• mrsdalloway

    Varför går jag inte ner i vikt?

    Jag blir helt knäpp och hoppas att någon som vet kan hjälpa mig. Efter nyår började jag banta. Med det innebär det för mig att jag äter betydligt mindre portioner än vad jag tidigare gjort. Såhär kan en dag se ut i matväg:

    Frukost: En halv portion havregrynsgröt eller två ägg
    Lunch: Omelett eller kött/fisk/kyckling med sallad eller grönsaker och i bland lite bulgur eller potatis
    Mellis: Frukt eller avocado
    Middag: Olika sallader, tonfisk el. grekisk, kyckling, lax eller kött med en lätt sås.

    I och med att portionerna är så små så ligger mitt kaloriintag mellan 800 och 1200 kcal dagligen. Jag dricker varmt citronvatten ett par gånger i veckan och jag tränar ca 4 gånger i veckan. Då löper jag eller gymmar. I bland powerwalkar, simmar eller cyklar jag. Varje vardag går jag ut med min grannes hund på en lätt promenad vid lunch. Jag äter inget godis, läsk mm. Alkohol har jag bestämt att max ta två glas torrt vitt vin, jämförelsevis med förut då det lätt blev 1 flaska och kanske mer när det var fest. 

    Första veckan rasade jag ner, 2,2 kilo försvann direkt. Sen dess har ingenting hänt förutom att jag har gått UPP 7 hekto. Jag fattar inte hur det är möjligt och jag vet inte vad mer jag kan göra för att sätta fart på detta.

    Till saken hör att jag går en utredning kring ifall jag har IBS eller liknande, går på toa och gör tvåan kanske två gånger i veckan. Jag är dessutom väldigt stressad i allmänhet för tillfället pga en grej som händer i mitt förhållande. Kan något av detta spela in? 

    Jag är 162 cm lång och startade på 74,2 kilo. Mitt första mål är 65.

    Vad fan är problemet!? Är det fysiskt omöjligt för mig att gå ner i vikt?!  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-05 21:11
    Jahapp nu har det gått över en månad sen tråden startades, och jag valde att mäta midja, lår, rumpa, överarm för drygt en månad sen. Nu var det då dags. Vågen visar på exakt samma sak som för en månad sen, 70,0 kilo. Efter denna tråd startades gick jag ner till 70 blankt, och sen till och med till 69,8. Nu väger jag alltså 70. Jag mätte mig och mina lår hade minskat två centimeter, rumpan hade blivit två centimeter större. Utöver det INGEN skillnad alls.

    I går bara grät jag och grät jag. Min kille försökte trösta och sa att jag ju kunde ha mina "smalbyxor" nu och att det visst hade hänt massor, han säger att det syns jättemycket. Men hur är det fysiskt möjligt? Det är det inte!!

    Hela dagen i går och i dag har jag varit så ledsen, känner mig jättemisslyckad trots att jag varit så duktig. Har fruktansvärd ångest nu, får jättemycket ångest efter jag har ätit och när jag går från gymmet för att jag känner att jag borde stannat längre. Det blir moment 22, för utan ångesten skulle jag förmodligen skita i det här och vara glad ändå. Men jag VILL träna, och min ångest gör att jag gör det, ändå mår jag inte bra av det. Det enda jag vill är att gå ner i vikt så att VÅGEN och MÅTTBANDET säger det, ingen annan.

    Jag vet inte vad jag ska göra längre, börjat med några receptfria piller från apoteket som reducerar fett och kolhydrat-intaget. Sitter och funderar på laxermedel, efedrin, fettsugning, bulimi ja FAN vet allt.

    Vet inte längre vad jag ska ta mig till, känner mig ätstörd utan att göra något fel.

  • Svar på tråden Varför går jag inte ner i vikt?
  • attlängta
    mrsdalloway skrev 2013-01-22 12:01:58 följande:
    Jag blir helt knäpp och hoppas att någon som vet kan hjälpa mig. Efter nyår började jag banta. Med det innebär det för mig att jag äter betydligt mindre portioner än vad jag tidigare gjort. Såhär kan en dag se ut i matväg: Frukost: En halv portion havregrynsgröt eller två ägg Lunch: Omelett eller kött/fisk/kyckling med sallad eller grönsaker och i bland lite bulgur eller potatis Mellis: Frukt eller avocado Middag: Olika sallader, tonfisk el. grekisk, kyckling, lax eller kött med en lätt sås. I och med att portionerna är så små så ligger mitt kaloriintag mellan 800 och 1200 kcal dagligen. Jag dricker varmt citronvatten ett par gånger i veckan och jag tränar ca 4 gånger i veckan. Då löper jag eller gymmar. I bland powerwalkar, simmar eller cyklar jag. Varje vardag går jag ut med min grannes hund på en lätt promenad vid lunch. Jag äter inget godis, läsk mm. Alkohol har jag bestämt att max ta två glas torrt vitt vin, jämförelsevis med förut då det lätt blev 1 flaska och kanske mer när det var fest.  Första veckan rasade jag ner, 2,2 kilo försvann direkt. Sen dess har ingenting hänt förutom att jag har gått UPP 7 hekto. Jag fattar inte hur det är möjligt och jag vet inte vad mer jag kan göra för att sätta fart på detta. Till saken hör att jag går en utredning kring ifall jag har IBS eller liknande, går på toa och gör tvåan kanske två gånger i veckan. Jag är dessutom väldigt stressad i allmänhet för tillfället pga en grej som händer i mitt förhållande. Kan något av detta spela in?  Jag är 162 cm lång och startade på 74,2 kilo. Mitt första mål är 65. Vad fan är problemet!? Är det fysiskt omöjligt för mig att gå ner i vikt?!  

    För att träna som du gör är 800-1200 kalorier väldigt lite. Varierar du din kost ordentligt? Släng till ett till mellanmål om du kan då är insulin nivån jämn också. Annars går kropprn på sparlågor och lagrar istället fettet du har. Lycka till!
  • IdaEmelie

    Hej!
    Dels tror jag att det kan stämma med sparlåga-teorin i viss mån. Men sedan finns det en massa andra mekanismer som kroppen sätter in för att "skydda" oss, vare sig vi vill eller inte.
    Stress kan t.ex göra att man går upp i vikt. Kroppen börjar liksom hamstra ALLT i alla tänkbara vrår, för den tror att den står inför en annalkande katastrof.

    Jag har gått upp tio kg på ett halvår pga en massa stress av olika anledningar. Har inte ändrat mina vanor nämnvärt, i alla fall inte såpass att det förklarar 10 kg. (Har haft en stillastående vikt i alla år...).

    Har också hört att om man bantar ofta och är dietsurfare (inte sagt att du är det, men OM) så kan kroppen liksom bli immun.

    Jag tycker att du ska prata med en läkare. Har de kollat din sköldkörtel?

  • kannågonhjälpamig

    jag är 163cm och väger 60cm tränar inte alls men jag ville verkligen gå ner i vikt så jag började med att äta mindre och då gick jag ner 4 kilo och nu har det gått 2 veckor men jag går inte ner i vikt jag har vet inte vad jag ska göra är 14 år och jag vill verkligen gå ner 5 kilo till kan någon hjälpa mig snälla jag orka inte mer 

  • kannågonhjälpamig

    jag är tränar inte så en vanlig dag äter jag typ ingen frukost sedan äter jag typ lite pasta i skolan sedan hemma äter jag en halv tallrik ris kan någon hjälpa mig typ skriva vad jag ska istället äta och hur mycket och h
     ur länge jag ska hålla på och hur mycket jag kommer gå ner på en vecka utan träning skulle uppskatta det så mycket 

  • Ronja 551

    Bara läst ts. Enligt mig åter du för lite. För lite långsamma kolhydrater. För att kroppen ska förbränna krävs att man tillför bra energi i rätt mängd. Annars sparar kroppen!!!


    sassitch.blogg.se - gå ner i vikt och leva roligt!
  • dawkins

    Jag tror att många äter för lite helt enkelt. Som jag skrev i min egen tråd, så frossar jag varje helg och går ner i vikt. Sedan så räknar jag "nettokalorier", för man kan inte träna och bränna 300-500 kcal samtidigt som man äter 1200 kcal, det blir bara 700-900 nettokalorier och det är för lite för att kroppen ska funka optimalt.

  • shuu

    Herre gud vad jag blir orolig ska börja banta nu idag tänker om det ens är någon ide för det är ju så många som har testat men inte lyckats gud ...
    jag går också på toa typ 1 gång om dagen ibland går ja inte ens undra om de e därför man ej går ner i vikt =S

  • trollskit

    Inte läst kommentarerna, men rör du något på dig?


     Räcker väl inte att bara äta mindre. Jag äter som vanligt men har rasat i vikt, alla kläder blir för stora jämt. Jag vet knappt vad jag gör, förutom att börjat röra på fläsket.

    Lycka till! Bättre att äta rätt och röra sig, än bara äta mindre.

  • intetnyttpåplusfronten
    trollskit skrev 2014-07-22 19:58:28 följande:

    Inte läst kommentarerna, men rör du något på dig?

     Räcker väl inte att bara äta mindre. Jag äter som vanligt men har rasat i vikt, alla kläder blir för stora jämt. Jag vet knappt vad jag gör, förutom att börjat röra på fläsket.

    Lycka till! Bättre att äta rätt och röra sig, än bara äta mindre.


    Träning hjälper marginellt, det är kosten som är det viktiga vid viktnedgång.

    Det är lätt att gå ner i vikt om man ger sig fan på det, men det är svårare att sedan hålla vikten.
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum.
Svar på tråden Varför går jag inte ner i vikt?