• MissKS

    Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!

    För första gången har jag embryon som långtidsodlas. Förhoppningvis blir det återföring av en fin blastocyst på måndag! Jag har inte hunnit läsa in mig på ämnet ordentligt, vågade knappt hoppas att det skulle bli verklighet. Men kliniken ringde idag (på dag 3) och bekräftade att våra embryo mår bra, vilket innebär att vi kör på till dag 5. Jag känner ingen som varit med om detta och skulle så gärna vilja att det fanns en grupp här på FL för oss som är mitt i blastocyst-projekt, men även för er som siktar på det, eller redan varit igenom det! Hoppas att fler än jag känner så. Själv har jag gått igenom fem IVFer. Den tredje resulterade i min fina son! Han blev till av ett embryo som inte fick bra poäng och återfördes tillsammans med ett annat. Övriga IVFer har jag fått toppembryo på dag 2 eller 3 som aldrig lett till något. Nu är vi alltså inne i syskoncirkusen och hoppas att det ska lösa sig till det bästa. Vi gör IVFer pga att min makes spermier är få i antalet. Vi har väldigt låga chanser till spontan graviditet... Nu går vi till Nordic IVF Malmö och vi trivs otroligt bra. Dessförinnan har vi varit på Öresundkliniken och RMC. Öresund var "sådär" och RMC var en katastrof. Ingen av klinikerna fick någon ordning på min behandling, trots att jag är ung (33 år) och frisk. Nordic satte direkt in vanlig dos av Gonal-F och det har lett till stabilare resultat med lagom antal ägg. Nu återstår bara att bli gravid också. Jag hoppas på att blastocyst är vår lösning. Häng med, dela med dig av dina erfarenheter!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!
  • Troll lycka
    JenJoh5 skrev 2014-08-18 20:19:21 följande:

    Ja, verkligen roligt och spännande att så många av oss är igång!

    Troll-lycka jag är också nervös för upptiningen på onsdag. Hoppas så att det inte blir några problem!


    Håller alla tummar o tår jag har på ons!
  • MissKS

    Oj oj oj! Ja, full action i tråden nu!

    Kattflickan: jag fick mina första symtom på dag 5 kan jag se nu i efterhand. För min del var det trötthet mest. Men du är ju på Ruvardag 6 i vanlig cykel från ÄL, så en liten chans finns ju att det är ett symtom.

    Troll Lycka, den kommer att klara sig fin fint!

    Ska lämna blodprov imorgon! Men testet jag tog idag var lite starkare så det går iaf åt rätt håll. Skönt dock om jag kan få det helt bekräftat.


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • JenJoh5

    Tack troll-lycka! Är så nervös nu och värre kommer det bli imorgon om jag känner mig själv rätt! Ska ringa lab imorgon kl 11 för att höra om embryot överlevt upptiningen och då när jag väntar på svar kommer jag vara så otroligt nervös! Bara att hoppas och hålla tummarna, mer kan jag inte göra!!
    Skönt att testet var starkare igår MissKS, hoppas blodprovet är bra också!

  • Kattflickan

    JenJoh och Trolllycka: Jag håller tummarna. De flesta överlever upptiningen.

  • JenJoh5

    Tack Kattflickan! Har också hört att de flesta gör det men man blir ju ändå nervös, särskilt nu som det närmar sig.

  • JenJoh5

    Fick lugnande ord kl 11 då jag ringde lab och hörde hur det var med vårt embryo som tinats upp idag. Allt var bara bra så kl 13:00 blir det insättning! Så skönt att den hade överlevt! :) Så om en stund är det dags att sätta sig i bilen och åka till kliniken! Spännande, efter kl 13:00 är jag åter ruvare! Då börjar den jobbigaste biten, själva ruvandet och när man inte vet alls hur det ska gå! Men just nu är jag bara glad att vårt lilla embryo lever och mår bra! Nu ska det bara sättas in i mig och så hoppas vi på att den väljer att fastna och fortsätta växa!
    Hoppas alla har en bra dag!

  • JenJoh5

    Ja, nu är jag ruvare igen! Allt gick bara bra. Embryot var riktigt fint och såg ut som det höll på att kläckas ur sitt skal. Fick efter insättningen se på vul att det hade hamnat rätt. Så det känns bra! Men nu börjar som sagt den jobbiga tiden då jag analyserar allt, måste försöka låta bli det den här gången. Lär väl bli lättare sagt än gjort! Kommer iaf ha mkt att göra på jobbet så då blir det ju inte så mkt tid att fundera på symtom eller inte symtom.
    Hur går det för er andra?

  • Kattflickan

    Grattis Jenjoh!

    Jag är på dag 28 idag i en cykel som borde vara 30 dagar.

    Min mage är fortfarande uppblåst, ser gravid ut. För mig har detta varit det första tecknet på graviditet förr. Sen så drar det i ligamenten och har gjort det i många dagar. Jag rapar även en del. Idag blev jag dock lite lös i magen och det har inte dragit lika mycket i ligamenten, men visst kan det variera?

    TD är först på onsdag men om inte mensen kommer i helgen så är det stor chans att jag är gravid.

  • LisaW81

    Jenjoh5: vad spännande! Jag gör fet på fredag så då kan vi gruva oss och hoppas tillsammans!! Jag har semester och all tid i världen till att tänka o älta men ska försöka leva på som vanligt trots det... Lättare sagt än gjort...!

Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!