jag och hon höll på o larvade oss och plötsligt kände jag den där ilande pirr-känslan. En dragning som gjorde henne alldeles oemotståndlig.

    Jag gick in i köket och hon kom runt hörnet. Vi började tokhångla fast min man satt på andra sidan väggen! ????

    Jag drog med henne ut och vi satt bakom en bil (hehe) och höll på. Hon var kvar resten av natten, vi badade i badkaret, hånglade och höll på. Kan inte ens fatta att jag skriver detta.

    Min man och mina barn låg och sov i samma hus!!

    Hon var kvar till morgonen men vi båda sa hela tiden, att nej jag gillar ju män. Det här är bara en fyllegrej.

    Det har gått 2 dagar och jag har inte kunnat sluta tänka på henne. Går in på hennes Facebook hela tiden och tittar på henne. Och hittade den här tråden.

    Alltså shit.

    Jag har varit med min man i 11 år och har 2 barn tsm.

    Innan honom var mitt längsta förhållande 4 månader.

    Efter att ha tänkt väldigt mkt de senaste dagarna har jag börjat se mitt liv från en annan sida.

    Jag har liksom många här varit med många killar, hade mycket one night stands.

    Men ärligt gillade jag det nog aldrig riktigt. Tycker kukar är ok att suga men usch och blä vad sperma är äckligt. Och kuken måste vara nyduschad.

    Hatar när en kille går ner på mig. De gör alltid fel och är för hårdhänta.

    Hångla med killar har alltid känts jobbigt.

    Därför har jag gillat att vara med min man. För han är inte så intresserad av sex.

    Om vi har sex kommer han väldigt snabbt. Och penetration har jag inte gillat.

    Vill "gnida" mig till orgasm. Och vara överst.

    Men tanken på fitta känns väldigt främmande. Jag längtar att få vara nära den här tjejen igen. Närheten, mjukheten och kyssarna.

    Äcklas av min egen fitta så hur skulle jag kunna gilla någon annans??

    Minnen kommer fram, hemliga lekar vi brukade leka som barn där vi slickade varandra och pussades med andra tjejer.

    Har jag verkligen tryckt undan det här så bra så jag inte fattat själv??

    Väldigt förvirrad just nu..

    Kan man vara lesbisk utan att vilja slicka fitta??

  • Anonym kärlek

    Hej anonym 32 åring!

    Jag bara satt och log när jag läste det du och hon gjort. Så underbart.

    Vad säger tjejen har ni pratat något nu? Har du kvar känslorna!

    Man kan absolut vara gay utan att gilla slicka.

    Köööör på jg väntar på din uppdatering ????!

    Kram kram

  • Anonym (32-årig tjej)

    Hej Anonym kärlek!

    Ja jag har varit som en pirrande energibomb de senaste dagarna. Hon har passen på gymmet tis, ons, fre och igår var jag sååå nervös då det var första gången jag skulle se henne sedan helgen..

    Hehe kunde inte ens bestämma mig vilka gymkläder jag skulle ha, satte på mig parfym osv...

    Kom in på gymmet nästan lite sent (med flit) och när jag kom in inbillar jag mig att hon tittade lite extra länge på mig..

    Ville kolla om det verkligen var så att jag tänder på henne, och när hon skulle visa vissa övningar, shit vad jag kollade in henne...

    Gav henne blickar och vill intala mig att hon gav mig blickar också. Men iofs har hon alltid gett komplimanger och blickar så kan inte se om det är någon förändring.

    Hon var nog lite awkward när vi var klara. Pillade med telefonen och tittade knappt på mig. Jag satte mig på en soffa och pratade med ett par tjejer. Sen gick dem och jag pratade med en annan tränare. Det var vi 3 kvar och DÅ kom hon in i konversationen.

    Den andra tränaren gick och vi stod kvar och pratade. Hon kramade mig varmt och liksom halvpussade på kinden. Och sen stod vi lite närmare och pratade säkert en kvart. Tittade flörtigt på varann. Och när jag skulle gå kramade hon mig igen.

    Vi pratade ingenting om det vi gjort, mest hur fulla vi hade varit och vilket crazy party vi haft.

    Nu ska jag dit till onsdags-passet. Vet inte hur jag ska bete mig.

    Det känns verkligen som vi har någon elektricitet mellan oss.

    Jag minns att hon under festen poängterade att hon gillar män, och att hon redan gått igenom det här experimentella med kvinnor "back in the day", fast ändå fortsatte hon kyssa mig och det var hon som började med tungan.. Och pussade mig flera gånger och kramade mig hårt innan hon skulle gå hem.

    Så. Jag är expert på att överanalysera saker..

    Hon är ensamstående med en 16-årig son. Lämnade pappan när sonen var 1. Har haft ett till förhållande med en man efter det som inte heller funkade. De verkar vara "vänner" fortfarande.

    Hon verkar älska tjejer och är så varm och gosig mot alla tjejer på gymmet. Killarna tittar hon knappt åt.

    Hur hjälper jag henne "komma på" att hon är gay?

    Jag tror jag kommit på att jag egentligen aldrig gillat killar. Min man har alltid varit glad för jag sagt att jag inte ens "ser" snygga killar.

    Men nu när jag tänker efter kommenterar jag alltid på snygga tjejer.

    Och jag har alltid känt mig som en av grabbarna. Lättare blivit kompis med killar. Och har nog aldrig varit riktigt kär i min man. Men vi är väldigt lika, han är som min bästa vän. Och livet funkar rätt bra ihop. Vill bara inte ha sex med honom.

    Så nu ska jag åka till gymmet och har fjärilar i magen som bara den. Ska spela cool och låta henne ta ev. steg..

  • Anonym (32-årig tjej)

    Ok så idag kändes det nästan som hon ignorerade mig.. Alltså hon gjorde ju sitt jobb och är en fantastisk tränare. Men ingenting som kunde ge mig en hint om något "mer".. Så svårt detta.

    Idag var första gången hon hade på sig en tight liten top, hon brukar annars ha väldigt bulkiga kläder. Omg hennes muskler och hennes kropp är så het.

    Så ja hon undvek att titta på mig mer än nödvändigt.

    Men så fort alla gått igen så höll hon mig kvar genom att prata med mig om typ ingenting.

    Vi stod rätt nära och återigen kände jag den där elektriciteten.

    Vi kramades och hon verkade nervös när hon sa så när ses vi nästa gång, fredag? (Träningspasset hon har då..)

    Åh svårt detta!

    Jag jobbar med fransförlängning och innan helgen har hon nämnt flera gånger att hon vill komma och få fransar.. Ska jag messa och fråga om jag ska boka henne eller ska jag ligga lågt?

    Kan inte tänka på något annat just nu......

  • Anonym (manna)

    Intressant tråd. Här är en 40+ som tror hon hittat sig själv under detta år. Har levt i förhållande 17¨år med ett barn. Ingen närhet el sex på över 3 år. Mera som vänner. Vet båda det är på väg att ta slut. SEN...händer nåt. En ny kollega, även 40+, blir goa vänner o börjar hitta på saker tillsammans. Då jag i mars är utomlands en vecka med en annan väninna textar vi mycket med varandra o jargongen blir alltmer flirtig. Redan före denna resa lite flirtiga mess tidvis. Jag hade börjat tänka rätt mycket på henne o om ev kanske... Då jag sitter på flyget hem från resan med väninnan min är jag helkåt på denna nya vän o är på väg till henne på vin o ost på kvällen, har en sådan stark känsla av att det kommer att ske nånting nu. Vi skålar, går ut på krogen en sväng o jag får sagt lite i stil med att jag gärna skulle testa med en kvinna (som jag aldrig hade testat) o den kvinnan kunde vara hon. Då vi väl kommer hem till henne smäller det o vi hamnar i säng. FANTASTISKT är enda jag kan säga. Det var nytt för oss båda o båda helöverraskade över hur otroligt detta är. Har nu haft förhållande med henne i hemlighet flera veckor o vi är helt sålda, att hitta en sådanhär vän som det känns så här bra med på alla plan är otroligt o få förunnat. Är så lycklig. Vi hittar på allt möjligt tillsammans, kan tala om allt o har skön sex. Har inte heller gillat oralsex med män, men nu....omg säger jag bara - ÄLSKAR att göra det åt henne, finner inte ord. Sexet överlag är så mjukt, nära, länge, sakta, bla bla...ja - du hör ju hur jag låter. Lycka till i ditt liv, jag vet nu vad jag måste göra, dvs ta steget ur mitt olyckliga förhållande. 

  • Anonym (32-årig tjej)

    Åh vad inspirerande att läsa Manna!

    Så härligt att det gick så lätt för er och att båda ville samma sak. Jobbigt läge med mannen. Har du känt dig otrogen?

    Alltså jag känner mig väldigt busig, för jag har aldrig någonsin trott på otrohet och ännu mindre trott att JAG skulle göra något som att hångla upp en brud hemma i mitt badkar med man & barn sovandes i rummen bredvid...

    Ändå känner jag inte att jag gjort något fel..

    Och jag VILL göra mera. Prova igen.

    Hur gör jag? Vi är båda starka kvinnor (stenbockar) och jag vet att hon är lika envis som jag. Om hon dessutom förnekar känslorna. Hur lockar man fram henne?

    Vill inte vara för på. Imorrn har hon inget gym-pass. Skulle så gärna vilja träffa henne.

    Men vågar inte fråga ifall hon säger nej.

    Och fredag är sista passet innan jag åker bort en vecka. Vill att det ska hända något.

    Föreställer mig hur hon hånglar upp mig mot väggen haha.

    Men hon kanske tror att jag inte vill liksom? Jag kan verka rätt kall utåt ibland... :/

  • Anonym (blankt papper)
    Anonym (manna) skrev 2016-05-18 08:00:28 följande:
    Intressant tråd. Här är en 40+ som tror hon hittat sig själv under detta år. Har levt i förhållande 17¨år med ett barn. Ingen närhet el sex på över 3 år. Mera som vänner. Vet båda det är på väg att ta slut. SEN...händer nåt. En ny kollega, även 40+, blir goa vänner o börjar hitta på saker tillsammans. Då jag i mars är utomlands en vecka med en annan väninna textar vi mycket med varandra o jargongen blir alltmer flirtig. Redan före denna resa lite flirtiga mess tidvis. Jag hade börjat tänka rätt mycket på henne o om ev kanske... Då jag sitter på flyget hem från resan med väninnan min är jag helkåt på denna nya vän o är på väg till henne på vin o ost på kvällen, har en sådan stark känsla av att det kommer att ske nånting nu. Vi skålar, går ut på krogen en sväng o jag får sagt lite i stil med att jag gärna skulle testa med en kvinna (som jag aldrig hade testat) o den kvinnan kunde vara hon. Då vi väl kommer hem till henne smäller det o vi hamnar i säng. FANTASTISKT är enda jag kan säga. Det var nytt för oss båda o båda helöverraskade över hur otroligt detta är. Har nu haft förhållande med henne i hemlighet flera veckor o vi är helt sålda, att hitta en sådanhär vän som det känns så här bra med på alla plan är otroligt o få förunnat. Är så lycklig. Vi hittar på allt möjligt tillsammans, kan tala om allt o har skön sex. Har inte heller gillat oralsex med män, men nu....omg säger jag bara - ÄLSKAR att göra det åt henne, finner inte ord. Sexet överlag är så mjukt, nära, länge, sakta, bla bla...ja - du hör ju hur jag låter. Lycka till i ditt liv, jag vet nu vad jag måste göra, dvs ta steget ur mitt olyckliga förhållande. 
    Det där med oralsex hade lika gärna kunnat ske med en manlig älskare :)...tråkigt när det intima i en relation ebbar ut och man endast blir livskamrater/vänner...tycker det låter hur normalt och naturligt som helst att du och ni nu idkar oralsex som om ni inte hade gjort något annat. När man är "blind" i det nya blir det orättvist att jämföra med det "gamla" och stagnerade. Även om du hittat ut ur garderoben och er relation säkert är och känns bättre lär vardagen komma ikapp förr eller senare, inte sagt att det behöver bli trist och tråkigt för det. Absolut inte. Menar mest att du högst troligt hade berättat ungefär samma sak om du träffat en ny man :)
  • Anonym (manna)

    Kan så vara men nu känns allt bara bra. Ts - våga föreslå ex att ni går ut på en eller två. Hon har sagt åt mig att om inte jag vågat ta steg efter steg hade inget hänt, att hon är för blyg vilket jag tror e sant. Fick själv modet en bit i taget allteftersom sms ena våra blev lite mer vågade hela tiden. Och nej, på nåt vis känner jag mig inte otrogen faktiskt. Låter galet jag vet. Om du tänkt genom saken o vad det ev kan leda till (om ni går ut) tycker jag du skall våga go for it.

  • Anonym (blankt papper)
    Anonym (manna) skrev 2016-05-18 12:30:48 följande:
    Kan så vara men nu känns allt bara bra. Ts - våga föreslå ex att ni går ut på en eller två. Hon har sagt åt mig att om inte jag vågat ta steg efter steg hade inget hänt, att hon är för blyg vilket jag tror e sant. Fick själv modet en bit i taget allteftersom sms ena våra blev lite mer vågade hela tiden. Och nej, på nåt vis känner jag mig inte otrogen faktiskt. Låter galet jag vet. Om du tänkt genom saken o vad det ev kan leda till (om ni går ut) tycker jag du skall våga go for it.
    Perfekt "täckmantel"...så länge det funkar och håller :)...eller inte misstäks...otroheten är ju i sak den samma oavsett hur du/ni känner dock, utan att moralisera och det är ni givetvis redan fullt medvetna om :)
  • Anonym (manna)

    Från en sak till annan. Jag o min väninna bokade en weekendresa till Göteborg 9-12 juni. Nån sa det är pride festival där då, är det sant? Stor happening? Intressant hur det kan råka sig isf....

Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna