• Balansakt

    Hjälp, min tjej är sjuk i huvudet!

    Hej! Jag är en kille på 32 år utan jobb och inneboende hos min vän för närvarande. Min tjej är utan barn, inneboende hos sin mamma. Inget drömläge att vara i när man väntar barn kanske? Jag förklarar mer om situationen som sån senare men nu måste jag bara spy ur mig lite av mitt förakt över kvinnan som kommer föda vårt barn. Det spelar ingen roll vad jag säger eller gör, jag är inte vatten värd i alla fall. Visst jag fattar ju att det måste vara skitjobbigt för henne, psykiskt och fysiskt men vi pratade igenom det hela (om än väldigt snabbt) innan vi bestämde oss för att behålla barnet! Jag vill verkligen ha barnet! Hon med! Men att hon beter sig som en skithög hela tiden tär på mig. Det är inte dom uppenbara sakerna med hur jag häller upp saft typ eller sånt som att jag skall lägga upp maten i olika kategorier på tallriken som gör mig ledsen. Det är hennes attityd, om jag säger till henne att jag blivit sårad av något som hänt tex.. Då kommer det ingen ursäkt av något slag. Om hon bara kunde säga "förlåt, jag mår så jävla skit nu, så du ska inte bry dig så mycket om det" eller: "ojdå, jag är så arg över... Så jag märkte inte hur du kände." Då skulle jag lättare kunna stå ut med allt skit hon ger mig. När jag pratade med henne senast så förklarade jag hur viktigt det är att hon berättar vad hon känner, annars är det omöjligt att veta hur jag ska vara. Och hon kommer bara bli mer irriterad på mej. Jag måste veta om hon har en jävla trött-dag tex. Då kanske jag kan begripa att skjuta upp julklappshandeln en dag, och kanske tappa upp ett bad istället. Men svaret blir att "jag tänker aldrig prata och berätta hur jag mår!" Asså det är ju löjligt det vet jag ju. Men fan jag står nog inte ut med denna skithögen mycket längre. Visst har hon dagar då hon mår bättre och även kan visa ånger. Men jag tror inte att det är nån jag har lust att leva med efter graviditeten.. Hon är så vidrig ibland att jag inte tror jag kan se henne med samma ögon som tidigare. Jag känner rädsla och avsky när jag inser att den där elaka människan kommer vara delaktig i vårat barns liv. (Vill påpeka igen att hon säger nåt uppmuntrande ibland med) och då glömmer jag hur stor skit hon vart innan. Men det var längesedan nu och situationen är ohållbar. Som tur är slipper jag ju sova bredvid henne ibland vilket gör att jag kan känna saknad och bli lite utvilad. Går det att få hjälp någon stans? Jag vet att jag en gång trodde hon skulle bli en bra mamma. Vill få upp hoppet och tycka om henne igen men det är så svårt. //Tack, vet jag nog inte gett tillräckligt med exempel? Fråga gärna! Vad ska jag göra?

  • Svar på tråden Hjälp, min tjej är sjuk i huvudet!
  • Balansakt

    Hon försöker alltid såra mej så mycket hon kan om hon inte har något annat att komma med. Alternativt slår hon och sparkar mej. Läste du inlägget då jag satte mej på sängkanten med te och hon hamrade sparkar i min rygg och skrek att jag var helt jävla dum i huvet då jag "nästan" satte mej på henne.

  • Ginnie
    Balansakt skrev 2013-02-23 17:48:43 följande:
    Det har du nog rätt i.
    Men tro mej jag har försökt hitta sätt att kommunicera. Jag säger exempelvis alltid vad jag vill och varför. Hon säger att hon inte törs säga till mej vad hon känner och tänker..
    Du sa att det var "pinsamt" att hon jobbade:
    Du menade att du tyckte synd om henne som var tvungen att slita.
    Det lät som att du brydde dig mer om din egen stolthet än om henne.

    Såna misstag i kommunikationen menade jag.

    ---

    Det om att hon slagit dig och sparkat har jag inte läst; jag ber om ursäkt för att jag inte kollat upp hela bilden innan jag sa något alls.
  • Ginnie

    ... Jag har läst det nu och vet inte riktigt vad jag ska säga.

    Har ni någon möjlighet att få prata med någon, t ex kurator, samtalsstöd eller vad som kan finnas?
    Som du beskriver det är det långt ifrån en sund relation, så om du tycker att det är värt att fortsätta så behöver ni förmodligen hjälp. Annars undrar jag lite om ni verkligen passar ihop ...

    Oavsett hur mycket man bryr sig om varann så kan det hända att man helt enkelt inte fungerar ihop.

  • Hickstead
    Balansakt skrev 2013-02-23 17:48:43 följande:
    Det har du nog rätt i.
    Men tro mej jag har försökt hitta sätt att kommunicera. Jag säger exempelvis alltid vad jag vill och varför. Hon säger att hon inte törs säga till mej vad hon känner och tänker..
    Just därför måste jag ännu en gång råda er till att söka hjälp via psykiatrin. Parterapi, anhörigstöd eller liknande... ni reder uppenbarligen inte ut det här själva! 
  • Balansakt

    Jag har pratat med sms hela kvällen nu och förstått att hon har så jävla dåligt självförtroende att hon inte tror jag bryr mej om hennes åsikter alls. Jag tror hon tror hon är så oviktig att hon inte sårar mej. Att ifall hon säger att jag är ful (bara ett exempel, har inte hänt) så blir jag inte sårad då jag inte berörs av vad hon tycker.

  • ummabdilleh

    vissa kvinnor passar pa att bete sig illa nar de ar gravida, for de kommer undan med det eller skyller pa gravidhormoner

  • Balansakt

    Det eller att hon är ett elakt ego. Det är alternativen.

    Jag hade rätt om Melodifestivalen:

    Jag -Du har en poäng, jag har förstått att du tar mej på det sättet. Det har dock hänt väldigt ofta att jag lägger in ett medhåll eller en testkommentar för att se om jag förstår. Att jag avslutar din mening för att visa att jag hört det du säger. Det gör jag när jag är ivrig att höra din slutsats, visa intresse för det du säger och att det engagerar mej så jag har en synpunkt.

    Jag tror du ofta tror jag är ointresserad att veta vad du tänker, att jag inte orkar lyssna osv.

    Det har hänt att du berättat om något du tycker är fel, varpå jag suckar högt och himlat med ögonen. För att visa mitt självklara avstånd för personen i berättelsen men du tror att jag suckar åt dej.

    Det hände när vi åkte vid nyår.

    Hon -De händer hela tiden.

    Jag - Jag förstår att du nog hade svårt att tro jag var intresserad, då jag en stund innan försökt byta ämne. Men jag blev bara så trött och kände det skulle vara för jobbigt att förklara det så du trodde mej. Att jag gav upp direkt. DET var dock väldigt själviskt av mej.

    Men jag kan ju tycka att du har väldigt snabbt att döma mina kommentarer. Det är väldigt sällan jag tycker du har direkt fel i sak. Att min kommentar verkar som att jag inte håller med dej är ditt synsätt. Jag tycker dock att jag blivit bättre på att förklara innan att: "men om du ser det från hennes sida" hon trodde ju att du åkte med hissen trots att du såg henne" exempelvis.. Det betyder ju bara att jag lyssnat på dej, värderat det du sagt som viktigt. Oroat mej för att du inte sett alla vinklar. Och hjälper dej att gå vidare. För att det är viktigt för dej att det får en lösning.

    Jag -Ja men om det händer hela tiden. Och jag säger till dej i klartext nu att det oftast beror på att du misstolkar mig.

    Då måste du börja fråga: varför jag gör så eller vad jag menar. Innan du dömer mej. Min avsikt är nog aldrig att nedvärdera dej. Nej, jag vill aldrig få dej att bli ledsen. Du måste börja säga när du känner dej sårad. Och LITA på mitt svar!

    Hon - Men istället är de som att du avbryter de och inte är intresserad för jag slutar inte tänka på de. Ta exemplet när jag kom hem och berättade om min arbetskompis landställe, de slutade igen om att du malde på om ditt landställe.

    Jag - Ja, det där var en sak som verkligen sårade mej djupt. Jag gav dej chans på chans att visa att du brydde dej.

    Det som sårade var att du inte trodde jag var sårad. Och hur jag skulle reagera på att du började prata om det där. Förstår du inte att dina åsikter betyder så mycket för mej att jag kan bli löjligt sårad av att inte blivit sedd. Precis som du. Det var altså att du inte förstått hur det sårade mej första ggn som du visade så uppenbart igen när du kom med berättelsen.

    Hade du visat intresse där imellan så hade det känts mer okej.

    Jag - Löjligt! Men hade du sagt: förlåt, jag förstod inte att du blev så ledsen. Och sen låtit mej berätta om min guldklimp medan du blev glad över att plötsligt ha ett sommarställe på ett sånt drömläge. Att jag inte kan erbjuda dej så mycket alltid känns värdelöst. Men att jag har en stuga på ett sånt ställe du jusst sagt du önskar dej. Kändes som en storslagen present. Att du inte visade något intresse var som att jag bakat värdens godaste paj, en sån du alltid pratat om och önskat. Men att du går på mc donalds istället.

    Jag -Larvigt, javisst! Men det är viktigt för mej att kunna göra dej glad och överraska med de få saker jag har. Att det kändes som du fnös åt en sommarstuga för över 20 miljoner var sårande jusst för att det är det finaste jag har och jag trodde du skulle bli glad och exalterad.

    Jag -Alltså ett missförstånd. Du nedvärderar dej själv och gör dej så obetydlig att det sårar mej. Tror du jag skulle sitta här och vänta på dej trots allt du skrev innan vi sa godnatt igår, om jag inte tyckte du var viktig?

    Jag -Att jag är lite för barnslig för att svälja stoltheten och be dej komma hem och krama mej måste du ha överseende med. Jag är också en människa med barnsligt ego ibland. Jag kan inte ta emot hur mycket som helst. Framförallt inte av kvinnan i mitt liv. Dina åsikter är viktigare än någon annans. Då vi lever ihop. Och jag vill ju veta om du tycker som jag i olika frågor eller om du tycker annorlunda. Men jag måste få veta din åsikt. Att du har en åsikt är mycket viktigare för mej än att du inte bryr dej. Så tro inte att jag inte är intresserad när jag inflikar något du berättar. Fråga vad jag menar med mitt beteende. Förutsätt inte att jag nedvärderar dej.

    Jag - Vad tror du om exemplet med "stop"?

    Förstår du vad jag menar?

    Jag -Alltså ett förslag på att ändra ett beteende vi båda har och jag tror kan lösa mycket.

    Jag - Du måste börja ge dej själv mer bekräftelse. Så vi kan börja leva som ett par. Vi kommer aldrig frammåt känns det som. Det är bara små missförstånd som växer och återkommer. Så jävla energikrävande för oss båda ju.

    Jag -SVARA

    Jag -Har du inte bemödat dej med att läsa vad jag skriver, mina förlåt och bevis på att jag tar dej på allvar så ger jag upp nu.

    Hon -Vänta, vill läsa va du skrivit ordentligt och mello började precis!

    Jag - okej

    Hon - Jag har inte skitit i de, jag har inte hunnit! Håller på

    Det sista var för 15min sedan. Det med "stop" var ett exempel jag tog som jag föreslagit men inte fått svar på:

    Jag -Det är faktiskt lika självklart som att jag är sjuk. Byt inte musik! Konstigt att jag fortsätter att byta. Jag fattar! Kan vi inte bestämma att vi ska lyda varandra, innan vi försöker förklara hur vi menar.

    Jag - Jag tror att vi gör förmycket såhär:

    Du säger "stopp" varpå jag fortsätter gå medan jag försöker förklara varför det är bättre.

    Jag - Istället för att först lyda. "Jag stannar och visar min respekt, förklarar varför jag tycker vi ska gå"

    Och vi därefter omvärderar situationen?

  • Balansakt

    Det sista var altså ett exempel på en typisk sak vi båda gör. Så jävla lätt att ändra på så vi båda mår bättre.

  • Balansakt

    Hon svarar nu -Jag har inte skitit i de, jag har inte hunnit! Håller på

    Hon -Alltså, jag är helt inne i mello nu. Jag har läst och förstår va du menar men jag vill svara mer sen när jag kan koncentrera mig, okej?

Svar på tråden Hjälp, min tjej är sjuk i huvudet!