• Balansakt

    Hjälp, min tjej är sjuk i huvudet!

    Hej! Jag är en kille på 32 år utan jobb och inneboende hos min vän för närvarande. Min tjej är utan barn, inneboende hos sin mamma. Inget drömläge att vara i när man väntar barn kanske? Jag förklarar mer om situationen som sån senare men nu måste jag bara spy ur mig lite av mitt förakt över kvinnan som kommer föda vårt barn. Det spelar ingen roll vad jag säger eller gör, jag är inte vatten värd i alla fall. Visst jag fattar ju att det måste vara skitjobbigt för henne, psykiskt och fysiskt men vi pratade igenom det hela (om än väldigt snabbt) innan vi bestämde oss för att behålla barnet! Jag vill verkligen ha barnet! Hon med! Men att hon beter sig som en skithög hela tiden tär på mig. Det är inte dom uppenbara sakerna med hur jag häller upp saft typ eller sånt som att jag skall lägga upp maten i olika kategorier på tallriken som gör mig ledsen. Det är hennes attityd, om jag säger till henne att jag blivit sårad av något som hänt tex.. Då kommer det ingen ursäkt av något slag. Om hon bara kunde säga "förlåt, jag mår så jävla skit nu, så du ska inte bry dig så mycket om det" eller: "ojdå, jag är så arg över... Så jag märkte inte hur du kände." Då skulle jag lättare kunna stå ut med allt skit hon ger mig. När jag pratade med henne senast så förklarade jag hur viktigt det är att hon berättar vad hon känner, annars är det omöjligt att veta hur jag ska vara. Och hon kommer bara bli mer irriterad på mej. Jag måste veta om hon har en jävla trött-dag tex. Då kanske jag kan begripa att skjuta upp julklappshandeln en dag, och kanske tappa upp ett bad istället. Men svaret blir att "jag tänker aldrig prata och berätta hur jag mår!" Asså det är ju löjligt det vet jag ju. Men fan jag står nog inte ut med denna skithögen mycket längre. Visst har hon dagar då hon mår bättre och även kan visa ånger. Men jag tror inte att det är nån jag har lust att leva med efter graviditeten.. Hon är så vidrig ibland att jag inte tror jag kan se henne med samma ögon som tidigare. Jag känner rädsla och avsky när jag inser att den där elaka människan kommer vara delaktig i vårat barns liv. (Vill påpeka igen att hon säger nåt uppmuntrande ibland med) och då glömmer jag hur stor skit hon vart innan. Men det var längesedan nu och situationen är ohållbar. Som tur är slipper jag ju sova bredvid henne ibland vilket gör att jag kan känna saknad och bli lite utvilad. Går det att få hjälp någon stans? Jag vet att jag en gång trodde hon skulle bli en bra mamma. Vill få upp hoppet och tycka om henne igen men det är så svårt. //Tack, vet jag nog inte gett tillräckligt med exempel? Fråga gärna! Vad ska jag göra?

  • Svar på tråden Hjälp, min tjej är sjuk i huvudet!
  • Balansakt

    Hursomhelst förklarade hon ju att det stämmer att hon inte vill att jag får jobb. Då hon är rädd att jag gör slut då.

    Vad ska jag göra?

  • Balansakt

    Jag var lite rädd att hon inte skulle låta mej vila om hon kom, jag inser det. Sen var det nog lite stålthet. Jag vill inte be henne om det. Tycker ni att det var väldigt barnsligt av mej?


    Ginnie skrev 2013-02-23 16:38:04 följande:
    Ditt sista sms låter som att du inte vill att hon kommer idag ...

  • Ginnie
    Balansakt skrev 2013-02-23 16:45:36 följande:
    Jag var lite rädd att hon inte skulle låta mej vila om hon kom, jag inser det. Sen var det nog lite stålthet. Jag vill inte be henne om det. Tycker ni att det var väldigt barnsligt av mej?
    Jag förstår att det känns bättre när någon visar att de bryr sig utan att man behöver säga till om det, men i det här fallet verkar du säga emot när hon frågar och hon försöker respektera att du vill vara ifred.

    Sen läste jag ditt sms om att det var pinsamt om att hon behöver jobba - menar du att du tänker att "en riktig man försörjer sin familj" eller är det att du tycker synd om henne som inte får vila?
  • Balansakt

    Jag tycker synd om henne att hon inte kan slappna av och vara gravid. Och låta mej dra in pengar (jag vet att hon vill ha det så)

    Självklart känns det också jobbigt på det andra sättet (när hon går runt och säger till släkt och vänner att det är så jobbigt att jag inte har jobb). Men det är ju inget problem i ordets bemärkelse. Det sitter ju liksom i mitt huvud att jag skämms.

    Jag känner mej värdelös när jag inte kan göra så hon slipper jobba. Men nu kanske hon får det ju.

  • Balansakt

    Jag tror hon planerat att göra något ikväll. Så hennes sätt att säga till mej att hon kommer i morgon. Var ett sätt av henne att få det att verka som för min skull. Det vet jag.

  • Balansakt

    Hon sa att när jag sa att "det var därför jag åkte hemifrån" att hon ju gjort det. Inte jag. Jag fatta inte, då svarar hon att hon dragit 4ggr på tre dagar. Hur skulle jag fatta att hon "flyttade" då? Jag begriper inte alls.

  • Balansakt

    Försöker hon behålla nån sorts makt över mej? Hon är rädd att jag ska må så bra att jag lämnar henne om jag märker jag inte behöver henne va?

  • Ginnie

    Det verkar som att ni båda bryr er om varandra men har väldigt svårt att kommunicera så att den andra förstår. Och är för stressade/mår för dåligt för att orka förstå vad den andra egentligen menar.

  • Balansakt

    Det har du nog rätt i.

    Men tro mej jag har försökt hitta sätt att kommunicera. Jag säger exempelvis alltid vad jag vill och varför. Hon säger att hon inte törs säga till mej vad hon känner och tänker..


    Ginnie skrev 2013-02-23 17:35:01 följande:
    Det verkar som att ni båda bryr er om varandra men har väldigt svårt att kommunicera så att den andra förstår. Och är för stressade/mår för dåligt för att orka förstå vad den andra egentligen menar.

Svar på tråden Hjälp, min tjej är sjuk i huvudet!